FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Culisele uluitorului caz al antrenorului român condamnat la închisoare pentru blat » Mărturie în direct: „I-am sunat. Nu mai veniți cu banii!”

Romeo Pașcu, în tribună, alături de Marius Stan (cu ochelari)
Romeo Pașcu, în tribună, alături de Marius Stan (cu ochelari)

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2019 16:48

 În direct la GSP Live, Romeo Pașcu (75 de ani), unul dintre capii Cooperativei din fotbalul românesc, a povestit varianta lui asupra unui caz șocant petrecut în prima ligă în 1985, înainte de un meci FC Bihor-Poli Timișoara. Antrenorul lui Poli a fost atunci arestat de miliție și a petrecut 6 luni în închisoare pentru tentativă de dare de mită. 

 VEZI AICI POVESTEA LUI ROMEO PAȘCU DE LA GSP LIVE

 

Episodul s-a petrecut în finalul campionatului 1984-1985, când Poli Timișoara era în luptă cu Victoria București și FC Scornicești pentru evitarea retrogradării. Antrenorul lui Poli, Octavian Foale, a povestit pentru Evenimentul Zilei:

“Președintele nostru, Bodin, avea o plasă cu bani care nu bătea la ochi. Jigodia asta de Romică  Pașcu, care era vicepreședinte la Oradea, atunci când a prins șpilu’, ne-a dat de gol, pentru că voia să se pună bine cu Mitică Dragomir, președinte la Victoria. Am fost acasă la Horică Văideanu, șeful cel mare de la Oradea.

Bodin a rămas la club, cu Pașcu și cu plasa cu bani. Când m-am întors, colegul meu era deja legat. Pe mine mă așteptau doi milițieni în fața biroului. Mi-au pus pistolul la tâmplă și mi-au zis: „Mâinile sus, fața la perete!”. M-au dus direct la arest, apoi la pușcăria din Oradea.

Am stat în celulă o lună, și aia mi-a luat o jumătate din viață… Am dormit pe o scândură întinsă, care era ridicată dimineața, la deșteptare. Dacă se judeca în mod corect, trebuia să luăm între trei și cinci ani de închisoare. Eu am făcut, până la urmă, șase luni de pușcărie pe muchie. Am avut intervenții mari la București". 

VARIANTA LUI PAȘCU

În direct la GSP Live, Pașcu și-a povestit varianta, mult diferită față de cea a antrenorului de la Poli:

“Au vrut să mă bage în belea. Mi se pare că fostul președinte de la Bihor lucrase afară. Pe vremea aia, nu puteai să lucrezi afară dacă nu erai “acoperit”. Așa am citit și eu.

Ăla era prieten foarte bun cu președintele de la Timișoara, un profesor universitar, care era prieten și cu mine.

Cei de la Timișoara au fost anunțați: “Nu-i mai trimite (pe oamenii cu bani)!”. Era un șef la poliție, Telente (colonelul Gheorghe Telente), venit de la Slatina, mă cunoșteam cu el, aveam relații deosebite. Era și președinte onorific la Bihor. Era șeful meu. Îmi spune:

“Să nu te bagi în chestia asta că i-am înregistrat! Există tehnică!”.

Ce însemna asta?! Că erau înregistrate convorbirile. Și ale mele cu profesorul, și ale președintelui care lucrase afară. Eu nu am ținut cont și am dat telefon la profesor (președintele lui Poli Timișoara) care era beat. Nu-i mai rețin numele. I-am zis: “Nu mai trimite pe nimeni!”. El: “Nu e treaba voastră!”. Și i-a trimis pe ăia. Trebuiau să vină la club. Îmi dă telefon acasă: “Să vii la club!”.

Președintele n-a mai venit la club. Eu am mers și am stat în club. A venit poliția la un moment dat. Poliția a făcut un abuz. Niște idioți. Ăia (care aduceau banii pentru blat) aveau banii în sacoșă, (polițiștii) i-au luat din hol. Nu au mai apucat să dea banii. Acum, polițiștii ar fi fost judecați pentru abuz.

Banii erau pentru președinte, dar ăsta nu mai venise. A fost anunțat să nu mai vină, că intră la pușcărie pentru luare de mită. Nu a mai venit.

Pe ăia cu banii i-a condamnat pe nedrept. Ei putea să spună că aveau banii pentru o casă, pentru o mașină”.

 DOVEZILE UNOR NEREGULI FĂCUTE DE MARIUS STAN

Om important în Cooperativa anilor 90, Pașcu a declarat în direct că a avut dovezile unor nereguli mari făcute de Marius Stan, fostul președinte de la Oțelul și fostul primar din Galați:

“Am să-mi scriu memoriile. Știu foarte multe, dar nu spun nimic. Pe Marius Stan puteam să-l execut când era președinte la Galați. Nu vă spun de ce. O să o fac în scrierile mele.

Îl executam uite așa (bate din degete). Cu dovezi. Îl curățam. Dar nu am făcut-o pentru că este un conducător foarte bun și un băiat deștept. Un mare futbolist. Am respect față de el.

Dacă eram rău intenționat, puteam să fac rău”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
zagna
zagna  •  28 Martie 2019, 20:13

Si ne mai miram ca nu avem fotbal ? Astia au lasat "mostenitori" peste tot: frf,lpf, cca, cluburi... Parerea mea ca, acum, arbitrii conduc manevrele !

10154583935089038
Laurentiu Bizera  •  28 Martie 2019, 18:27

Era anul in care lucescu amenintase ;Va retrogradez!- dupa ce dinamo pierduse in tur la Timisoara.Sa fi fost strain de aceasta afacere ?Ultima etapa la Timisoara egal cu Arges s-a jucat cu mascati in tribune.Mai multe sa va spuna lucescu

103179470776675
Sabin Ellak  •  28 Martie 2019, 18:09

Din pacate sa fac aranjamente si acum,in care sint angrenati arbitrii,presedinti de cluburi, jucatori,antrenori...etc.Cel putin asa se vede de mai multe ori din tribunele stadioanelor.Oameni ca Pascu,Mitica Dragomir credeti ca au fost curati ??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close