FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - FCSB 0-1

VIDEO FCSB, succes la limită și în al doilea meci al etapei a II-a din Liga1! Echipa lui Dică s-a chinuit la Timișoara, 1-0, deși a jucat o repriză în superioritate numerică

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iulie 2017 16:22

Budescu confirmă așteptările: a pasat pentru golul lui Gnohere, după ce marcase din penalty în prima etapă, iar ”roș-albaștrii” obțin toate cele trei puncte la Timișoara, 1-0.

FCSB atinge culmea creativității și a economiei: să investești milioane de euro în cei mai tehnici fotbaliști din campionat și să-l ai playmaker pe un fundaș stânga reprofilat!

Dică îl folosește pe Junior Morais la mijloc, lângă Pintilii, în ideea că brazilianul e în stare să iuțească acțiunile steliștilor, ceea ce n-ar fi capabil să facă Ovidiu Popescu, noul Lampard devenit rezervă lipită de bancă.

Popescu nu e niciun creator, niciun distrugător foarte bun, așa că pe postul lui joacă fundașul stânga Morais.

Denis se plimbă

Improvizația se vede în majoritatea fazelor în care sud-americanul primește mingea și e uimit de aglomerația din centrul terenului.

Junior reușește totuși o diagonală la Budescu, a cărui centrare e respinsă de portarul Straton în Alibec. Balonul sare din vârf în afara terenului, un pic pe lângă bară.

E cea mai clară fază a lui Denis, un atacant al cărui joc de cap nu e nici măcar decent și care nu are răbdare. Cine nu știe de multă vreme jucătorii și n-a avut acces la tabla din vestiar poate să confunde ușor rolurile. Alibec coboară în majoritatea fazelor, cere mingea în lateral sau în spate, mult în afara careului, în zone nerecomandate în fișa postului.

Poli e agresivă și organizată. Exagerat de agresivă, din moment ce Alex Munteanu ia "roșu" înaintea pauzei și le lasă roș-albaștrilor spații mai multe. FCSB atacă cu greutate chiar și așa, 11 contra 10.

Și un atacant-bizon

Dică renunță la Alibec, încă afectat de recuperarea după o pubalgie, și trimite pe teren un vârf normal, pe Gnohere. "Bizonul" e mai puțin tehnic, dar respectă mai mult manualul atacantului, nu-și consumă energia cu orgolii de fotbalist de curtea școlii, așa cum procedează concurentul de pe post. Poate Alibec ar fi mai bun dacă nu ar simți permanent că poartă pe umeri responsabilitatea întregii echipe, fiindcă nimeni n-are cum să mai poată să rezolve situația ca el.

Gnohere are și noroc, se și potrivește cu jocul: la prima acțiune, Budescu centrează din dreapta și Gnohere întinde piciorul simplu pentru golul meciului.
Alibec a consumat de 100 de ori mai multă energie fără rezultat!

Costică "Talent"

Budescu a creat golul, ajutat și de o pasă excelentă a lui Enache. Faza constituie definiția jocului Stelei cu Budescu pe teren, pentru că el nu arată ca un nou venit, conduce toată construcția.

Budi s-a impus rapid ca vedetă și la FCSB și a dobândit același rol pe care-l avea la Astra. Nu e doar o destinație a atacurilor, e sursa lor, coboară până în jumătatea Stelei ca să dea un sens acțiunilor pe care le pornește echipa.

Budescu descoperă o "diagonală" pentru Enache, a cărui centrare aproximativă e pentru Ovidiu Popescu, blocat în ultima clipă. Apoi Budescu bate cornerul. Și Budescu mai centrează o dată. Din respect sau din lipsa calităților, colegii nu-i fac concurență lui Budescu, asistă la demonstrația celui mai tehnic fotbalist de pe teren. Poli și-a ratat șansa la eliminarea lui Munteanu, atunci s-a trezit că organizarea nu mai valora nimic. FCSB a lui Dică îl are pe Budescu, în jurul căruia robotesc 9 jucători. Va fi suficient un singur talent în Champions League?

Putea da "roșu" mai devreme

Arbitrul Chivulete l-a eliminat pe Alex Munteanu în prelungirile primei reprize, la al doilea "galben". Mijlocașul dreapta a meritat eliminarea. Încasase primul cartonaș pentru că a șutat în Florin Tănase după fluier, apoi l-a atacat violent, cu talpa, pe Junior Morais. "Centralul" îl iertase, înaintea eliminării lui Munteanu, pe Vașvari, care a primit doar "galben" după un atac dur, cu talpa, asupra lui Pintilii.

 

***

VIDEO ACS POLI - FCSB 0-1 (Gnohere 63) 
* Al. Munteanu a fost eliminat în prelungirile primei reprize

VEZI LIVETEXT PARTIDA

Echipele de start:

ACS Poli: Straton - Crețu, Melinte, Cînu, Țigănașu - Artean, Soljici - Al. Munteanu, Vașvari, Bîrnoi - Bud

Rezerve: Curileac, Șeroni, Ciucur, Croitoru, Doman, Mihalcea, Bianconi

FCSB: Niță - Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici - Pintilii, Morais - Man, Budescu, Tănase - Alibec 

Rezerve: Stăncioiu, Gnohere, Achim, Ov. Popescu, R. Grecu, De Amorim, Teixeira

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (405)
1013039022054413
Costin Georgescu  •  22 Iulie 2017, 11:07

alibec nu are de ce sa fie capitan de echipa si nu inteleg de ce si cine l-a pus?care sunt calitatrile care il recomanda pt acest post??????va spun eu NICIUNA

sexilian
sexilian  •  22 Iulie 2017, 07:05

se putea si mai bine,a impresionat tatuajele MANGALITULUI,EUROPA ferea, dutedica a venit sa te cucereasca si nu e gluma......

176901212832165
Dan Petnaise  •  22 Iulie 2017, 03:53

Si spuneam ca e mai bun decat Barbut , dar e prea agresiv.

Vezi toate comentariile (405)
Comentează