FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Un alt președintele din Liga 1 admite: „Da, am jucat în meciuri aranjate”. Povestea unui blat care a salvat un club de bază al Cooperativei de la retrogradare

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 12:49

În direct la GSP Live, Adrian Ambrosie - președintele Politehnicii Iași și fost jucător cu peste 200 de meciuri în tricoul clubului - a admis că a jucat în partide trucate și a povestit istoria unui astfel de meci. Semnalmentele duc către un blat prin care Ceahlăul s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă.

Întrebat în direct dacă a evoluat în meciuri trucate, Ambrosie (51 de ani) a răspuns afirmativ.

VEZI AICI MĂRTURIA LUI AMBROSIE DE LA GSP LIVE

 

„Să știți că vremea în care jucam au fost meciuri strategice. Dar nu am luat un leu când au fost aceste meciuri strategice. Ba mai mult, mi-am făcut datoria și am marcat. Am încercat să nu mă mânjesc cu asemenea lucruri”, a declarat actualul președinte al Politehnicii Iași.

Fără să dea nume, Ambrosie a descris povestea unui astfel de meci aranjat.

„Era în ultima etapă, eram în liga a doua, iar echipa respectivă trebuia să retrogradeze. Am știut că e un meci strategic chiar dacă nu ni s-a spus în mod clar. Știam, pentru că am fost invitați împreună cu soțiile și prietenele în deplasarea respectivă, ceea ce era neobișnuit.

Era o zonă cu munți, era frumos. Am deschis eu scorul, au făcut ei 2-1. Apoi am dat o pasă de gol și am fost schimbat la pauză, împreună cu colegul meu care marcase. S-a terminat 3-2 pentru gazde, care s-au salvat de la retrogradare”, e povestea spusă de Ambrosie.

Gazeta a verificat semnalmentele meciului dezvăluit de Ambrosie și a găsit o singură partidă care corespunde indiciilor: Ceahlăul - Politehnica Iași 3-2, în iunie 1990, cu un rezultat care a salvat Ceahlăul și a retrogradat-o pe Siretul Pașcani.

Singura nepotrivire este că Ambrosie, scris Ambrozie de jurnalistul Gazetei Sporturilor prezent la meci, a fost înlocuit în minutul 85, nu la pauză, iar golul marcat de actualul președinte de la Poli Iași a fost la scorul de 1-0 pentru Ceahlăul.

„La poalele munților” - cum a descris Ambrosie locul la GSP Live - , Ceahlăul a câștigat în urma unei partide „deschise și spectaculoase”, așa cum a scris trimisul Gazetei Sporturilor. Ambrosie a egalat la unu în minutul 32, cu o reluare din șase metri, dar Ceahlăul marcat golul de 2-1 chiar până în pauză. La reluare s-a făcut 3-1 prin Ovidiu Marc, tatăl actualului fundaș de la Concordia Chiajna, Andrei Marc.

Pe teren s-au mai aflat Mironaș (fost jucător la Dinamo, Gloria Bistrița), Ivanov (căpitanul Ceahlăului după promovarea în primă ligă, în 1993), Axinia II (atacant important din istoria Ceahlăului, împrumutat la finele anilor 90 la FC Național în urma unui alt blat) sau Daniel Zafiris (câștigător al Cupei în 1995 cu Petrolul).

După ce s-a salvat de la retrogradare prin acest meci strategic, Ceahlăul a mai rămas 3 sezoane în Divizia B, apoi a promovat în prima ligă unde a făcut parte din celebra Cooperativă.

Citește și:

VIDEO FABULOS! Cornel Dinu a povestit cu lux de amănunte un BLAT făcut între Dinamo și Nicolae Dobrin: „Scoală-te, nenorocitule! El turna niște coniac în cafea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
marius.bxl
marius.bxl  •  19 Aprilie 2019, 22:37

Si dragomir plange de mila lui borcea sau al lui altu care a facut parnaie .mai bine se desfinteaza fotbalul.numai trucaje

forza_csms
forza_csms  •  19 Aprilie 2019, 21:27

Obsesiile lui Stiucan: blaturile si pariurile. Daca nu intreaba de asta, moare.

raikkonen79
raikkonen79  •  19 Aprilie 2019, 20:23

***! Credeam ca a avut Muri un moment de sinceritate....acum ca tot a schimbat echipa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close