FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 2-1

VIDEO + FOTO Se îngroașă gluma la FCSB! Rădoi l-a dominat tactic pe Dică, iar roș-albaștrii se îndreaptă către cel mai scump play-out din istorie » Clasamentul ACUM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1, într-un derby spectaculos disputat în fața a 21.000 de spectatori pe arena „Ion Oblemenco”. +13   FOTO
CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1, într-un derby spectaculos disputat în fața a 21.000 de spectatori pe arena „Ion Oblemenco”.

Articol de - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 23:31 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 23:34

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1, într-un derby spectaculos disputat în fața a 21.000 de spectatori pe arena „Ion Oblemenco”.

Un joc cam anost poate să devină încins cu vreo execuție magică ori cu o eroare care să rupă echilibrul. Craiova a atacat mai des în prima parte a meciului, însă gazdele și oaspeții mai mult s-au studiat de la distanță. Oamenii lui Rădoi nu au cedat tentației de a se arunca în ofensivă, una pe care publicul oltean o transmitea.

Ion Crăciunescu a revenit cu verdictul la faza penalty-ului celor de la FCSB, după ce la pauză se blocase: „Dacă spun asta, vă supărați” » Contrazis de specialistul contactat de GSP
CSU Craiova - FCSB 2-1
Ion Crăciunescu a revenit cu verdictul la faza penalty-ului celor de la FCSB, după ce la pauză se blocase: „Dacă spun asta, vă supărați” » Contrazis de specialistul contactat de GSP

Cel mai scump playout din istorie? Cronica meciului CS Universitatea Craiova - FCSB, scrisă de Remus Răureanu

În locul unei execuții magice a existat o întreagă fază magistrală a lui Markovici. L-a depășit în viteză pe Tamm și l-a întors pe stoperul estonian până l-a amețit cu driblinguri scurte. Decent în evoluții de la venirea sa la FCSB, Tamm a arătat în duelul cu Markovici agilitatea unui trunchi de copac adânc înrădăcinat. Apărătorul a trebuit să-l faulteze pe Jovan ca să-l oprească și așa a rezultat un penalty pe care l-a transformat Mitrea.

SUPERLIGA » CSU Craiova - FCSB, decis de autogolul lui Oaidă

Atacantul tânăr, tehnic și puternic al Craiovei te face să-ți plasă să-l vezi jucând și să-ți pară rău că el tot nu pare să se ia în serios, tot lasă impresia că-și irosește în continuare o doză mare din talentul pe care-l are.

O greșeală a arbitrului Petrescu i-a oferit și FCSB-ului un penalty când Compagno s-a ciocnit de Bancu în careu. Vârful italian a plasat perfect balonul și l-a învins pe portarul Lazar. Compagno nu are, în nici un caz, talentul lui Markovici, însă italianul anonim în țara lui și afirmat la Craiova lui Mititelu e unul dintre cei mai serioși fotbaliști din campionat, ambiția și simplitatea cu care joacă îi ascund defectele și-i subliniază calitățile.

Un penalty-cadou nu maschează sărăcia din prestația FCSB-ului. Trupa lui Dică nu atacă mai deloc și e șubredă în apărare.

SUPERLIGA » Faza penalty-ului din care Compagno a adus egalarea

Coman a mai bifat o apariție dezamăgitoare. Florinel joacă acum de parcă l-ar fi răpit extratereștrii și l-ar fi readus pe Pământ după ce îi extrăseseră toate abilitățile fotbalistice, el nu mai seamănă deloc cu fotbalistul care era în urmă cu doi, trei ani. Înlocuitorul lui pentru repriza a doua, Octavian Popescu, arată ca și cum și el ar fi o victimă a aceleiași civilizații extraterestre care urăște talentul fotbalistic.

Modificările din echipa lui Dică nu au îmbunătățit jocul și a mai apărut și ghinionul. Alex Crețu a centrat în careul oaspeților, mingea s-a lovit de Oaidă și a intrat în poarta lui Târnovanu. Un avantaj minim pe care Craiova îl merită fiindcă a legat jocul un pic mai bine și a riscat suficient cât să indice că n-o mulțumea egalul.

Clasamentul din Liga 1 după FCSB - CS Universitatea Craiova 

CS Universitatea Craiova ajunge la 17 puncte și urcă până pe locul 4 în Superligă. FCSB nu a mai câștigat de 4 meciuri, iar play-off-ul e tot mai departe. Rămâne cu 8 puncte, pe loc de baraj.

FINAL » Universitatea Craiova - FCSB 2-1

Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start: 

CS Universitatea Craiova: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Ed. Florescu, N. Bancu - Nistor - Markovic 
Rezerve: D. Rusu - Găman, Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, Cîmpanu, Roguljic, Hanca 
Antrenor: Mirel Rădoi 

  • Valerică Găman a fost pedepsit pentru gafa de runda trecută, din eșecul 0-2 cu CFR Cluj, când a trimis mingea în propria poartă. Este ținut astăzi pe banca de rezerve 
  • Mirel Rădoi folosește o formulă prudentă, mizând pe posesie. Singurul fotbalist ofensiv veritabil este Jovan Markovic, trimițând în schimb 4 mijlocași centrali de meserie.

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruț, Oaidă - Cordea, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Radaslavescu, Bg. Rusu 
Antrenor: Nicolae Dică

  • Octavian Popescu este rezervă în echipa lui Nicolae Dică
  • Cealaltă surpriză este apariția lui Denis Haruț în postura de „închizător”, în locul suspendatului Edjouma. 

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova) 
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / Asistenți: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava) și Orbuleţ Mircea (Bucureşti) 
Arbitru VAR: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / Arbitru AVAR: Bîrdeş Romică (Piteşti)

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Dan Petrescu pregătește plecarea de la CFR: „L-am sunat pe patron, ne întâlnim după meciul cu Pitești! Nu mai pot continua așa, să vină altul să câștige Champions League”

Nicolae Dică îl contrazice pe Becali: „Ei trebuie să rămână la echipă! Cu Viking eram cei mai buni, apoi zero...”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (276)
Hcm27
Hcm27  •  20 Septembrie 2022, 19:57
Postat de Barna pe 18 Septembrie 2022, 22:03

În mod normal abominația fcsb, emanație a ciobanului, nici n-ar trebui să existe!

E valabila și viceversa!

houri.10
houri.10  •  19 Septembrie 2022, 14:37

Un meci perfect! Forza Știința

muzica
muzica  •  19 Septembrie 2022, 14:33

Tu ai nevoie de educatie care nu poate tratata prin medicamente !

Vezi toate comentariile (276)
Comentează