FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - BOTOȘANI 0-1

Un om european » Opinie de Eduard Apostol după prima mare surpriză din noul sezon: "Discursul decent și cei 7 ani de acasă atașați fotbalului dau roade la o echipă muncitorească"

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2017 19:22

România a intrat în săptămâna europeană. Suporterii și media vorbesc despre Milan, Bilbao, Plzen, în special, apoi, ocazional, de APOEL și de Oleksandria.

Mândria țării din zilele ce vor urma a avut o etapă în care a gâfâit. Mai mult sau mai puțin. Repetițiile s-au transformat în "au stat cu gândul la meciurile europene".

"Șocul" - ne plac cuvintele dure, aprige, tăioase - a fost eșecul lui Dinamo, acasă, cu FC Botoșani. Brandul primează, se vorbește mai puțin de victoria Botoșaniului pe Național Arena. "Câinii" au eșuat după un meci în care au dominat și au avut cele mai mari ocazii, pe care le-au irosit nonșalant.

Cosmin Contra, la prima înfrângere pe teren propriu, la a doua ca antrenor al roș-albilor în 18 meciuri, a vorbit despre faptul că jucătorii săi au evoluat mai mult cu inima decât cu mintea în încercarea de a egala, măcar.

Cătălin Golofca, dinamovist în copilărie, a făcut invers și-a decis meciul. În umbră, apostrofat uneori birjărește pe cel mai mare stadion al țării, Costel Enache a fost omul care și-a însușit motto-ul lui Contra: "Să intrăm umili și să învingem".

Antrenorul de 44 de ani lasă să vorbească rezultatele pentru el. Cu toate că știe limba română foarte bine. Discursul decent și cei 7 ani de acasă atașați fotbalului dau roade la o echipă muncitorească, în care aleargă toți pentru unul și unul pentru toți. Enache a obținut o victorie foarte importantă în afara gazonului, în care a fost implicat Denis al lui, iar puștiul a luat mingea la picior în jocul cu viața și este aproape de succes.

Supărările transformate în zâmbete acasă i-au dat tehnicianului imboldul să muncească liniștit. Ceea ce căutăm cu toții, de altfel. The european dream. "Sunt mult mai liniștit, mi-am schimbat viața în bine. Nu mai dau cu capul de tavan, mă regăsesc în lucrurile simple. Încerc să iau viața așa cum e și să fac tot ceea ce pot să fac" sunt frânturi din discuția cu un om destins. A făcut 1-1 cu CFR Cluj, a bătut Dinamo la ea acasă cu 1-0, rezultate ce descriu mai bine munca lui. Restul, normal, sunt detalii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Iulie 2017, 13:06
Postat de ingineru07 pe 24 Iulie 2017, 21:52

Esti pe afara exprimator de frustrari..am jucat perfect prima repriza dar am luat bataie te contrazici ..felicitari botosani pt noroc iar pt fotbal altadata cand vor juca fotbal? Pai maestre neinteles daca luau bataie de la dinamo ii felicitai pt fotbal? ...numai nau ci fru strati pe aici

nu aveam ce sa felicit cata vreme nu au jucat fotbal. au venit la mica ciupeala si le-a iesit, chiar daca in mod extrem de norocos. nu a fost un meci in care gazdele sa nu joace bine, tocmai aici e uluitorul lor noroc din acest meci. dimpotriva, a vazut toata romania in ce hal i-a calarit Dinamo prima repriza mai ales. si cum au ratat din toate pozitiile, inclusiv cu poarta goala. daca asta nu e noroc, atunci inseamna ca tu ori habar nu ai de fotbal, ori ai alt scop pe aici. sigur e valabila ultima varianta. asta am sublinita in cele doar 2 comentarii ale mele, si nu numai eu am spus asa ceva. cata vreme chiar enache a spus negru pe alb ca au avut mare noroc i prima repriza, ce mai vrei ? ori nu ai vazut meciul, ori nu intelegi fotbalul, ori scrii la misto. si eu nu prea conversez cu felul asta de useri, timpul meu e important. de aceea, este primul si ultimul meu raspuns la o aiureala de-a ta.

485809194904413
Costel Tudor  •  25 Iulie 2017, 07:06

Costel Enache un antrenor despre care se va vorbi in viitor la superlativ !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Iulie 2017, 23:48
Postat de unico_biancorossi pe 24 Iulie 2017, 21:10

Am remarcat si eu notele execrabile, uimitor de mici fata de ceea ce s-a jucat efectiv, mai ales in R1, asa cum am concluzionat ceva mai jos. Chiar si Nemec, parca a primit 2..) Pai o fi dat 2 autogoluri si a fost eliminat, altfel nu se explica. Da, a ratat 2 mari ocazii, dar tot cu portarul au ratat Hanca, Rivaldinho si inca unul, nu retin. De fapt, meciul asta e fix invers decat scorul si notele lor, cei care se pricep la fotbal stiu ca Dinamo a jucat apreciabil. Chiar uimitor de bine, Botosaniul neputand sa practice duritatile pe care le practica acasa, nu s-a ridicat la nivelul lui Dinamo. Nu conteaza ca au castigat, conteaza ca nu asta a fost aspectul jocului. Din fericire, spun eu. Pentru ca sunt mari premise de joc din ce in ce mai bun al lui Dinamo, care deja pare foarte bun. Nu e rau deloc. Si inca nu ocupa axul central Albin. In fine, observatiile tale sunt juste. Numai bine.

Prima repriza a fost una dintre cele mai frumoase si mai reusite ale lui Dinamo din ultimii ani. Am vazut iuteala in atac, combinatii, spirit, a lipsit doar precizia la finalizare. Dupa pauza s-a schimbat jocul, nu stiu motivul, Contra a mutat neinspirat, a picat si golul lor pe o balbaiala a defensivei si nu s-a mai legat nimic. Cu Bilbao o sa avem suflet, sper sa avem si minte si precizie.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează