FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Transferul lui Costache de la Dinamo la CFR ar putea produce un adevărat cutremur la FCSB!

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2017 09:00

Mihai Stoica s-a opus aducerii dinamovistului, motiv pentru care Gigi Becali a trecut la ameninţări: "Va plăti în faţa mea dacă ăsta ajunge fotbalist".

Trecerea lui Valentin Costache de la Dinamo la CFR şi parcursul ulterior pe care mijlocaşul îl va avea în tricoul trupei lui Dan Petrescu ar putea produce un adevărat cutremur în tabăra FCSB-ului. Gigi Becali l-a dorit şi el pe puştiul "câinilor", iar Ionuţ Negoiţă era dispus la negocieri, însă patronul roş-albaştrilor s-a lovit de un refuz din interior. "Costache e un jucător pe care și eu l-am dorit, dar nu l-au vrut alții din club. Nu întotdeauna fac ce vreau eu. Când vreau un jucător și nu sunt convins de el îi întreb pe Dică și pe MM. Acum, nu Dică a fost cel care mi-a zis că nu-l vrea".

Dezvăluirea lui Becali îl indică în mod clar pe Mihai Stoica, directorul sportiv, ca fiind cel care l-a sfătuit să nu-l transfere. Poziţia lui MM s-ar putea însă să-i fie fatală actualului oficial al vicecampioanei. "Din punctul meu de vedere, eu zic că el e fotbalist de valoare. Dacă ăsta va ajunge fotbalist, unii care m-au întors din drum vor da socoteală în fața mea!", a adăugat Becali la Digi.

Valentin Costache a împlinit în august 19 ani şi va fi eligibil pentru regula U21 din Liga 1 până în vara lui 2021

9 goluria marcat Costache în 2017 pentru Afumaţi, în Liga 2-a, şi pentru Dinamo

3 meciuri,dintre care 2 ca titular, are Costache în actuala campanie a naţionalei U21 a României pentru preliminariile CE 2019

Alte "lovituri" marca MM

1. Nu l-a dorit pe Sînmărtean
Când a fost dorit de Gigi Becali, MM s-a opus cu toată vehemenţa. Într-o discuţie pe care cei doi au avut-o, Stoica i-ar fi zis: "Nu-l lua fiindcă Sânmărtean e bun doar dacă fotbalul s-ar juca pe loc". În cele din urmă, Becali a trecut peste opinia lui MM, l-a adus, iar Lucian a avut un an fantastic, după care a şi fost vândut.

2. Wesley n-a venit din cauza lui
A fost un vis al lui Becali, iar dincolo de pretenţiile salariale majore pe care brazilianul le-a avut, un alt motiv pentru care n-a ajuns la Steaua a fost Mihai Stoica. Managerul era nemulţumit de faptul că sud-americanul are o viaţă extrasportivă agitată şi că dacă ar veni ar strica vestiarul. Wesley a fost poate cel mai bun străin care a evoluat în Liga 1 şi e liderul marcatorilor all-time, are 64 de goluri!

3. S-a opus la aducerea lui Stanciu
Nici cu Nicolae Stanciu n-a fost de acord Mihai Stoica. Totuşi, Gigi Becali a trecut peste cuvântul său şi l-a cumpărat cu 700.000 de euro. Nu doar că Nicuşor a jucat bine, dar a fost vândut pe o sumă-record, aproape 10 milioane de euro!

4. L-a blocat pe Teixeira
Gigi Becali l-a dorit pe portughez încă de când evolua la Petrolul, însă din nou Mihai Stoica a fost un obstacol în calea realizării transferului. După 3 ani, patronul n-a mai ţinut cont de nimic şi l-a adus. După 3-4 luni în tricoul roş-albastru, MM şi-a schimbat brusc părerea despre fotbalist: "I-am propus lui Gigi să-i prelungim contractul pe încă un an fiindcă e tot ce îţi poţi dori de la un fotbalist profesionist".

Marele lui pariu a fost Gabi Matei! Şi l-a pierdut

În urmă cu mai bine de 6 ani, Mihai Stoica îl determina pe Gigi Becali să achite 650.000 de euro pentru Gabi Matei, care atunci evolua la Pandurii. Fotbalistul nu doar că era lăudat în exces de MM, dar managerul de atunci al Stelei făcea o declaraţie care acum îl pune într-o lumină total nefavorabilă: "Dacă Gabi Matei nu va ajunge titularul indiscutabil al postului de fundaş dreapta în echipa naţională, atunci înseamnă că tot ceea ce am realizat eu în fotbal a fost doar rodul hazardului". Între timp, Matei, ajuns la 27 de ani, a fost dat afară de Steaua şi a bifat numai echipe mediocre, precum FC Braşov, Academica Clinceni, ASA Tg. Mureş, Gornik Leczna şi Zira. Încă nu a debutat în echipa naţională.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (47)
963242023697129
Eugen Eugenescu  •  11 Noiembrie 2017, 21:25

Gheorghe,de 2 ani iti spun ca MM e satana in casa Stelei ! Alunga piaza rea pana nu e prea tarziu ! MM si Enache,cu infatisarea si conportamentul lui dracesc, nu au ce cauta in curtea Stelei !

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  11 Noiembrie 2017, 19:17

Nu mai sunt subiecte de sport, scrieti despre zarzavat!?

mioriticul
mioriticul  •  11 Noiembrie 2017, 19:09

#metoo,#whitegate

Vezi toate comentariile (47)
Comentează