FOTBAL  »  Superliga  »  MANAGER

"Tu ce faci la Steaua, MM?" » Războiul managerilor » MM Stoica vs. Bogdan Mara: care e mai slab?

Articol de GSP - Publicat joi, 22 martie 2018 12:41

Mihai Stoica, managerul de la FCSB, și Bogdan Mara, cel de la CFR, se ceartă care dintre ei muncește mai puțin și mai prost. Realitatea e că niciunul n-a făcut mare lucru în acest sezon, în afara scandalului recent care i-a evidențiat

"Băi Mara, tu ce faci, mă, la CFR?". "Băi MM, eu sunt director sportiv la CFR! Tu ce faci la FCSB? Că toată lumea știe că nu mai ai nicio putere!". Disputa managerilor a apărut după egalul din derby-ul de la Cluj. Pintilii tocmai ceruse înaintea meciului: "Opriți-vă din circul ăsta! Nu vă mai certați la televizor, când noi suntem vai de mama noastră cu fotbalul pe care-l jucăm!".

Bogdan Mara și Mihai Stoica nu au ținut cont de sfatul căpitanului stelist, au trecut de la scandalul dinaintea jocului, despre care dintre echipe e ajutată mai tare de arbitri, la o ceartă în jurul întrebării "care dintre noi doi e mai slab și mai lipsit de influență?". Care e?

MM: două achiziții, una bună

Mihai Stoica nu mai are influența de care beneficia la Steaua în trecut, dar tot a realizat două achiziții pentru sezonul acesta. El i-a recomandat pe Bogdan Planici și pe Artur Jorge. Doi fundași centrali, dintre care a funcționat unul.
Sârbul a costat 300.000 de euro când a venit de la Vojvodina, un preț mic față de sumele pe care le folosește în general FCSB pe piața transferurilor.

Planici s-a impus ca titular, a jucat 14 meciuri, în condițiile în care a mai lipsit și din cauza unei accidentări. Pare o afacere bună. El a contribuit și la punctul smuls la Cluj, unde i-a pasat lui Gnohere la golul de 1-1.

Jorge e una dintre cele mai mari țepe din istoria clubului! E adevărat, n-a costat, e doar împrumutat de la Braga, însă experiența lui de la FCSB e un eșec rar întâlnit: are o singură apariție în campionat, cu Juventus București, ocazie cu care a marcat un autogol în minutul 1, la prima atingere a mingii într-un meci oficial în România!

Becali l-ar fi dat afară din iarna asta, doar că portughezul n-avea unde să plece, întrucât a bifat deja două cluburi, Braga și Steaua, și nu are dreptul să mai înregistreze și a treia legitimare. A rămas la București să se antreneze și să aștepte vara, până la o viitoare mutare.

Nume multe, o singură lovitură

Mara s-a mișcat mai mult decât Stoica în mercato, ajutat și de faptul că la CFR s-a reconstruit un lot întreg în vară, au venit mulți jucători. Alegerile lui Bogdan: Vinicius, Gilvan, Pelayo, Urko Vera, Moutinho, Balici. La fel ca MM, și el a nimerit un singur jucător, și tot un fundaș central!

Vinicius, venit din Cipru, a disputat 25 de partide doar în campionat și a marcat 4 goluri. Brazilianul de 33 de ani a dus greul în apărarea lui Dan Petrescu. Restul numelor de pe lista lui Mara au fost eșecuri. Balici, Moutinho, Pelayo și Urko Vera nici nu se mai află în Gruia.

Urko a fost singurul care a mai funcționat un pic, cu 5 goluri în 15 apariții. Dan Petrescu tot nu l-a considerat suficient de bun ca să-l păstreze, l-a dat la Astra și l-a înlocuit cu Țucudean.

Fidelul lui Gigi, finul lui Petrescu

Mihai Stoica a fost păstrat la FCSB și după ce a ieșit din pușcărie, și în urma scandalurilor dese pe care le-a produs. În sezonul trecut n-a mai ajuns la stadionul din Zurich pentru meciul din grupele Europa League, s-a îmbătat în hotel și a rămas acolo. Gigi a trecut peste eveniment: "N-am ce să-i fac lui MM! A fost alături de mine la greu, i-am promis că și eu voi proceda la fel în relația cu el, că-l voi ține la Steaua!".

Mara e legat de antrenor, e finul lui Dan Petrescu. E drept că Bogdan a fost primul pe care l-a angajat CFR, pe urmă a venit Dan, nu invers. 

Se "scot" lovind arbitrii

MM și Mara nu au avut o activitate intensă în mercato, lucrează mai mult în relația cu arbitrii. MM a fost în tot sezonul vocea cu care FCSB s-a plâns de prestația brigăzilor. La TV sau pe Facebook, unde comunică cel mai des Stoica, el a amestecat proteste și ironii. Personajul pe care l-a atacat cel mai des: Dan Petrescu, fostul său colaborator de la Unirea Urziceni. Adică omul care-l angajase la Urziceni.

Mara a fost discret în prima parte a sezonului, acum a ieșit la atac și aproape îl imită pe MM. L-a acuzat pe arbitrul Călin, care a condus jocul CFR-Poli Iași, că a fluierat în favoarea moldovenilor ca să-i încurce pe clujeni, interesat să-l ajute pe Dică. Arbitrul Călin e piteștean, ca și antrenorul FCSB, și ei doi ar fi prieteni, potrivit lui Mara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
131624217670160
Geani Muraru  •  23 Martie 2018, 09:11

Unul din ei nu poate sa faca pluta ca are supapa sparta

564351217065972
Stefan Nica  •  23 Martie 2018, 06:24

Nu are cum să fie război între un băiat decent,Bogdan Mara și un pușcărias homosexual,mmstoica

danut1971
danut1971  •  23 Martie 2018, 00:40
Postat de Stefan Anghel pe 22 Martie 2018, 23:05

noapte buna miaunicilor : Palmares STEAUA in fotbalul european,cel ce conteaza : Nr. Editii Meciuri Victorii Egaluri Infrangeri GM GP Golaveraj Pct. Bonus Puncte 43 265 101 73 91 367 343 24 24 275 Palmares: dinamo Nr. Editii Meciuri Victorii Egaluri Infrangeri GM GP Golaveraj Pct. Bonus Puncte 44 178 70 28 80 273 252 21 5 168

fcsb rusinea europei

Vezi toate comentariile (56)
Comentează