FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCSB, VINERI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Truc pentru a încurca FCSB? Detaliul privind stadionul celor de la FC Voluntari

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 15:10

Voluntari va inaugura, la meciul de vineri cu FCSB, instalaţia de iluminat, cu 10 metri mai scundă decât normele în vigoare fiindcă stadionul e în zona aeroportului Otopeni.

Campionatul se reia mâine cu prima etapă a returului sezonului regulat, iar runda este deschisă de un meci special: FC Voluntari - FCSB. Partida intră la categoria "aparte" fiindcă va fi primul meci care se va juca în nocturnă pe arena din Voluntari, care se numeşte "Anghel Iordănescu"!

După ce a fost nevoită să evolueze în exil tocmai fiindcă televiziunile n-au mai acceptat ca partidele grupării ilfovene să se joace la orele după-amiezii, FC Voluntari a notificat LPF că a terminat de montat instalaţia de iluminat şi a solicitat ca partida cu trupa lui Dică să fie programată la Voluntari, lucru ce s-a şi întâmplat.

Antrenament special

Ieri, Voluntariul şi-a pus şedinţa de pregătire la ora 18:00, iar unul dintre motive a fost ca în final de antrenament, jucătorii să se acomodeze cu lumina reflectoarelor. Mai ales că, aşa cum a dezvăluit ieri chiar un fotbalist din lotul lui Claudiu Niculescu, nocturna e una atipică.

"Din cauza faptului că arena se află în apropierea aeroportului din Otopeni, stâlpii pe care au fost puse becurile n-au înălţimea de 35 de metri, aşa cum e normal, ci sunt mai mici cu aproape 10 metri. Cum lumina reflectoarelor bate de mai jos, senzaţia e cu totul alta decât pe alte stadioane, gen Arena Naţională, cele din Ploiești, Cluj, Timişoara şi altele.

Tocmai de aceea antrenamentul a fost pus seara, pentru a ne obişnui cu nocturna şi pentru a nu avea un dezavantaj din acest punct de vedere", a spus ieri, pentru Gazetă, unul dintre elevii lui Niculescu.

Autoritatea Aeronautică a dat aviz

Construirea stâlpilor de nocturnă a trenat foarte multă vreme, iar într-o primă fază apăruse informaţia că cei de la Voluntari nu pot realiza la stadion o asemenea lucrare tocmai din cauza faptului că Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu permite aşa ceva din cauza amplasării arenei în vecinătatea aeroportului.

Gazeta Sporturilor a solicitat un punct de vedere oficial, iar AACR a răspuns în urmă cu câteva luni: "Am emis avizul cu nr. 31358/ 773, din data de 17.02.2016, pentru construire complex sportiv multifuncţional şi avizul cu nr. 25356/ 892 din data de 26.10.2016 pentru construire sistem de iluminat tip nocturnă, pe terenul situat în localitatea Voluntari". Singura condiţie a fost legată de înălţimea stâlpilor, care sunt, de exemplu, mai scunzi faţă de cei de pe Ghencea! 

Costuri de 1.000.000 €!

Conform surselor Gazetei Sporturilor, construcţia nocturnei a costat foarte mult, în jur de un milion de euro. În preţ intră şi montatul stâlpilor, care au fost ridicaţi la arena din oraşul de lângă Bucureşti, dar şi mentenanţa din primul an de funcţionare a instalaţiei de iluminat.

În fiecare zi a acestei săptămâni, cei de la FC Voluntari au făcut probe pentru ca nocturna să nu dea rateuri, vineri, la ora meciului. Voluntari - FCSB va începe la 20:45! 

100% din meciuriledisputate de FCSB în acest sezon de Liga 1 şi Europa, adică 19 din 19, au fost jucate în nocturnă

65% din partideledisputate de Voluntari în actualul sezon, adică 9 din 14, s-au jucat la lumina reflectoarelor

3 e numărul oraşelor în care a jucat FC Voluntari în actualul sezon meciurile de acasă: Ploieşti ("Ilie Oană"), Piteşti ("Nicolae Dobrin"), Giurgiu ("Marin Anastasovici")

10 lei - cel mai ieftin tichet

Biletele de acces pentru partida cu FCSB se vor vinde joi și vineri, între orele 10:00 și 19.00, la casa de bilete a stadionului "Anghel Iordănescu", precum și la casa de bilete situată la magazinul Mega Image de lângă Primăria Voluntari.

Cel mai ieftin bilet este la peluză, 10 lei, iar pentru un loc la tribunele I și a II-a, prețul este de 20 de lei. Totodată, s-au pus în vânzare și abonamentele valabile la toate meciurile disputate de Voluntari în toate competițiile. Abonamentul la peluză este de 50 de lei, iar la tribune de 100 de lei. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
balauru48
balauru48  •  13 Octombrie 2017, 00:05
Postat de Mihai Tudose pe 12 Octombrie 2017, 23:36

Normal ar fi, 0-3,la masa verde.Cine a omologat nocturna daca e sub norme?

Voi, ***, numai la masa verde va ganditi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

352061698522614
Mihai Tudose  •  12 Octombrie 2017, 23:36

Normal ar fi, 0-3,la masa verde.Cine a omologat nocturna daca e sub norme?

811062562312962
Stelian Strambeanu  •  12 Octombrie 2017, 18:23

Dar Voluntarii pe ce teren joacă, stimabile idiot, pe altul ???

Vezi toate comentariile (7)
Comentează