FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - DINAMO 1-3

VIDEO Dinamoviștii n-au iertat-o pe Timișoara și au trimis-o cu un picior în Liga a 2-a după succesul cu 3-1 de pe "Dan Păltinișanu"

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2018 22:38

Dinamo a distrus-o pe pe ACS Poli Timișoara, în deplasare, câștigând cu 3-1. Acest meci îi trimite pe bănățeni cu un picior în Liga a 2-a.

Daniel Popa a fost servit pe Salomao și a înscris după 25 de minute. Rolurile s-au inversat în repriza a doua, când portughezul s-a aflat la finalizare și a dus scorul la 2-0.

Autorul unei mari ratări în prima repriză, Salomao a trimis puternic, mingea a lovit transversala și a intrat în plasă. Intrat pe teren în minutul 67, croatul Pesici a înscris 8 minute mai târziu.

Jaime Penedo, singurul jucător convocat la Campionatul Mondial din Liga 1, a făcut și el un meci foarte bun, având câteva parade spectaculoase. N-a avut ce să mai facă însă în ultimul minut, când a respins mingea în piciorul lui Katiskas, iar Drăghici a fost atent și a trimis a trimis în poartă.

Dinamo are 11 victorii și două înfrângeri în play-out. A ajuns la al 6-lea succes consecutiv și conduce detașat clasamentul, având 53 de puncte. Poli Timișoara are 24 de puncte și e pe locul 7, retrogradabil.

FC Voluntari, contracandidata celor de la Timișoara, joacă în ultima etapă cu Juventus, în timp ce Timișoara se deplasează la Chiajna. 

Răzbunare după un titlu pierdut

8 noiembrie 1987, Timisoara a învins-o acasă pe Dinamo cu 2-1 (Ilcu, C. Varga / I. Varga), iar Mircea Lucescu a părăsit terenul nervos, simţind ca Steaua îi va sufla un nou titlu. În drumul spre vestiare, Il Luce a fost auzit spunând: "O sa am eu grija sa retrogradaţi!"

Avea să fie singura înfrângere suferită de bucureşteni în ediţia 1987/1988, una decisivă, asta deoarece rivalii de la Steaua au cucerit titlul la un punct diferenţă. Coincidenţă sau nu, bănăţenii au retrogradat de atunci. 

ACS Poli Timișoara - Dinamo 1-3 (Drăghici 90 / D. Popa 25, Salomao 58, Pesici 75)

ACS Poli: Straton - Melinte, Cînu, Șeroni - Vașvari, Artean, Al. Ciucur, Raț - Drăghici, Al. Munteanu, Bîrnoi
Rezerve:
Curileac - Cochintu, Velcota, Zaluschi, L. Oprea, M. Roman, Ș. Enescu
Antrenor: Adrian Neaga

Dinamo: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Vl. Olteanu – D. Nistor, Mahlangu, Palici – Hanca, D. Popa, Salomao.
Rezerve: Muțiu – Nica, Monroy, Pesic, I. Șerban, Dudea, Marici
Antrenor: Florin Bratu

Arbitru: Alexandru Tudor  / Asistent 1: Octavian Șovre / Asistent 2: Ovidiu Artene

***

CLASAMENT PLAY-OUT

ALTE MECIURI ALTE ETAPEI A 13-A DIN PLAY-OUT:

FC Voluntari - Concordia 2-2 Vezi detalii AICI!
Sepsi - Botoșani 0-1 Vezi detalii AICI!
Gaz Metan - Juventus 3-0 Vezi detalii AICI!
ACS Poli - Dinamo 1-3

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (70)
zecs93
zecs93  •  29 Mai 2018, 16:28
Postat de sala_dalles pe 29 Mai 2018, 04:21

Bai habar !! Noi nu am ajuns in play off si din cauza ca am pierdut puncte cu echipele astea din play out !

Bai americane, habarnist esti tu, normal ca in sezonu regulat ne-au incurcat pentru ca vroiau sa intre toate in playoff, acum in playout inafara de a ramane in liga 1 pentru ce te poti lupta , pentru cartofi copti ??? Nu gandesti si tu asa , putin ??

cneius
cneius  •  29 Mai 2018, 07:22

"Răzbunare după un titlu pierdut"...??? Really ??? Se termina campionatul si nu mai aveti ce sa scrieti, nu ?

montgomerry
montgomerry  •  29 Mai 2018, 07:17

Fals, era o altă echipă, Politehnica, asta de acum e o clonă, la fel ca echipa din banie. CSU Craiova nu e Universitatea Craiova, cea a lui Oblemenco, Balaci, Tilihoi etc. Acea echipă a fost dezafiliata de Sandu.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează