FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Valeriu Argăseală, declarație de supunere: „Între cine plătește și cine execută trebuie să existe comunicare” + detalii despre Olăroiu și Gâlcă

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 10:00

Valeriu Argăseală a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” comportamentul neștiut pe care l-a avut Cristiano Bergodi când era antrenor la FCSB, povestește un episod inedit cu Cosmin Olăroiu și explică motivele pentru care Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a adus titlul la FCSB, a fost dat afară

- Marius Lăcătuș era un antrenor dur?
- Nu era o piatră tare. Eu îl cunoșteam ca jucător și-am avut clinciuri cu el când eram arbitru. Ca antrenor era OK, liniștit, total opus. Era foarte blând. După părerea mea, meseria de antrenor trebuie s-o ai în sânge și să fii preocupat de ea. Pentru mine exemplul cel mai elocvent este Olăroiu. Am lucrat cu el și muncea 24 de ore din 24.

- Poate de asta a și reușit în carieră.
- Oli făcea DVD-uri pentru fiecare jucător în parte, pentru a-i da adversarul direct. Să-l cunoască când intra pe teren. Țin minte o duminică, plecasem la pădure și mă sună. "Tu știi unde sunt la ora asta?". "Nu-mi dau seama, Oli". "Sunt în birou și muncesc! Așa sunt eu blestemat să muncesc zi de zi?".

- Serios?
- Da, da. Atunci i-am zis: "Ține minte! Munca pe care o faci acum nici nu știi de ce o faci pentru că tu nu o apreciezi. O să culegi roadele mai târziu". M-am întâlnit cu el în Emirate și mi-a reamintit discuția. Nu se poate să muncești cu pasiune și să n-ai rezultate.

- Pe Gâlcă de ce l-ați dat afară?
- A plecat pentru că i s-a terminat contractul.

- Dar nici n-ați vrut să-l mai păstrați.
- A decis domnul Becali. Indiferent ce spune lumea, între cine plătește și cine execută trebuie să existe comunicare. Costel Gâlcă este un antrenor bun, dar deficitar la comunicarea cu cei din jur. Eu am avut o discuție cu el și i-am reproșat câteva lucruri atunci, iar el mi-a dat dreptate. Nu comunica foarte bine cu cei din jurul lui, iar comunicarea ne dezvăluie ce gândim și cum putem să acționăm. Nu uitați cum am câștigat campionatul atunci la Iași...

Costel Gâlcă: „Gigi Becali nu mă suna direct, îl avea pe Mache și vorbea cu el. Era ceva normal, știam asta...”

Costel Gâlcă a reușit "tripla" cu FCSB în 2015, câștigând titlul de campion, Cupa României și Cupa Ligii, dar spune că nu s-ar mai întoarce niciodată la echipa lui Gigi Becali, chiar dacă vrea să revină să antreneze în România.

- Becali, îți impunea schimbările direct?
- Gigi nu vorbea cu mine. Când am discutat, ne-am spus ce-am avut de spus și rămâne între noi. Eu am fost destul de clar la momentul acela. Nu mă suna direct, îl avea pe Mache și vorbea cu el. Era ceva normal, eu știam că lui o să-i spună. Mache îmi spunea mie, îmi transmitea și atât. Nu făceam ce zicea el... Au fost situații și în care să se potrivească. Fiecare își asumă toate acțiunile pe care le face și deciziile pe care le ia.

- Dar ruptura s-a produs după meciul de la Iași, când ai refuzat să folosești jucătorii ceruți de el?
- Nu cred că ruptura s-a produs după meciul de la Iași. Se cereau multe lucruri, la multe meciuri, dar fiecare gândește în felul lui și le face cum crede el.

N-aș mai accepta o altă ofertă de la FCSB. Este imposibil! Imposibil atât pentru mine, cât și pentru ei. Avem concepții diferite față de tot, fotbal și chiar și viață. Eu nu am fost apreciat acolo! Nu am fost apreciat și am plecat! Contractul meu era că dacă voi câștiga campionatul, urma să rămân încă un an... Dacă vorbim de contract, automat eu trebuia să mai rămân încă un an de zile. Nu a mai fost nici dorința mea, dar nici a clubului. Nu am colaborat bine din punctul ăsta de vedere.
- Costel Gâlcă, fost antrenor FCSB

Citește și:

Valeriu Argăseală, implicat într-un scandal-monstru: „Secunda aia cât am întors capul mi-a fost fatală” » „Hoţie în Berceni” a titrat Gazeta Sporturilor
PRIETENII LUI OVIDIU
Valeriu Argăseală, implicat într-un scandal-monstru: „Secunda aia cât am întors capul mi-a fost fatală” » „Hoţie în Berceni” a titrat Gazeta Sporturilor
Detalii în premieră de la scandalul cu Mangia: „Speaker motivațional putea să-și găsească în altă parte! Eram scârbit, l-am înjurat și am plecat”
PRIETENII LUI OVIDIU
Detalii în premieră de la scandalul cu Mangia: „Speaker motivațional putea să-și găsească în altă parte! Eram scârbit, l-am înjurat și am plecat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
iung811
iung811  •  16 Septembrie 2023, 14:00

Familia Casa de Slugi Becali = FCSB.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează