FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV CFR și Craiova l-au ratat, acum impresionează la U Cluj: „Sabău a decis imediat, s-au plăcut imediat”

Luca Masoero, în duel cu Andrea Compagno
Luca Masoero, în duel cu Andrea Compagno

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 09:33 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 11:41

Lucas Masoero, 28 de ani, este fundașul argentinian ce-a impresionat în tricoul lui U Cluj la primele apariții. Gazeta Sporturilor a aflat cum s-a perfectat afacerea cu ardelenii și vă prezintă și detalii despre sud-american

Lucas Masoero, 28 de ani, este unul dintre străinii care au sosit în mercato estival în România și au ridicat nivelul campionatului. Fundașul argentinian a început ediția în Rusia, la Nizhny Novgorod, însă, din diverse motive, a plecat de acolo și a semnat un angajament pe doi ani cu U Cluj.

A venit, a semnat, în câteva zile a și intrat în echipă, iar de la prima apariție este nelipsit din formația "Șepcilor roșii". Este unul dintre apărătorii lăudați în ultima lună și remarcat de diverși specialiști la emisiunile sportive. Gazeta Sporturilor îți prezintă povestea transferului argentinianul la U Cluj, dar și câteva detalii din viața personală a fundașului sud-american.

Neluțu și Dorinel, la modă la 55 de ani
editorial alin buzărin
Neluțu și Dorinel, la modă la 55 de ani

Lucas Masoero la U Cluj: ”CFR a transmis că a mai fost propus de alți cinci oameni, Craiova n-a dat răspunsul nici acum!”

În 2018, a părăsit țara natală și a semnat în Bulgaria la Lokomotiv Plovdiv, cu care, peste alți doi ani, avea să câștige Cupa și Supercupa. În iulie 2021, a dorit o nouă provocare, iar printre cluburile cu care agenții fotbalistului au negociat un transfer s-a numărat și Sepsi. Covăsnenii au tergiversat discuțiile la acea vreme, astfel că Lucas a semnat în Rusia la Nizhny Novgorod. Când cei de la Sepsi au transmis că vor să facă transferul, jucătorul deja ajunsese la un acord cu rușii.

În această vară, au apărut câteva probleme la fosta echipă a lui Masoero, a dorit și el o plecare de acolo, mai ales că se schimbase și antrenorului, astfel că impresarii l-au propus la diverse formații, inclusiv din Liga 1.

"Mai avea doi ani de contract în Rusia, 350.000 de dolari salariu stagional, putea rămâne pentru bani acolo, dar a dorit să plece. A fost recomandat la CFR Cluj, dar oficialii clubului au replicat că deja a mai fost propus de alți 5 oameni! Apoi, a fost recomandat la Universitatea Craiova și cei de acolo n-au dat răspuns nici acum. 

Apoi, s-a vorbit cu șefii lui U Cluj, iar în jumătate de oră Neluțu Sabău s-a uitat la fișa lui și a spus din prima: "Da, gata, hai!". Lucas nu a reziliat în Rusia până nu a primit o ofertă concretă de la U Cluj, propunerea a venit, imediat s-a suit în avion, Kazan, Istanbul, București, Cluj, totul s-a petrecut în 30 de ore", au declarat cei ce s-au ocupat de perfectarea actelor.

Lucas Masoero în afara fotbalului: poliglot și recomandat ca un tip inteligent

Fotbalistul i-a impresionat și pe conducătorii lui U Cluj. "S-a făcut plăcut din prima, un băiat deschis", au declarat oficialii clubului. "Vorbește patru limbi străine, e un tip inteligent. Comunică în spaniolă, în italiană, în rusă și în engleză", l-au recomandat impresarii ce l-au adus în România. Lucas are dublă cetățenie, argentiniană și italiană.

"Provine dintr-o familie bună, cu mama doctoriță și tatăl oenolog. Lucas este din provincia Mendoza, cunoscută pe mapamond și pentru zona viticolă, mai ales pentru sortimentul Malbec de Mendoza", au declarat apropiații stoperului lui U Cluj.

9meciuri are bifate Lucas în acest sezon, 4 pentru U Cluj, 5 pentru rușii de la Nizhny Novgorod

58de partide a jucat argentinianul în Rusia la Nizhny Novgorod în doi ani

57de meciuri a strâns Masoero pentru Lokomotiv Plovdiv, având un gol și 2 assist-uri

Citește și alte știri:

Gigi Becali nu-l mai vrea în echipa de start: „I-am luat şi apartament de 200.000 de euro, dar nu stau 7 ani după el!”
FCSB
Gigi Becali nu-l mai vrea în echipa de start: „I-am luat şi apartament de 200.000 de euro, dar nu stau 7 ani după el!”
Omul care a susținut echipa în Superligă, prins în flagrant când restituia 10.000 de euro dintr-o mită » DNA l-a arestat preventiv pentru 30 de zile
ARESTARE
Omul care a susținut echipa în Superligă, prins în flagrant când restituia 10.000 de euro dintr-o mită » DNA l-a arestat preventiv pentru 30 de zile

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Octombrie 2023, 11:30

...a intarit apararea lui u Cluj...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close