FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Adevărul despre conflictul Prunea-Șumudică, spus în direct în premieră: “Știam din vestiar că are datorii la jucători”

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2019 11:38

Dat afară de la Astra în august 2011, Florin Prunea a dezvăluit, azi, în direct la GSP Live, motivul real pentru care s-a opus numirii ca antrenor a lui Marius Șumudică în primul mandat al acestuia la echipa aflată acum la Giurgiu.

După demiterea lui Selymes în vara lui 2011, Astra căuta antrenor. Ioan Niculae a demarat tratativele cu Marius Șumudică, dar directorul sportiv Prunea s-a opus. Consecința a fost concedierea lui Prunea. Presa nu a aflat atunci motivul opoziției față de antrenor.

În direct la GSP Live, Prunea a dezvăluit în premieră culisele îndepărtării sale:

“Am plecat din cauza lui Șumi de la Astra. Eram președinte. În momentul în care mi s-a cerut părerea despre ce antrenor să vină, aveam informații din vestiar că Șumi avea datorii la jucători.

I-am spus patronului: “Domnule Niculae, nu știu dacă e bine sau nu, dar vă spun. Nu cred că ar fi bine să fie Șumudică antrenor”. În momentul ăla, el mi-a spus exact așa: “Florine, sunt foarte mulțumit de munca ta, dar din momentul ăsta nu mai ești președinte de club pentru că aici doar eu hotărăsc”. Ne-am strâns mâna și ne-am despărțit”.

În octombrie 2011, la două luni după instalare, Șumudică era și el dat afară de Niculae. Antrenorul avea să revină la Astra în 2015 și să câștige titlul de campion în anul următor.

Florin Prunea a povestit un dialog avut cu Ioan Niculae după demiterea lui Șumudică din 2011:

“După ce a plecat prima dată de la Astra, a început Șumudică să dea în stilul lui în Niculae, din toate pozițiile. Mă sună domnul Niculae și îmi zice: “Băi, Florine, câtă dreptate ai avut!”. I-am spus: “Acum faptul e consumat”. După aia, ca-n fotbal, l-a adus pe Șumi înapoi și ce rezultate au avut împreună. Incredibil”.

În 2016, Șumudică a recunoscut că a avut o perioadă în care avea datorii din cauza dependenței de jocurile de noroc, dar că nu mai intrase de 12 ani într-un cazino.

VEZI AICI MOMENTUL ÎN CARE PRUNEA JUSTIFICĂ OPOZIȚIA FAȚĂ DE ȘUMUDICĂ

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Martie 2019, 10:02

Tot raul spre bine. Uite-asa, prin 'lepadarea' de jocuri, a reusit Sumi sa-si faca un renume... ca antrenor. Chiar in curtea Astrei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează