FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 1-0

VIDEO + FOTO FCSB, KNOCK-OUT! Astra lui Măldărășanu arată defecțiunile echipei lui Dică și câștigă cu 1-0!

FOTO: Cristi Preda +11   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 21 iulie 2018 23:02

FCSB a pierdut partida de debut din sezonul 2018-2019, scor 0-1, în deplasarea de la Astra Giurgiu.

Cum a putut evolua, în situaţia noastră regresa, fotbalul din ediţia 2005/2006, când Marius Măldărăşanu şi Nicolae Dică performau la Rapid, respectiv Steaua, şi făceau furori în cupele europene! Golurile măiastre ale celor doi au dus echipele lor până în sfertul UEFAntastic, care nu ştiu dacă-l mai prindem o dată în viaţa asta.

Liga 1 e tot mai săracă în fotbal şi tot mai bogată în figuri. FCSB, ajunsă un "domn Goe" la nivelul campionatului intern, nu mai sperie sau impresionează. Cu un Teixeira vivace, cu un Man imprevizibil, cu Florin Tănase care încearcă, dar poate puţin, echipa are chipul lui Dică după ce ia gol. Pierdută în spaţiu, lipsită de idei, aşteptând un miracol.

5 minute de forcing

Echipa lui Gigi Becali a început ofensiv meciul, ca de fiecare dată în ultimele luni. Stereotip, încercând să dea un gol care să facă munca mai uşoară. Florin Tănase (4) aproape că l-a speriat pe Iliev, iar Erico era să-şi dea un autogol caraghios.

Şutul lui Morais (5) a fost blocat la sacrificiu de pe linia porţii. Şi cam aici s-au oprit ocaziile mari din prima repriză ale candidatei numărul 1 la campionat, dar care a început să termine an de an pe 2. Florinel Coman e doar reclamă, a mai luat şi cel mai greu număr de la roş-albaştri, a făcut umbră terenului degeaba vreme de 45 de minute.

"Vulturul" care zboară înalt

Măldărăşanu a imprimat formaţiei sale stilul său muncitoresc şi energic. Iar după câteva tentative mai mult sau mai puţin stângace, Llullaku (43) a fluturat aripile vulturului albanez la primul său gol de la revenirea în România.

Cu o execuţie de vârf autentic, decarul Astrei l-a pierdut pe Morais şi a pus mingea unde a vrut după centrarea lui Moise. Giurgiuvenii au o echipă care zgârie adversarul, distruge pe cât poate elanul ofensiv al oponentului.

Planici în atac lângă Man!

La pauză, A1 de la FCSB i-a aruncat în luptă pe nou-veniţi verii, Moruţan şi Qaka, în locul tinerelor speranţe deşarte Coman şi Nedelcu. A mai crescut viteza, dar echipa ar fi avut nevoie de un Budescu atotsalvator. Poate de un atacant veritabil.
Dacă Buş (60) ar fi avut mai multă ingeniozitate şi noroc, putea face 2-0, fiindcă roş-albaştrii s-au aventurat doar cu gândul la egalare. Moruţan (70) a venit cu câteva driblinguri deosebite, ce-au trezit interesul steliştilor localnici, 95 la sută din asistenţă!, dar finalizarea doar a dat emoţii gazdelor.

S-a trezit şi Florin Tănase. La disperare, în ultimul sfert de ceas, Dică a mutat în 4-4-2 cu Man şi cu Planici, da, chiar el!, atacanţi.

La ce pică şi fie ce-o fi

Este şi asta o idee a fotbalului, să te descotoroseşti de Alibec ca de ultimul om şi să joci cu Planici atacant, susţinut şi de Bălaşa chiar. Finalul i-a prins pe roş-albaştri jucând la disperare şi la ce-o pica. Planici se învârtea prin careu, tot încercând să prindă fluturi, că şi centrările erau fie ce-o fi.
Mrzljak s-a jucat cu adversarul, a irosit o ocazie uriaşă, apoi Iliev a respins acrobatic reluarea foarte bună a lui Tănase. Astra a săpat tranşee, Bălaşa a irosit ultimul cartuş la ultima fază.

FCSB a fost învinsă de un debutant în Liga 1, antrenorul Marius Măldărăşanu, care a dovedit că are stofă şi înţelege posibilităţile lotului. Nicolae Dică e din nou sub o mare presiune venită din partea celui mai bun antrenor dintre patroni.

 

Astra Giurgiu - FCSB 1-0
A marcat: Llullaku '43

text Urmărește AICI partida liveTEXT

camera Vezi VIDEO de la meci

min 90+5: FINAL DE PARTIDĂ!
min. 88:
Tănase reia cu capul o centrare venită de la Bălașa. Iliev respinge în lateral cu un relex de excepție.
min. 83: Mrzljak
 ratează din poziție centrală, la 11 metri de poarta celor de la FCSB. Trimite la firul ierbii, puțin pe lângă stâlpul din dreapta. 
min. 75:
Qaka se accidentează și cere schimbarea. 
min. 68:
Moruțan trece de 4 adversari și șutează puțin peste poarta Astrei.
min. 60 :
Fază încântătoare a gazdelor. O acțiune în viteză, cu 6 pase din prima atingere, îl pune pe Balaure în situație de 1 contra 1 cu Bălgrădean. Își închide unghiul și trimite în plasa laterală.
min. 47: Galeria celor de la FCSB a părăsit arena din Giurgiu în semn de protest. Vezi AICI motivul!
min. 46:
Nicolae Dică mută la pauză. Kamer Qaka și Olimpiu Moruțan, achizițiile din această vară, intră în locul Florinel Coman și Dragoș Nedelcu.

A început repriza secundă!

min. 43: GOL Llullaku! Junior Morais îl scapă din marcaj și trimite superb cu capul, la colțul lung, imparabil. 
min. 41:
Romario Moise reia spectaculos, din voleu, după o greșeală mare a lui Junior Morais. Bălgrădean respinge în corner.
min. 28:
Ovidiu Popescu are o incursiune bună în flacul drept, intră în careu, dar centrarea este respinsă de Iliev.
min. 7:
Balaure se trezește cu mingea la picior la 11 metri de poarta lui Bălgrădean. Ezită, iar șutul este trimis în blocajul defensivei celor de la FCSB.
min. 3:
Iliev are o intervenție extraordinară după o reluare din careul mic a unui coechipier. Florin Tănase nu a reușit în prealabil să devieze centrarea venită din flancul drept.

A început partida!

Scandări rasiste și trivialități

Fanii celor de la FCSB și-au atacat rivalii încă din startul meciului. După ce dinamoviștii și-au primit porția de injurii, suporterii din zona destinată oaspeților au scandat trivialități rasiste la adresa Rapidului.

Tribunele arenei "Marin Anastasovici "sunt pline de personalități marcante ale fotbalului românesc. Printre cele mai importante nume se numără Mirel Rădoi, Iasmin Latovlevici, Jerry Gane, Flavius Stoican, Vlad Munteanu sau Adrian Mihalcea. 

Echipele de start 

Astra: Iliev - Belu-Iordache, Bejan, Erico Da Silva, Al. Stan - R. Moise, F. Mrzljak - S. Balaure, N. Roșu, L. Buș - A. Llulaku
Rezerve:
B. Lazăr, Radunovic, Biceanu, V. Gheorghe, Fl. Bococ, Butean, R. Crișan
Antrenor:
Marius Măldărășanu

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Bălașa, Planic, Jr. Morais - Dr. Nedelcu, Ov. Popescu, F. Teixeira - D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: R. Ducan, L. Filip, Momcilovici, K. Qaka, Moruțan, Cr. Dumitru
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion:  Marin Anastasovici, Giurgiu
Arbitru:
Istvan Kovacs

19ani, 7 luni și 17 zile au trecut de la primul meci dintre cele două echipe, FCSB-Astra, 1-0, gol Eugen Trică. În returul campionatului 1998-1999 s-a consemnat întâia remiză, 1-1 la Ploieşti

Vezi și: BURSA TRANSFERURILOR » Toate achizițiile făcute de echipele din Liga 1! FC Botoșani și-a luat "decar" trecut pe la PSG

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (339)
blocatu
blocatu  •  22 Iulie 2018, 11:06

ciudat mai sunt, eu care credeam ca cel mai antrenor dintre patroni e Hagi!! nu ti-a iesit ironia, nenea jurnalistule!

953693471339170
Petrescu Virgiliu  •  22 Iulie 2018, 10:44

Intradevar, Steaua poate aduce cei mai buni jucatori, dar daca aduci antrenori slabi nu va mai castiga nici peste 5 ani titlu in Romania.

popescu222
popescu222  •  22 Iulie 2018, 09:15

In sfarsit citesc si eu o cronica in care chiar mi se expune meciul, si asta fara greseli de scriere.

Vezi toate comentariile (339)
Comentează