FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Duckadam, detalii picante: cum a fost mituită Steaua ’86 de mafia pariurilor înainte și după Cupa Intercontinentală. „În hol, hop!, Lăcătuș și alți colegi. Bang, bang, câte o sută pentru fiecare”

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 12:02 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 15:06

 În direct la GSP Live, Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla, a acceptat să dezvăluie în premieră detaliile tragi-comice ale întâlnirii cu trei asiatici implicați în mafia pariurilor, în holul hotelului din Tokyo în care Steaua a stat înainte de Cupa Intercontinentală, pierdută cu River Plate (0-1) 

În 2015, Helmut Duckadam a povestit pentru prima dată cum a fost abordat de mafia pariurilor înaintea meciului cu River, jucat la Tokyo în 1986: „Era o chestiune de jumătate de milion de dolari, atât voiau să parieze. Nu mai ştiu cât voiau să îmi ofere, 20-30.000 de dolari parcă”. 

 Accidentat, Duckadam i-a trimis pe asiatici la colegul său Dumitru Stângaciu, care urma să apere poarta campioanei Europei în finala Cupei Intercontinentale. Stângaciu s-a speriat, i-a spus totul lui Valentin Ceaușescu, protectorul Stelei și fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, iar acesta l-a sfătuit să iar banii, dar să apere pe bune.  

Azi, într-un interviu acordat, Gazetei, Stângaciu a confimat episodul: “Mi se ridică părul pe mine și acum, după 33 de ani! M-a abordat un asiatic la hotel și m-a invitat să bem o cafea. Am acceptat, dar m-am trezit că-mi deschide pe masă un diplomat plin cu dolari. A început să tremure scaunul sub mine”.  (VEZI AICI interviul integral al lui Stângaciu)

 Invitat în direct la GSP Live, Helmut Duckadam a povestit întreg episodul de la Tokyo, dezvăluind că asiaticii i-au “uns” pe jucătorii proaspetei campioane a Europei cu câte 100 de dolari. Povestea este uluitoare: 

 VEZI POVESTEA SAVUROASĂ SPUSĂ DE DUCKADAM LA GSP LIVE

"Am stat la Tokyo vreo trei-patru zile. Eu fiind accidentat stăteam singur în cameră. De plictiseală, mai coboram în holul hotelului, nu aveam program cu echipa. La un moment dat, m-au abordat trei asiatici. Erau doi domni și o doamnă, toți foarte mici de statură. Aveau, cred, 1,30 metri toți împreună. «Sunteți de la Steaua?»  Da! «Nu veniți cu noi să bem o bere?». Ba da, tot nu aveam ce face. Am băut o bere, am discutat ce o să fie cu meciul. La plecare, unul îmi zice: «Pentru copii, un suvenir de la noi». Și îmi bagă ceva în buzunar, la piept. Ajung în cameră, mă uit și văd 100 de dolari. Wooooow! Erau bani mulți. 

 A doua zi, parcă mă așteptau în hol. «Domnule Duckadam, ce faceți? Nu veniți la o bere?». Ba da, cum să nu vin?! Voiam să vedem ce se întâmplă. La final, iarăși. «Pentru copil, un suvenir». Când mă duc în cameră, încă o sută de dolari.  Eu, ca fraierul, îi spun lui Lăcătuș. «Mă, uite ce mi se întâmplă! Ăștia îmi tot bagă sute de dolari. Suveniruri, suveniruri». Când mă duc a doua zi, hop! și Lăcătuș și încă vrei doi pe acolo. Suvenir, suvenir pentru toți. Le dădeau tuturor. «Mă, ceva nu e în regulă!»

“E interesant că n-au forțat din prima. Am vorbit despre cum e în România, cum e la Hong Kong și abia după aia au venit cu propunerea”
- Helmut Duckadam, la GSP Live

 La un moment dat, cei trei mă întreabă de meci, intră mai pe subiect. Eu, ca fraierul, nu știam ce urmăresc. Le-am zis că am avut operație, că sunt accidentat. A treia seară, nu am mai fost chemat. A treia seară, a fost chemat Stângaciu. După aia, Stângaciu mi-a spus că i-au propus 10.000 de dolari dacă echipa pierde la două goluri diferență. Dan s-a speriat rău de tot. I-a spus lui Valentin și Valentin i-ar fi spus: «Ia-le banii și joacă tu pe bune!». Stângaciu a zis că nu are curaj, că îl omoară.  Era o chestie de pariuri, cei trei erau din Hong Kong. Asiaticii au fost totuși oameni extraordinari. La un moment dat, le-am spus că nu ne băgăm la prostii, iar ei au zis: «Ok, nu e nicio problemă. O să pariem mai puțin, dar nu suntem supărați. Poate ne vedem la Monte Carlo, la Supercupa cu Dinamo Kiev». Dar acolo nu i-am mai văzut. 

O chestie amuzantă e că după meci ne-am plimbat prin jurul hotelului, prin Tokyo. Eram cu Fane Iovan și la un moment dat pe cine vedem la masă?! Pe asiatici. S-au mai întâlnit cu câțiva colegi de-ai mei: “Bă, băieți, pentru că ați fost de cuvânt și ați spus că nu faceți așa ceva și noi n-am pierdut foarte mulți bani, uite o sută de dolari pentru toți de aici. Bang, bang, câte o sută de dolari”.  

VIDEO Duckadam, detalii picante: cum a fost mituită Steaua ’86 de mafia pariurilor înainte și după Cupa Intercontinentală. „În hol, hop!, Lăcătuș și alți colegi. Bang, bang, câte o sută pentru fiecare”

Finala Cupei Intercontinentale 1986 

River Plate – Steaua 1-0 
Tokyo, 62.000 de spectatori 
A marcat: Alzamendi (28)
 River Plate:  Nery Alberto Pumpido – Jorge Manuel Gordillo, Nelson Daniel Gutiérrez, Oscar Alfredo Ruggeri, Alejandro Alfredo Montenegro – Héctor Aldolfo Enrique, Américo Rubén Gallego, Norberto Osvaldo Alonso, Roque Raúl Alfaro (68′ Daniel Adolfo Sperandío) – Antonio Alzamendi, Juan Gilberto Funes. Antrenor: Héctor Rodolfo Veira 
Rezerve nefolosite: Sergio Javier Goycochea, Rubén Darío Gómez, Claudio Morresi, Néstor Raúl Gorosito
Steaua: Stîngaciu – Iovan, Belodedici, Bumbescu, Weisenbacher – Bărbulescu (Majearu 60), Stoica, Bălan, Balint – Lăcătuş, Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu 
Rezerve nefolosite: Iordache, Cireaşă, Ivan, Rotariu.

 Vezi aici integral emisiunea GSP Live cu Helmut Duckadam

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
kamouniyak
kamouniyak  •  22 Iunie 2020, 23:16

Bai, dar ce nu inteleg eu....cum te duci asa la bere aiurea cu 3 asiatici mititei necunoscuti?? Hai zi sincer Helmuth...vroiai sa o iei pe asiatica aia in camera!!! Si eu as fi vrut :D

lake1001
lake1001  •  22 Iunie 2020, 19:45

Felicitări Duckadam pentru hotărîrea pe care ai luat-o. Poate acum bei si tu o cafea cu vechii tăi colegi de echipă. Te intelegem si te iertăm.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  22 Iunie 2020, 17:45

In curind o sa se implineasca 100 de ani de cind l ati impuscat pe nationalistii nicolae ceausescu si cele 5 titluri Mondale care le a luat la handball. Tor de el o sa amintiti si peste 500 de ani !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează