FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 2-0

VIDEO+FOTO Enache îi deoache » Cu fundașul dreapta "comisar", FCSB a pierdut al treilea meci la rând la zero, 0-2 la Giurgiu

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +20   FOTO
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 26 noiembrie 2017 22:46

Tărâmul Cețurilor de Arthur Conan Doyle era ticsit de spiritism. Tărâmul Cețurilor de Giurgiu a fost lipsit de spirit. Cele două echipe s-au chinuit 52 de minute, în pâcla de luncă a Dunării la final de toamnă, să dea o minge pe poartă.

În Călugăreniul Ligii 1, unde vara te pișcă țânțarii și în rest te înțeapă fenomenele meteo, Florinel Coman a trimis o pasă la portar din lovitură liberă. Socotită însă minge pe spațiul porții!

Transformări demne de Tonga

Prima repriză a fost un chin. Dacă Astra s-a camuflat în alburiul general, FCSB a încercat luciul bălții cu o crenguță uscată. Budescu a trimis multe mingi la întâmplare, Enache a urcat pentru a lua trenul personal de hai înapoi, Tănase s-a diferențiat în peisaj prin banderolă, iar Gnohere, izolat, a așteptat mingea pe un peron privat de șine. De la Pintilii în jos n-are rost, s-a stat pașnic și ordonat.
La pauză, 0-0 la șuturi pe poartă, 1-2 la "spre", și acelea transformări care l-ar face invidios pe Florin Vlaicu, uvertura "naționalei" de rugby. Păcat că am jucat deja cu Tonga!

Planici cu driblingul

Dică a încercat în stilul Niculescu și Pustai de mai devreme și a înlocuit la pauză un închizător cu un fotbalist ofensiv. Coman, intrat în locul lui Nedelcu, n-a prins nici el bilet la clasa realizărilor, iar singurul care a driblat a fost, în propriul careu, Planici!

Abang și-a făcut datoria și a bifat prima ocazie pentru Astra. O lovitură de cap prinsă spectaculos, dar simplu de Niță.

Iar Edward a încercat să rupă meciul cu Butean, un tânăr venit de la U Cluj și rodat la Clinceni! Și a reușit.

Sabotaj pentru Dinamo

De nicăieri, Budescu și Enache au reușit să facă faza golului de 1-0. Pentru Astra! Ioniță II a fost luat pe sus de ultimul în careu după o minge pierdută de primul și a transformat penalty-ul. Enache, un jucător prost de reclamă rodată, în care celebrul domn Drăgulin nu ar trebui să-i dea înapoi mingea șutată aiurea.

Și, fără să vrea, aproape de 3-a înfrângere la rând, a treia la zero, FCSB o sabota pe Dinamo! Care pierdea din nou contactul cu play-off-ul.

Abang a mărit avantajul, 2-0, însă bucureștenii erau deja anesteziați. 3 înfrângeri la rând, rușine repetată după aproape 9 ani!

456 de meciuriau împreună Takayuki (247) și Junior Morais (209), cei mai folosiți străini all-time în campionatul nostru, adversari azi

Penalty evident

În minutul 64, Enache a făcut un penalty clar. A intrat "săniuță" la Alexandru Ioniță II și, în ciuda protestelor lui Planici, Horațiu Feșnic a arătat punctul cu var. Reluările au demonstrat că arbitrul ardelean a avut dreptate.

Planici a ieșit accidentat

Chiar înainte de 0-2, Planici a suferit ceea ce, la prima vedere, a părut o accidentare gravă. După o gafă a lui Niță, portarul FCSB-ist a respins mingea în corner, însă a căzut pe piciorul fundașului, care a izbucnit în urlete de durere. Stoperul a ieșit imediat din teren, lăsându-și echipa în 10 oameni. A fost dus cu ambulanța la spital și, din primele informații, ar avea o fractură care-l va scoate pentru multă vreme din circuit (VIDEO+FOTO AICI).

Motivatorul Enache

Înainte de meci, Gabi Enache și-a mobilizat colegii la centrul terenului, cu un discurs motivator. Detalii AICI.

CIFRELE MECIULUI

Posesie 41% 59%
Cornere 2 11
Șuturi la poartă 6 5
Șuturi pe poartă 5 2

ASTRA - FCSB 2-0
Au marcat:
Ioniță 64 pen., Abang 81
TEXT / VIDEO

Astra: Lazar - Belu, Bejan, Erico, Al. Stan - Dandea, Takayuki, Mrzljak, Balaure - Al. Ioniță II - Abang
Rezerve: Boșneag, Val. Gheorghe, Radunovici, Butean, Nyuiadzi, Moise, Chipirliu

FCSB: Fl. Niță - G. Enache, Planici, Larie, J. Morais - Pintilii, Nedelcu - Teixeira, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere
Rezerve: Vlad, Pleașcă, Fl. Coman, De Amorim, Ov. Popescu, Achim, D. Benzar

Arbitri

A: Feșnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca - Cluj)
A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca - Cluj)
A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare - Satu Mare)
R1: Coza Ionuţ (Cernica - Ilfov)
Obs: Deaconu Alexandru (Bucureşti - Bucureşti)

 
 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (454)
sooos1ck
sooos1ck  •  27 Noiembrie 2017, 13:51
Postat de ray51 pe 27 Noiembrie 2017, 09:58

Ramane sa faca si Juventus (etapa urmatoare ) hara-hara cu FCSB si putem spune ca ... asa s-a stabilit campioana 2017-2018!

Ar putea sa piarda si cu Juventus, Dinamo are meci usor!

sooos1ck
sooos1ck  •  27 Noiembrie 2017, 13:43

Enache nu e fundas, Dica face aceleasi greseli ca si Reghe, zici ca sunt amatori!

ray51
ray51  •  27 Noiembrie 2017, 09:58

Ramane sa faca si Juventus (etapa urmatoare ) hara-hara cu FCSB si putem spune ca ... asa s-a stabilit campioana 2017-2018!

Vezi toate comentariile (454)
Comentează