FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

Surpriză uriașă » Revelația sezonului, campioana din play-off!

Articol de , - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 14:12

Sepsi Sf. Gheorghe e pe locul 1 în clasamentul realizat exclusiv pe baza meciurilor disputate între echipele care se află acum pe primele 6 poziţii.

Revelaţia campionatului se numeşte Sepsi Sf. Gheorghe. E pe locul 4, deasupra a două campioane din precedenţii 3 ani, Viitorul şi Astra. Micuţa formație din Covasna mai deţine însă o performanţă în actualul campionat.

E echipa care a acumulat cele mai multe puncte într-un top de lux: cel al jocurilor disputate doar între grupările care acum se află pe locuri de play-off. Sepsi a jucat deja 8 meciuri şi a strâns nu mai puţin de 14 puncte, la fel câte are şi CFR. Trupa lui Eugen Neagoe are de peste două ori mai multe puncte decât Viitorul şi un punct peste FCSB, în condiţiile în care roş-albaştrii au disputat deja 9 din cele 10 confruntări.

Sepsi a pierdut două confruntări, acasă cu CFR şi afară la FCSB. În schimb, Tandia şi compania le-au învins pe FCSB, Craiova, Viitorul şi Astra. În startul lui 2019, covăsnenii mai au de disputat doar două jocuri pe zona virtuală de play-off: în deplasare cu CFR şi pe teren propriu cu Viitorul.

Ar fi new-entry

Dacă Sepsi ar accede în play-off, atunci ar fi o premieră pentru echipa din Sf. Gheorghe. Până acum, în precedentele 3 ediţii de play-off, singurele formaţii care au fost mereu acolo sunt FCSB, Viitorul şi Astra.

Şi acum, cu 5 etape înainte de final, acestea se află pe poziţii de play-off, însă, spre deosebire de FCSB, celelalte două încă au emoţii dacă vor prinde sau nu un loc pentru partea superioară.

Clasamentul play-off-ului

1-2. Sepsi 14p (8 meciuri)
CFR Cluj 14p (7 meciuri)
3. FCSB 13p (9 meciuri)
4. Craiova 9p (6 meciuri)
5. Viitorul 6p (7 meciuri)
6. Astra 5p (7 meciuri)

Acum 3 ani erau în Liga a 3-a

Sepsi Sf. Gheorghe e o echipă care s-a înfiinţat în 2011, dată la care s-a şi înscris în campionatul Ligii a 5-a Covasna. În mai puţin de 8 ani, clubul a reuşit 4 promovări, iar acum se află în faţa celei mai mari performanţe, accesul în play-off. 

 08 09

În Europa n-ar juca la Sf. Gheorghe

Sepsi va juca în cupele europene dacă va prinde unul dintre primele 3 locuri la finalul sezonului sau dacă va termina pe poziţia a 4-a, iar Cupa României va fi câştigată de un club care se va clasa pe podium în Liga 1. În plus, Sepsi încă e în competiţie în Cupă, unde s-a ajuns în faza sferturilor de finală, iar celelalte 7 formaţii sunt: U Craiova, CFR, Viitorul, Astra, Călăraşi, Hermannstadt şi Miercurea Ciuc.

"Dacă vom evolua în Europa nu o vom putea face pe stadionul nostru, vom căuta o altă variantă", a declarat Neagoe la Telekom Sport. Cel mai probabil la Cluj, fie pe Cluj Arena, fie pe stadionul CFR-ului.

4.500.000 €e bugetul lui Sepsi Sf. Gheorge pentru sezonul 2018-2019

E în play-off şi la golgeteri

Sepsi e bine plasată şi în privinţa luptei pentru cel mai bun marcator al campionatului. Tandia a înscris de 8 ori până acum şi e pe locul 5. Pe primele poziţii sunt Mitriţă (13), Ţucudean (13), Gnohere (11) şi Koljici (10). În schimb, în spatele atacantului de la Sf. Gheorghe se regăsesc câteva nume importante: Fl. Coman (7), I. Hagi (7), Fl. Tănase (7).

Citește și:

Ce se întâmplă cu Florin Gardoș, după ce a anunțat că vrea să plece » Oficialii Craiovei reacționează: "Nimeni nu i-a interzis să joace"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează