FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO, AZI, ORA 20:45, LOOK, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

Surpriză la Dinamo: Miriuță îl copiază pe Mircea Rednic! Decizia surpriză luată pentru confruntarea de azi cu Botoșani

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 09:00

Înainte de FC Botoșani - Dinamo (azi, ora 20:45), Vasile Miriuță l-a încercat la antrenamentul de ieri pe Steliano Filip la închidere, în locul său din apărare fiind trecut Maxi Oliva.

Dinamo are mare nevoie de trei puncte diseară, cu Botoșani, iar pentru asta Vasile Miriuță are de gând să îl surprindă pe Costel Enache cu o mutare total neașteptată.

Conform surselor Gazetei, antrenorul dinamovist vrea să contracareze forța ofensivă a moldovenilor de la mijloc cu Steliano Filip mutat din flancul stâng al apărării la mijlocul terenului pentru a face cuplu la închidere cu Paul Anton. În același timp, partea stânga va fi mult mai ofensivă prin cuplul Maxi Oliva - Salomao, primul fiind mai rapid și mai ofensiv decât Steliano.

Pe lângă această variantă, Miriuță a lucrat și sistemul 4-3-3, cel pe care dorește să-l implementeze ca modul principal la Dinamo. Rămâne de văzut dacă antrenorul bucureștenilor va risca diseară.

După acest joc, "câinii roșii" au încă un duel de foc, cu Viitorul, campioana fiind în revenire de formă, cu trei victorii consecutive. Conștient de situația foarte delicată în care e Dinamo, Miriuță le-a transmis jucătorilor săi că vrea minimum 4 puncte din cele două întâlniri, o nouă înfrângere pentru Dinamo fiind practic un picior pus în play-out.

Echipe probabile:

FC Botoșani: 1. Cobrea -18. Ungurușan, 3. Burcă, 5. Plămadă, 30. Mușat - 16. Tincu, 37. Bordeianu - 92. Serediuc, 10. Moruțan, 7. L. Buș - 44. D. Popa
Antrenor:
Costel Enache
Rezerve:
12. Pap, 14. Kuku, 15. Târnovan, 17. St. Cucu, 24. J. Rodriguez, 26. Oaidă, 29. Târșa
Absenți: - 

Dinamo: 26. Penedo - 29. Romera, 5. Nedelcearu, 3. Katsikas, 16. Oliva - 15. P. Anton, 7. St. Filip - 19. Costache, 24. Nascimento, 20. Salomao - 17. Nemec
Antrenor:
Vasile Miriuță
Rezerve:
1. Brănescu, 2. Nica, 4. Hanca, 9. Rivaldinho, 10. Bokila, 18. Mahlangu, 22. Dudea
Absenți:
Marici (accidentat)

"Meciul cu Botoșani e de șase puncte pentru că moldovenii sunt cu patru puncte în fața noastră. Vom fi în primele șase în decembrie. Nu mă tem pentru postul meu"Vasile Miriuță, antrenor Dinamo

4 goluri în 123 de meciuri a marcat Filip în Liga 1 all-time

12meciuri a jucat Filip în acest sezon de Liga 1, fără să aibă vreo reușită

Ideea lui Rednic
Varianta cu Steliano Filip la mijlocul terenului este invenția lui Mircea Rednic. Actualul tehnician al lui Mouscron a surprins în august 2015, când l-a urcat la închidere pe "Stelu" fix în Derby de România, scor 0-0. Filip a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren și chiar a avut un șut foarte bun în minutul 9, scos cu greu de Valentin Cojocaru: "După părerea mea Filip nu e fundaș de bandă, ci mijlocaș central, acolo unde l-am inventat eu și a jucat foarte bine", spunea "Puriul" recent într-un interviu pentru GSP.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
1758587837700889
Costel Pisleaga  •  23 Octombrie 2017, 19:13

PENEDO - CORBU(nica) , NEDELCEARU , KATSIKAS(r.grigore) , OLIVA(v.olteanu?) - P.ANTON , ST.FILIP - COSTACHE , HANCA , SALOMAO - NEMEC(moldoveanu) !!!

alexsandu6
alexsandu6  •  23 Octombrie 2017, 18:21

Antrenor la national nu e Contra asta parca a jucat si antrenat la hamsterii rosii daca imi aduc aminte sa fi devenit peste noapte FCSB ist sau poate pune botu la cascavalu lui Becali

calinescu_
calinescu_  •  23 Octombrie 2017, 18:09

BRAVO VASILE ......!!!!!! DAR IN SPATELE VARFULUI OBLIGATORIU CU MAHLANGU....!!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează