FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 0-3

VIDEO + FOTO Dinamo, spectacol la Brașov în meciul cu Sepsi, scor 3-0, iar Hanca și-a recăpătat vocea! "Câinii", la un punct de play-off

FOTO: Bogdan Bălaș +19   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 17:14

Dinamo a câștigat partida cu Sepsi de la Brașov, scor 3-0, iar Sergiu Hanca, cel mai bun pasator dinamovist din sezonul trecut, a creat trei goluri la Brașov și-i aduce pe ”câini” la un punct de locul 6.

Dinamo are prea multe probleme ca să se mai întrebe dacă echipa ei e bună sau slabă. "Câinii" duc în cârcă un clasament care îi presează: un club care repeta obiectivele "Cupa și campionatul" în fiecare vară e pe cale să intre în hora retrogradării, redenumită cu o construcție împrumutată din engleză, play-out.

Grijile sunt în continuare destule, dar e mai mai bine să fie pitite sub preșul pe care e tipărită ierarhia la zi. O victorie chinuită cu Iași, încă trei puncte smulse de la Brașov din fața unei nou-promovate care nu avea gol marcat în precedentele patru partide. Pași mici cu care oamenii lui Miriuță s-au apropiat la un punct de locul 6, cel mai îndrăzneț scop la care pot să viseze deocamdată.

Și ar mai fi o sursă de optimism pe lângă rezultat, fiindcă au început să funcționeze iar jucători care-și pierduseră forma din sezonul trecut de parcă ei le-ar fi împrumutat tricourile unor diletanți. Hanca i-a pasat lui Nemec pentru 0-1 și apoi a centrat la următoarele două goluri. Vârful slovac care negociază azi cu Becali și mâine cu niște cluburi arăbești nu se mai apropiase de poartă de când a devenit un personaj preocupat mai mult de tratative și de contractul care îi expiră peste șase luni. Nemec a înscris la Brașov primul gol în campionat în ultimele două luni.

Cine e Rivaldinho?

Performanța lui Hanca și cea a lui Nemec pot fi semne pentru restul sezonului ori numai explicații ale victoriei de aseară, nu concluzii serioase despre cât de puternică a devenit dintr-odată Dinamo. Echipa continuă să tremure când mingea se află prin preajma lui Katsikas. Grecul are agilitatea unui om care n-a mai făcut sport de mulți ani, în nici un caz pe-a unui fotbalist profesionist! Rivaldinho e ceva între mijlocaș ofensiv și atacant, între fiu al lui Rivaldinho expus pe transfermarkt și un jucător adevărat.

Sunt imposibil de oferit procente clare, dar există șanse bune ca la o extragere în orb, la întâmplare, dintre toți cetățenii brazilieni să fie nimerit unul mai talentat decât Rivaldo Junior. În afara cetățeniei, să nu introducem vreun criteriu pentru tragerea la sorți, nici să nu se țină cont de profesiile brazilienilor!

Pe urmă, trecerea lui Filip la mijloc lasă postul de fundaș stânga descoperit. Și nu există rezerve suficiente. Și încă nu se știe dacă Miriuță e capabil să producă vreun rezultat important, din moment ce nu a reușit așa ceva până acum în antrenorat. Și ar mai fi destule griji pentru Dinamo. Deocamdată e la un punct de play-off și mai bine de atât nu se poate.

FINAL SEPSI - DINAMO 0-3 (Nemec 8, Nedelcearu 30, Salomao 79) 

VEZI LIVETEXT PARTIDA! / VIDEO AICI

Echipele de start:
Sepsi OSK: Fejer - Burlacu, I. Ursu, C. Doma, Dumbravă - Petrovikj, Thiaw - Huiban, Cl. Herea, P.Petre - Hadnagy
Antrenor: Eugen Neagoe
Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, Oliva - St. Filip, Anton - Hanca, Rivaldinho, Salomao - Nemec
Antrenor: Vasile Miriuta

Arbitri: Marcel Birsan (central) - Sebastian Florin Stoianov, Andrei Gabriel Constantinescu (asistenti) - Marian Barbu (rezerva)

***

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (112)
fangigi
fangigi  •  05 Decembrie 2017, 09:41
Postat de dansy pe 05 Decembrie 2017, 08:18

Mai Raureanule de ce nu scrii ca drumul spre victorie a venit la un corner inexistent dat aiurea pentru Dinamo.Se vede clar cum mingea e lovita de atacantul catelusilor.S nu-mi spuneti pai da dar a fost 3-0 ca chestia asta nu merge.Incaodata gazeta "SP" minte prin omisiune si daca le zici ceva baga cenzura ca pe vremea lui Ceausescu

Gigist, gigist?:)))

dansy
dansy  •  05 Decembrie 2017, 08:18

Mai Raureanule de ce nu scrii ca drumul spre victorie a venit la un corner inexistent dat aiurea pentru Dinamo.Se vede clar cum mingea e lovita de atacantul catelusilor.S nu-mi spuneti pai da dar a fost 3-0 ca chestia asta nu merge.Incaodata gazeta "SP" minte prin omisiune si daca le zici ceva baga cenzura ca pe vremea lui Ceausescu

vicol_vali
vicol_vali  •  05 Decembrie 2017, 05:18

Pare a fi o bună compunere de clasa a patra. La o extragere în orb la compuneri ați fi câștigători. În încheiere Dinamo are mult mai mult suflet decât FCSB, Steaua din liga a patra are mai mult suflet decât CFR Cluj din liga unu.

Vezi toate comentariile (112)
Comentează