FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se întoarce după 7 ani!? FCSB pregătește transferul BOMBĂ al verii: MM îl vrea ca să conducă vestiarul

Alex Chipciu (dreapta), la națională, alături de Adi Popa și Ciprian Tătărușanu, foștii săi colegi de la FCSB
Alex Chipciu (dreapta), la națională, alături de Adi Popa și Ciprian Tătărușanu, foștii săi colegi de la FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 04 aprilie 2023 22:55 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 22:57

Forma excelentă a lui Alex Chipciu le-a atras atenția lui Becali și lui Mihai Stoica, ei l-ar readuce la FCSB la șapte ani de când l-au vândut la Anderlecht

FCSB a trecut un nume surprinzător pe lista de achiziții din vara acestui an: Alexandru Chipciu. Becali preferă, de obicei, să investească în jucători tineri, iar Alex a ajuns la 33 de ani, așa că el nu se încadrează în tipul de afacere pe care o caută Gigi Becali, însă forma foarte bună pe care a arătat-o în meciurile din anul acesta a făcut ca el să redevină un fotbalist interesant pe piața transferurilor.

Gigi Becali are un nou „inamic”: „Vreau să-i văd oftica după meciuri!” » Ce l-a deranjat
FCSB
Gigi Becali are un nou „inamic”: „Vreau să-i văd oftica după meciuri!” » Ce l-a deranjat

MM nu l-a uitat: Chipciu a fost în top 5 cei mai buni jucători din martie

Chipciu, care poate fi fundaș sau mijlocaș pe oricare dintre benzi, a fost nominalizat în Ancheta „Cei mai buni" a Gazetei printre primii cinci jucători ai lunii martie, într-un concurs care îi include pe fotbaliștii români din străinătate și pe străinii din campionatul nostru. Câștigătorul lunii a fost Adrian Mazilu, atacantul-revelație de la Farul.

Conform unor surse de la FCSB, inițiativa readucerii lui Alex îi aparține lui Mihai Stoica. Managerul roș-albaștrilor a fost în permanență un admirator al lui Chipciu, tot el a insistat pentru achiziționarea de la FC Brașov a jucătorului în ianuarie 2012.

Becali a plătit două milioane de euro atunci când l-a cumpărat și avea să-l vândă după cinci ani și jumătate cu trei milioane de euro. În intervalul acesta de timp, Alex a câștigat la FCSB trei titluri de campion, s-a calificat cu echipa în optimile de finală ale Europa League și în grupele Champions League.

Alex Chipciu și-a revenit după problemele de la CFR

MM e convins că, dincolo de randamentul concret pe care Chipciu îl mai poate oferi, „veteranul" ar fi util și ca un exemplu pentru fotbaliștii tineri din lotul FCSB-ului. Ajuns la 33 de ani, Alex și-a recăpătat forma bună la U Cluj, după o perioadă în care a jucat puțin la CFR.

El a trecut la alb-negri de la rivalii locali vișinii după două sezoane și jumătate în care fusese utilizat ca titular numai de 21 de ori.

La CFR a jucat cel mai mult în urmă cu două sezoane, atunci când „feroviarii" au parcurs prima parte a campionatului cu Dan Petrescu pe bancă, după care "Bursucul" a fost demis din cauza rezultatelor slabe și înlocuit cu Edi Iordănescu, care avea să readucă echipa pe primul loc.

În stagiunea precedentă, Alex Chipciu a marcat un gol decisiv pentru calificarea în turul al doilea preliminar din Champions League, a înscris la Banja Luka în prelungiri, atunci când bosniacii conduceau cu 2-0 și împingeau partida spre lovituri de departajare.

Au urmat demiterea lui Șumudică și reinstalarea lui Petrescu, un tehnician cu care Chipciu a avut o relație dezastruoasă, motiv pentru care a ales să schimbe clubul.  

116 meciuri și 24 de goluria adunat Chipciu pentru FCSB în campionat între ianuarie 2012 și iunie 2017, în perioada pe care a petrecut-o printre roș-albaștri. El a bifat atunci aproape toate posturile: fundaș și mijlocaș pe ambele părți ale terenului, mijlocaș central, al doilea atacant, vârf

Se întoarce după 7 ani!? FCSB pregătește transferul BOMBĂ al verii: MM îl vrea ca să conducă vestiarul
Răzvan Onea, de la Rapid, în duel cu Alex Chipciu, foto: Imago

Ar trebui să-l ia în seamă și Edi Iordănescu?

În ciuda formei foarte bune cu care el a ajutat-o pe U Cluj să urce peste locurile retrogradabile, Chipciu nu i-a atras atenția lui Edi Iordănescu, selecționerul l-a ignorat când a alcătuit lista cu convocații. 

Alex ar putea reprezenta o soluție pentru următoarele două partide internaționale, în Kosovo și în Elveția, mai ales în contextul în care lui Iordănescu îi este foarte greu să găsească fundași laterali. Selecționerul a improvizat cu Sorescu ca fundaș stânga în partida cu Belarus, câștigată cu 2-1. 

Bancu încă nu e refăcut după o accidentare foarte gravă, o ruptură a ligamentelor genunchiului, iar pe dreapta, niciunul dintre Manea și Rațiu nu s-a impus ca un titular de nădejde. 

FCSB tocmai a dat afară un „lateral"

Dacă Becali îl va convinge pe Chipciu să renunțe la statutul de jucător foarte important pe care-l are la U și să se întoarcă la FCSB, Gigi va avea astfel o soluție de înlocuire a lui Valentin Crețu, pe care tocmai l-a anunțat că nu va mai juca deloc. 

Becali s-a supărat din cauza prestației pe care a avut-o Crețu în jocul cu Sepsi: „Din cauza lui am avut emoții spre finalul meciului. M-am săturat, gata, Crețu nu va mai călca gazonul la FCSB niciodată!". Contractul apărătorului în vârstă de 34 de ani expiră în vara aceasta, așa că lui Gigi nu-i va fi greu să scape de el. 

Citește și alte știri despre FCSB: 

Face totul ca să-l împiedice să plece » Gigi Becali i-a oferit deja prelungirea contractului scandent în vară

Avem cifrele financiare oficiale pe 2022 la FCSB: încasări-record de la UEFA și de la fani, dar clubul e pe pierdere și a ajuns la o datorie imensă către Becali

Becali îi dă indicații tactice lui Edjouma, schimbat la pauză cu Sepsi: „Bă, vrei să nu fii scos?”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (20)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  07 Aprilie 2023, 10:14
Postat de benuttodel pe 05 Aprilie 2023, 21:24

chipciu este stelist. cat de *** sa fii sa spui ca are 4 titluri la kfr aka rusinea europei cand a venit in 2020 la kfr si a plecat in 2022,fiind rezerva in majoritatea meciurilor.

Pardon, 3 titluri la CFR.

razesul
razesul  •  06 Aprilie 2023, 09:07

rusinea europei este rasul ala de echipa care a luat 10-0 de la niste amatori, rasul ala de echipa cu care tii tu, fara nume (doar niste consoane), fara stadion, fara identitate

joscenzura
joscenzura  •  05 Aprilie 2023, 22:44
Postat de Chris.Dumitrescu pe 05 Aprilie 2023, 16:08

Chipciu inca dă clasă oricui la Nationala României.

La alergarea lui nu mai da clasa nici la nationala artistilor. Unii dintre voi aveți asa niste pasiuni ai nici nu stiti ce joaca jucatorii de fapt. Inteleg ca iti place, dsr ...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează