FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Veste proastă pentru dinamoviști » Încă o piedică în calea construirii noului stadion: „Așa e legea în acest moment!”

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2019 12:16

După ce termenul limită 2020 a fost depășit, iar construcția încă e blocată între studiile de prefezabilitate și fezabilitate, acum au apărut și alte probleme cu proiectul noului stadion Dinamo. 

Mai mulți cicliști care încă folosesc Velodromul, unde se vrea construirea noului stadion, l-au contactat pe avocatul Adrian Cuculis pentru a stopa demararea proiectului.

„Aşa este, am vorbit cu mai mulţi sportivi, oameni care folosesc velodromul, foşti ciclişti care au făcut performanţă la nivel naţional şi chiar internaţional. Ei se antrenează acolo şi vom acţiona imediat ce va exista o Hotărâre Guvernamentală privind demolarea velodromului şi construcţia noului stadion.

Distrugerea velodromului, fără ca o altă bază de acest gen să fie construită înainte de demolare, nu va fi posibilă decât prin încălcarea legii. Înainte de a pune la pământ o bază sportivă de patrimoniu, ai obligaţia să vii cu un proiect realizat prin care să demonstrezi construcţia altei baze sportive, în cazul nostru un alt velodrom. Nu e vorba de asigurări, trebuie ridicat un alt velodrom şi atunci poate fi demolat cel existent care, dacă nu mă înşel, este singurul din ţară. Aşa este legea în acest moment!”, a spus avocatul Adrian Cuculis pentru Prosport.

„Nu mă pricep la fotbal, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, însă, în acest moment, legea e clară, poate o vor schimba, însă la zi aşa stau lucrurile, chiar şi la nivel de discuţii, pentru că în acest moment nu avem nimic clar în legătură cu demolarea velodromului. Când vor apărea hotărârile, vom acţiona” Adrian Cuculis

Situația de la stadionul Dinamo

  • S-a dorit inițial reabilitatea stadionului, dar din cauza problemelor judiciare nu poate fi preluat în cadrul programelor CNI
  • CS Dinamo și CNI au depus documentația pentru un nou amplasament
  • În acest moment au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate și fezabilitate
  • Este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție, astfel încât să fie respectate prevederile UEFA și ISU. De asemenea, este necesară elaborarea și avizarea unui nou PUZ de către Primăria Sectorului 2

Vezi și:

EXCLUSIV VIDEO + FOTO Aici vor fanii lui Dinamo să se facă noul stadion! Cum arată velodromul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
catalynn
catalynn  •  05 Martie 2019, 19:26

Cred ca deja e clar pt toata lumea ca stadionul nu poate fi gata pt EURO2020 asa cum era initial preconizat. Prin urmare CS Dinamo si Guvernul Romaniei ar trebui sa faca diligentele necesare pt decaderea din drepturi a celui "improprietarit" total impotriva interesului Statului Roman (cel care detinea CS Dinamo) de catre Bombonel. Desigur va dura ceva timp, insa e de preferat decat continuat asa.

nuaicuce
nuaicuce  •  05 Martie 2019, 18:42
Postat de demolarii pe 05 Martie 2019, 15:00

E clar că Cs Dinamo nu poate să-și utilizeze proprietate, fiindu-i încălcat dreptul la proprietate prevăzut de Constituție. E clar că cei de la DNA, în frunte cu doamna Kovesi , girează încălcarea legii prin contracte că cel de "administrare" avut de N Badea cu Cs Dinamo. Sub un aspect de aparenta legalitate, acesta aduce prejudicii proprietarului. Dar e și o problema a LPF care autorizează astfel de stadioane. Daca un club nu poate avea un stadion "cumsecade", atunci nu e profesionist. Și prin urmare incapabil de a produce spectacol. Cum e posibil că panotajul din toată Liga I sa fie evaluat la 1,5 milioane euro? Pentru LPF nu e capabilă să ofere un spectacol real. E o tema de gândire....

O face Kovesi ce zici tu, dar nu de la DNA. Ea nu mai e acolo. Mai scoate-ti capul din wc si citeste si tu despre astea. Pacat ca au scos-o de acolo, ca pana la urma ii dovedea pe alde Dragnea si sleahta lui de hoti impotriva tarii. Mare pacat. Dar poate de la Bruxelles face mai multe si ii leaga pe nenorocitii aia.

nuaicuce
nuaicuce  •  05 Martie 2019, 18:39
Postat de george1111 pe 05 Martie 2019, 15:46

Eu pot intelege ca ai fost abuzat cand erai mic de te bagi in seama aiurea ,macar daca ne spuneai ceva despre ce discutam cu persoana respectiva . Scrii pe aici ,exact ca unul plin de frustrari ,unul care a fost p r ostul clasei,si acum refuleaza pe aici .Taticu,vezi de viata ta aia de 2 lei , nu este problema ta ce va fi ,eu discutam doar despre o anumita speta .Stiu ca este nasol sa fi mai in a poi at ,dar asta este problema ta , stai calm sa nu racesti de la atata prostie .Capisci ?

e chiar foarte nasol sa "fi" ***. Tu ne-o dovedesti clar. mai bine ar fi (sac!) sa ne scutesti si sa iti cauti alta echipa. Aia se duce pe cursa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close