FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Țucu-mania: George Țucudean e în forma carierei! Cum arată cifrele atacantului campioanei

Articol de - Publicat luni, 24 septembrie 2018 13:17

George Țucudean, 27 de ani, e într-o formă de zile mari de la startul actualului sezon: 10 goluri în 16 meciuri pentru trupa din Gruia și prima reprezentativă.

"El face mereu diferența!" a fost concluzia lui Mario Camora, căpitanul CFR-ului, după un joc chinuit al clujenilor pe arena din Târgu Mureș. Țucudean își continuă forma excelentă pe care a arătat-o și în sezonul trecut. După ce și-a trecut în CV cel de-al treilea titlu de campion al României și a bifat trofeul de golgeter al României, George merge ceas și-n actualul campionat.

De pe 14 iulie, atunci când s-a jucat Supercupa României pe care CFR și-a adjudecat-o, Țucudean marchează pe bandă rulantă. Are 10 goluri în 16 partide oficiale disputate în acest sezon, atât pentru CFR, cât și pentru echipa națională.
Atacantul de 27 de ani a înscris și în ultimele patru meciuri pe care le-a disputat. Trei pentru clujeni, cu Hermannstadt, FCSB și Viitorul, și în duelul cu Serbia din Liga Națiunilor. 

3 titluride campion a bifat Țucudean, cu 3 cluburi diferite: FCSB, Viitorul, CFR. Aceeași performanță au mai bifat-o Bumbescu (Craiova, Dinamo, Steaua), V. Turcu (Argeș, Dinamo, Steaua), Mara (Dinamo, Urziceni, CFR) și Arlauskis (Urziceni, FCSB, CFR)

 

"Eu cred că am arătat precum CFR-ul de anul trecut. Un singur şut pe poartă, un gol. Aşa am făcut şi sezonul trecut, am câştigat numai cu 1-0. Chiar dacă toată lumea ne-a acuzat că n-am făcut spectacol, am câştigat campionatul. Eu sper să jucăm aşa în fiecare meci, să câştigăm şi să luăm titlul"Cristian Manea, fundaș CFR

"Am jucat foarte slab în prima repriză. Din fericire, în a doua repriză am făcut câteva schimbări şi echipa a avut altă atitudine. Dar, cel mai important, am avut alt elan, iar jucătorii altă mentalitate şi alt comportament. E clar că jucătorii mei trebuie să muncească mai mult" Antonio Conceicao, antrenor CFR

Hermannstadt, a 19-a "victimă"

Țucudean este un adevărat bombardier, iar în cele 162 de meciuri bifate în L1 a reușit să marcheze de 53 de ori. Cu golul de sâmbătă, de la Tg. Mureș, Hermannstadt devine cea de-a 19-a echipă din L1 care a primit gol de la atacantul CFR-ului. Victima perfectă a fotbalistului care a debutat în aprilie 2011 în prima ligă este Poli Iași, în poarta căreia a înscris de 10 ori în doar cinci meciuri! Apoi vine Chiajna, cu 6 goluri încasate de la Țucudean, și Gaz Metan, cinci. 

A făcut entorsă

George a suferit o entorsă pe finalul meciului cu Hermannstadt şi a avut nevoie de îngrijiri speciale la vestiar. Autorul golului a călcat strâmb în minutul 80, dar a tras de el şi a terminat partida pe teren. La final însă, glezna nu arăta deloc bine, atacantul abia călca! Imediat după ce-a ajuns în vestiar, a intrat pe mâna medicilor, care i-au scos sângele ce formase un hematom la nivelul gleznei stângi. Există posibilitatea ca Țucudean să nu joace în Cupa României, miercuri, contra Chindiei Târgovişte.

La cel mai bun nivel al carierei

clipboard01

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
haideusicfr
haideusicfr  •  24 Septembrie 2018, 17:03
Postat de cneius pe 24 Septembrie 2018, 13:59

Cei din Luxemburg nu au fost prea speriati de acest "bombardier"...

De-abia i-au batut cei de la Milan.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Septembrie 2018, 14:41

Bravo, Țucule! Baftă!

cneius
cneius  •  24 Septembrie 2018, 13:59

Cei din Luxemburg nu au fost prea speriati de acest "bombardier"...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează