FOTBAL  »  Superliga  »  ECHIPA LUI PIȚI

Victor Pițurcă a făcut primul „11” din Liga 1 » N-a inclus niciun jucător de la FCSB și l-a muștruluit pe Alibec: „L-aș arde până nu mai dă din mâini!”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2019 19:37

Victor Pițurcă (62 de ani) a realizat primul „11” al jucătorilor din Liga 1. În echipa fostului selecționer nu e niciun jucător de la FCSB, deși a spus de mai multe ori că îi plac tinerii mijlocași Florinel Coman și Dennis Man.

Echipa aleasă de Pițurcă din jucătorii din Liga 1:

  • Portar: Pigliacelli (CSU Craiova/25 ani)
  • Fundași: Manea (CFR Cluj/21 ani), Vinicius (CFR Cluj/34 ani), M. Constantin (Gaz Metan/34 ani), Camora (CFR Cluj/32 ani) 
  • Mijlocași: I. Hagi (Viitorul/20 ani), T. Băluță (Viitorul/19 ani), Fabbrini (FC Botoșani/28 ani)
  • Atacanți: Ongenda (FC Botoșani/23 ani), Alibec (Astra/28 ani), Drăguș (Viitorul/19 ani)

Cum explică Pițurcă alegerile:

„Mie îmi place foarte mult sistemul 4-3-3. Ca portar, l-am pus pe Pigliacelli, care-mi place. E un portar modern, care participă la faza de construcție. Îmi place cum stă în teren, cum iese pe centrări, cum iese cu mingea la picior.

Fundaș dreapta l-aș pune pe Cristi Manea, care a debutat la 16 ani și ceva sub comanda mea. El stă foarte bine din punct de vedere fizic. Nu sunt mulți fundași dreapta cu fizicul lui, cu aptitudinele lui. Seamănă cu Ștefan Iovan (nr. fostul fundaș dreapta/central al Stelei în anii '80). Mă gândesc ce s-ar întâmpla, dacă ar juca Iovan în vremurile noastre, probabil ar evolua la cea mai mare echipă din Europa.

Fundași centrali îmi plac Vinicius și Marius Constantin. Constantin era pierdut la un moment dat pentru fotbal, dar îmi place mult de tot de el. Urcă cu mingea la picior. Îmi place și Țâru, un jucător puternic. Îmi place și Erico de la Astra.

Fundaș stânga l-aș alege pe Camora. Dar îmi place și Bancu, el mult mai tânăr și i se potrivește jocul cu 3 pe fund.

La mijloc îmi plac Tudor Băluță, Nedelcu, Cicâldău, Ianis Hagi, Fabbrini. La Cicâldău îmi place mișcarea lui în teren, dă pase filtrante, pase de gol. De exemplu, și Fabbrini face lucrul ăsta. Ianis la fel, e foarte periculos din 30 de metri. Tandia la fel, dar nu mi-a plăcut cum a jucat vârf în ultimul timp”.

„Poate Alibec s-a mai maturizat”

„În față a revenit Alibec, care are calități foarte bune. Păcat că are acele ieșiri. A fost educat să aibă acele ieșiri. Chiar dacă a jucat bine, el a avut un anumit comportament care i-a dăunat. Acum văd că e într-o formă bună. Poate s-a maturizat și el. Trebuie să știe că un fotbalist profesionist trebuie să joace, nu să vorbească. Eu, dacă l-aș avea jucător, l-aș arde de n-ar mai lua niciun ban atunci când dă din mâini. Țucudean e și el foarte bun. Drăguș și Coman îmi plac, chiar dacă primul n-a mai avut realizări în ultimul timp.

Mi-a plăcut foarte mult Drăguș la meciul cu Serbia, dar de atunci parcă a mai dat înapoi. În dreapta îmi place Ongenda de la Botoșani. Are calitate, dar nu știu cum stă fizic. Când pune piciorul pe minge se vede că are calitate. Îmi place și Olaru, dar nu știu dacă i-au găsit postul antrenorii pe care i-a avut.

Man îmi place, dar nu stă bine la capitolul forță. Mai are de muncit”, a declarat Pițurcă la TV Telekom Sport.

Citește și:

CFR Cluj l-a căutat pe Victor Pițurcă » Fostul selecționer dă toate detaliile: „I-am spus că vorbim mâine”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
vladutz13
vladutz13  •  27 Februarie 2019, 12:31

Poate sa explice cum vrea el echipa, dar 11 asta ar avea emotii sa prinda play-offul. Sigur, au valoare, dar sunt prea multe vulnerabilitati in echipa, prea multi oameni capriciosi care azi joaca, maine fac figuratie

123571298698420
Mirceo Constantin  •  27 Februarie 2019, 10:45
Postat de jackies pe 26 Februarie 2019, 21:37

o tii incontinuu, vezi ca esti prost si nu intelegi ce zic, bun, noi n am mai castigat titlu de atunci, dar ne am clasat 3 ani la rand pe locu 2 , eu stiu ca locu 2 e mai bine pozitionat in clasament decat e locu 11 pe care sunteti voi acum in prezent, rashilor , nu mai sunteti caini sau dulai demult, ati ajuns niste cotofene , *** HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA cand va mai calificati si voi intr-o cupa europeana, dar pentru asta trebuie sa ajungeti in playoff, sunteti la al 2 an la rand cand jucati la retrogradare, pr00stu planetei, meriti sa fi arestat pentru prostie in stare avansata.

apropo tonttea cand a castigat fcsb ultimul titlu *** *** ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  27 Februarie 2019, 02:43

.....))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează