FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA '86

Victor Pițurcă, amintiri picante de la finala cu Barcelona: discursul lui Nicolae Ceaușescu + de ce n-au băut jucătorii după meci

Steaua a bifat în 1986 cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc
Steaua a bifat în 1986 cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 21:57

Victor Pițurcă (64 de ani), fostul mare jucător al Stelei, a rememorat diverse întâmplări petrecute înainte și după din finala Cupei Campionilor Europeni disputată în urmă cu fix 34 de ani, când „militarii” au răpus Barcelona la loteria penalty-urilor. 

Pițurcă a oferit detalii picante despre discursul pe care dictatorul Nicolae Ceaușescu l-a ținut în fața jucătorilor după ce aceștia au revenit la București, explicând și motivul pentru care jucătorii lui Ienei n-au intrat în cantonament înaintea finalei. 

...Victor Pițurcă, despre discursul lui Nicolae Ceaușescu: „Erau mii de fani care ne așteptau la aeroport. Apoi, ne-am dus la Ceaușescu, care ne-a spus că trebuia să câștigăm înainte de prelungiri, ne-a spus că eram echipa mai bună”.

...Victor Pițurcă, despre ce s-a întâmplat înaintea finalei: „Iordănescu și Valentin Ceaușescu au spus să nu intrăm în cantonament. Era alta mentalitatea atunci”.

...Victor Pițurcă, despre momentele de după meci: „N-am băut prea mult. A venit cineva din partea celor de la Real Madrid și ne-a dat câte 400 de dolari pentru participarea la trofeul Sanitago Bernabeu. Nu știam să ne bucurăm. Ne-am dus și ne-am culcat. A doua zi a fost mai obositor”, a spus Pițurcă, la emisiunea „Campionii Digi Sport”. 

VIDEO. Marius Lăcătuș, detalii despre discursul lui Nicolae Ceaușescu

Citește și alte știri despre Steaua:

Victor Pițurcă, dezvăluiri din perioada comunistă: „Steaua nu făcea blaturi, Dinamo era specialista! Postelnicu era peste toți, și peste Valentin”

WOW! Helmuth Duckadam și Gabi Balint s-au „încăierat” în direct, chiar pe 7 mai: „Bine că știi tu mai bine!” vs. „Domnule Gabi, lasă-mă să termin!”

STEAUA. Fiica lui Ilie Bărbulescu, mesaj emoționant la 34 de ani după victoria de la Sevilla: „Tată, steaua ta strălucește în ceruri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
117180969237501
Alexandru Tomescu  •  08 Mai 2020, 15:29

Nu cred ca avea televizor atunci.Zarzavagiul a fost imbogatit de maharii securisti de la Dinamo ca sa nu apara ei ca sponsori.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  08 Mai 2020, 10:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează