FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI SFÂNTU GHEORGHE

Ungaria dublează finanțarea pentru Sepsi Sfântu Gheorghe, după ce s-a calificat în play-off!

În vară, Sepsi Sfântu Gheorghe va aniversa 8 ani de la înființarea clubului, foto: Raed Krishan/GSP
În vară, Sepsi Sfântu Gheorghe va aniversa 8 ani de la înființarea clubului, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , , - Publicat marti, 26 februarie 2019 23:30

Ungaria se implică la Sepsi Sfântu Gheorghe. Aceasta e recompensa pe care Sepsi o va încasa din partea Guvernului de la Budapesta pentru că a atins obiectivul: calificarea în play-off.

Sepsi a dat un adevărat tun financiar după ultima etapă disputată în Liga 1.

Și-a asigurat matematic accesul în play-off, iar performanța va fi răsplătită inclusiv de la Budapesta.

În baza protocolului de finanțare pe care Guvernul Orban îl are cu gruparea din Sf. Gheorghe, există o clauză specială care prevede că dacă echipa antrenată de Eugen Neagoe obține accesul în play-off, atunci Sepsi va primi de două ori mai mulți bani de la autoritățile maghiare.

De la 3,2 milioane de euro la 6,5 milioane în următorii 2-3 ani!

Acesta va fi saltul impresionant de infuzie de capital pe care gruparea patronată de Laszlo Dioszegi îl va realiza.

Banii, ca și bugetul precedent, nu vor putea fi folosiți pentru echipa care activează pe prima scenă, ci traseul lor va trebui să respecte și modul în care se realizează finanțarea tuturor cluburilor de pe teritoriul României.

Sepsi va putea folosi banii exclusiv pentru Academia clubului și pentru dezvoltarea infrastructurii.

În plus, saltul din play-out în play-off îi va aduce trupei din Sf. Gheorghe un surplus de cel puțin 200.000-400.000 de euro, în funcție de locul pe care Sepsi va termina sezonul regulat. O treime din drepturile TV se redistribuie cluburilor în funcție de clasarea de la finalul celor 26 de etape, iar diferența de la un loc la altul e și de 100.000 de euro.

Saltul fantastic al lui Sepsi

 clipboard01

12 mii €e salariul lunar pe care îl are Tandia la Sepsi, cel mai mare contract din lotul lui Eugen Neagoe

4,5 milioane e bugetul pe care Sepsi l-a anunțat la startul actualului sezon

Nu l-a lăsat pe Tandia la Craiova

Având asigurate încasări importante în perioada următoare, Sepsi a tratat de pe poziții de forță interesul Craiovei pentru Tandia.

Patronul oltenilor, Mihai Rotaru, s-a arătat dispus să achite și 800.000 de euro, însă șefii de la Sf. Gheorghe au respins și ieri o propunere din Bănie. Sepsi l-a blocat pe atacantul francez cel puțin până la vară, când speră să obțină în schimbul său minimum un milion de euro.

Tandia, 25 de ani, a fost adus acum un an, liber de contract, fără nicio sumă de transfer.

De 3 ori CFR-Sepsi în 12 zile?!

Configurația finală a sezonului regulat, pe baza căreia se realizează țintarul din play-off, ar putea produce o situație inedită. CFR și Sepsi să joace de 3 ori în decurs de 12 zile!

Primul duel va fi mâine, în "sferturile" Cupei României. Al doilea e programat duminică, în Gruia, în ultima etapă a sezonului regulat.

Apoi, dacă CFR va termina pe primul loc sezonul regulat, iar Sepsi va fi pe 6, și sunt șanse foarte mari să se întâmple așa, atunci pe 9 sau 10 martie, în prima etapă din play-off, vom avea din nou CFR - Sepsi!

Viera nu poate fi suspendat

Fundașul central al celor de la Sepsi, care a avut o intrare barbară asupra lui Ianis Hagi în meciul de vinerea trecută, nu va fi sancționat în niciun fel de Comisiile FRF.

Cum el nu a fost eliminat pe teren de către arbitrul Marcel Bârsan, comisia nu are suport regulamentar pentru a judeca și a penaliza un fotbalist pe baza probei video.

Tocmai acesta a fost motivul pentru care în urmă cu 4 ani și jumătate, suspendarea inițială de 16 etape încasată de Gabi Mureșan, care l-a lovit cu cotul în față pe Rusescu, a fost anulată.

Inclusiv TAS a decis atunci că Mureșan nu poate fi suspendat din momentv ce ROAF-ul nu prevede posibilitatea ca un jucător care nu a fost sancționat de arbitru să poată fi tras la răspundere după imaginile TV.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
herman25
herman25  •  27 Februarie 2019, 13:16
Postat de Anton Pan pe 27 Februarie 2019, 11:22

Ce bascalie ungureasca! Asteptam cu mare interes meciurile amicale-fratesti intre echipa creata in 1907, in Austro-Ungaria (CFR) si echipa tinutului secuiesc (Sepsi). Meciurile prieteniei vor fi arbitrate de Istvan Kovacs iar in tribuna se va afla ca invitat special Victor Orban, care va face, cu acest prilej, noi donatii dezinteresate in folosul dezvoltarii comunitatii maghiare din Romania. Bravo lor! Stiu ce vor si fac ce trebuie!

Prostalau esti ba gigistule.

stoichkov10
stoichkov10  •  27 Februarie 2019, 11:53
Postat de Anton Pan pe 27 Februarie 2019, 11:22

Ce bascalie ungureasca! Asteptam cu mare interes meciurile amicale-fratesti intre echipa creata in 1907, in Austro-Ungaria (CFR) si echipa tinutului secuiesc (Sepsi). Meciurile prieteniei vor fi arbitrate de Istvan Kovacs iar in tribuna se va afla ca invitat special Victor Orban, care va face, cu acest prilej, noi donatii dezinteresate in folosul dezvoltarii comunitatii maghiare din Romania. Bravo lor! Stiu ce vor si fac ce trebuie!

Ai aparut Viorica. *** "undercover", fcsbist. Prostolache. Cum e sa pierzi campionatul contra Iasi in 10 jucatori? Suferi si acum.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104343947122875
Anton Pan  •  27 Februarie 2019, 11:29
Postat de martinpen pe 27 Februarie 2019, 10:09

Bravo lor. Deci, se poate ca statul sa finanteze echipe particulare, unde e vrajeala cu CSA si Steaua? Totul a fost o mascarada ca gigi becali sa fure Steaua de la Armata. Altceva, daca Ungaria, o tara de 6 milioane de oameni gaseste bani sa finanteze echipe particulare din alta tara, Romania cu populatie de 3 ori mai mare, de ce nu gaseste bani pentru o echipa din Romania?

Atat poate intelege un grobian din pestera peluza sud, disperat sa justifice existenta aberatiei sovietoide FC kaki2017. Statul ungar nu finanteaza o echipa profesionista, asa cum se poate vedea f clar in campionatul lor intern, fondurile provin din cele de sprijin al comunitatilor maghiare din exterior, tocmai din aceasta cauza utilizarea lor este restrictionata (teoretic!) la copii si juniori NU la cluburi profesioniste. Dar ce nivel de intelegere poti pretinde de la sarmanele brute gregare adunate pe langa Cazarma Stalinista a Armatei, cersind fotbal militarizat de la stat!!!!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează