FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SEPSI SF. GHEORGHE 1-0

VIDEO + FOTO » Dinamo - Sepsi Sf. Gheorghe 1-0 » Pedeapsă! Un penalty a făcut diferenţa într-o seară slabă a lui Dinamo, chinuită de Sepsi, dar mai ales de propriile slăbiciuni

FOTO: Raed Krishan +24   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 21 august 2017 22:54

O lovitură de la 11 metri a făcut diferenţa într-o seară slabă a lui Dinamo, chinuită de Sepsi și mai ales de slăbiciunile care nu pot fi corectate doar cu pregătire și cu disciplină, așa cum crede Contra.

Salomao urcă pe stânga și centrează, balonul zboară paralel cu poarta, în aut. Într-o altă fază, Rivaldinho primește mingea în careu, se întoarce de lângă adversar și încearcă un dribling de “judeţeană”, cară mingea cu latul în contra fundașului și împing amândoi obiectul ca întrun skandenberg.

Brazilianul pierde duelul, până la urmă. Și mai pierde și altele. Fiul lui Rivaldo nu driblează, nu se demarcă precum un vârf adevărat. Cam așa decurg toate acţiunile “câinilor”.

Sepsi nu are nicio vină pentru urâţenia meciului. Pentru că se joacă, într-adevăr, urât. Nou-promovata nu strică jocul, trupa lui Suciu are o abordare echilibrată, are și câteva contraatacuri care-i fac pe Marici și pe Katsikas să tremure. Și pe Filip să producă un corner când nu e cazul, apoi să ia și un “galben” pentru un fault cu care oprește un raid al covăsnenilor.

Nimeni nu stăpânește mingea

Dinamo poartă vina pentru aspectul trist al partidei. În tribune sunt sub două mii de oameni, “Doar Dinamo București” nici n-ar mai merge afișat, că nu ar fi suficienţi oameni ca să ţină cearșaful cu mesajul.

Echipa nu atrage, ce-i drept. Contra joacă 4-4-2, cu Bawab și cu Rivaldinho în atac, cu Costache și cu Salomao mijlocași ofensivi în benzi. Asta e teoria, practica sugerează că roș-albii ar avea pe teren o distribuţie alcătuită doar din fundași.

Apărători old-school, capabili doar să scape de minge, nu e vreo legătură cu “specia Barcelona” a fundașilor pasatori. Dinamoviștii chiar nu reușesc să lege pasele, nu sunt în stare să iasă din apărare cu o construcţie în care cineva să recunoască un plan sau măcar o sclipire a vreunui fotbalist.

Salvarea de la 11 metri

Bawab are singura acţiune importantă, avansează în zona centrală și trage din afara careului un pic peste poartă. În repriza a doua, Cosmin renunţă la iordanian și-l trimite pe teren pe Hanca, starul din sezonul trecut aflat într-un regres la fel de greu de explicat pe cât a fost și transformarea lui dintr-o rezervă la ASA într-un titular al lui Dinamo.

Sergiu nu are ocazia să creeze ceva, se trezește cu ocazia servită pe tavă. Un penalty! Da, pare cam singurul scenariu în care se poate imagina un gol marcat de “câini” cu o asemenea prestaţie. Anton a pasat la Costache și Ghinga s-a repezit cu un tackling din spate pe stângul tânărului dinamovist. E descrierea primei mari ocazii pe care și-o oferă roș-albii.

Hanca transformă lovitura de pedeapsă și schimbă scorul într-unul mai normal, după branduri. Nu neapărat meritat, la cum s-a jucat.

Echipa fără niciun talent

Sepsi nu mai are nimic de apărat, avansează spre poarta lui Penedo și Dinamo îi permite să urce. Gazdele coboară și apă- ră avantajul minim pe care îl au. Contra îl scoate pe mijlocașul ofensiv Costache și-l trimite pe teren pe fundașul Dudea. Roș- albii se închid ca să apere 1-0 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe!

Când obţin mingea, accelerează pe un contraatac și Hanca ratează ocazia rezultată. 2-0 ar fi fost prea mult pentru un astfel de joc! “Câinii” n-au avut ocazii, e greu de găsit în istoria clubului o generaţie mai lipsită de creativitate. În clasament stau bine totuși, sunt pe 5.

Dinamo - Sepsi Sf. Gheorghe 1-0
A marcat: 
Hanca  67'-pen. - VIDEO

După această victorie, Dinamo acumulează 12 puncte, urcând pe locul 5, la egalitate cu Astra. Sepsi rămâne pe 10, cu 6 puncte.

Pe finalul meciului, Cosmin Contra a decis să-l bage pe teren şi pe mijlocaşul Liviu Gheorghe, 18 ani, aflat la debut. Sergiu Hanca a văzut cartonaşul galben în minutul 80 şi va rata meciul cu FC Voluntari. În plus, Romera a fost eliminat în minutul 84, după o intrare dură asupra lui Claudiu Herea.

Echipe de start

Dinamo: Penedo - Romera, Katiskas, Marici, St. Filip - Anton, Mahlangu - Costache, Bawab, Salomao - Rivaldinho
Rezerve: Brănescu, Hanca, Oliva, L. Gheorghe, Dudea, I. Șerban, Bumba
Antrenor: Cosmin Contra

Sepsi: Fejer - Burlanu, Damian, Ursu, Grecu - Pilibaitis, Ghinga - Papys, Thiaw, P. Petre - Hadnagy
Rezerve: Miron, Dima, Mitra, Dumbravă, Astafei, Oros, Cl. Herea
Antrenor: Valentin Suciu 

Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca)
Asistent 1: Adrian Ghinguleac (București)
Asistent 2: Bogdan Gheorghe (București)
Rezervă: Adrian Illyeș (Ploiești)
Observator LPF: Paul Cazan (București)
Observator CCA: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea)

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (641)
juliusmad
juliusmad  •  22 August 2017, 11:16
Postat de vasy86le pe 22 August 2017, 08:02

Cornel Dinu il critica pe Salomao, dar baiatul stie fotbal, e flexibil, dribleaza si are si un sut bun, s-a vazut la acel sut ca stie sa loveasca mingea, daca ar fi dat un pic mai tare, nu cred ca o mai scotea portarul.

si de rivaldinho se spunea ca ar fi fotbalist dupa nimereala din meciul cu atletico dar el tine sa ne contrazica etapa de etapa :))

164609984023475
Costel Ivascu  •  22 August 2017, 11:18

Si uite asa din etapa in etapa vor fi impinsi de la spate ,iar dinamo sau cfr vor fi campionii meritosi,RUSINE.!!!!!

vasy86le
vasy86le  •  22 August 2017, 08:02

Cornel Dinu il critica pe Salomao, dar baiatul stie fotbal, e flexibil, dribleaza si are si un sut bun, s-a vazut la acel sut ca stie sa loveasca mingea, daca ar fi dat un pic mai tare, nu cred ca o mai scotea portarul.

Vezi toate comentariile (641)
Comentează