FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA 1-1

VIDEO Geniu şi nătărău » Alibec a avut un debut în alb şi negru la Steaua: a dat gol și a luat două cartonașe galbene cu CFR, scor 1-1

Alibec a deschis scorul, dar a luat prostește două cartonașe galbene
Alibec a deschis scorul, dar a luat prostește două cartonașe galbene

Articol de GSP - Publicat luni, 06 februarie 2017 00:00

Steaua a pornit bine, Jakolis a ratat trei ocazii uriașe și Denis a marcat o dată. Vedeta cumpărată de la Astra și-a dat pe urmă în petic, a luat ”roșu” și și-a condamnat echipa să ”ciupească” doar un punct.

Alibec e foarte bun pentru că a inventat golul cu care Steaua a deschis scorul? Sau e un jucător-problemă de la care te aștepți întotdeauna să-și piardă luciditatea și să abandoneze cauza? Becali a cumpărat la pachet ambele trăsături. Denis a parcurs la Inter Milano ultima parte a junioratului și debutul ca profesionist.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În mod straniu, experiența din cel mai riguros fotbal nu l-a influențat aproape deloc, el a rămas un fotbalist cu abilități de curtea școlii. Și cu toane tot din curtea școlii, nu dintr-un business în care angajatorul actual a plătit două milioane de euro ca să-și asigure serviciile sale.

Playmaker

Alibec e omul în jurul căruia s-a dezvoltat toată povestea meciului. Sigur, s-au mai petrecut evenimente importante care nu l-au avut pe Denis implicat, însă de la gesturile vârfului au rezultat cam toate. Ce a realizat: a scos un penalty și l-a transformat pentru 0-1.

A confirmat în faza aceasta ce fel de atacant este, a preluat excelent, a pasat cu Achim, a reprimit și a protejat formidabil în fața unui atac agresiv al lui Camora. Portughezul a picat și l-a împiedicat, în disperare. Alibec a adus-o pe Steaua în avantaj și a modificat prima oară jocul.

Roș-albaștrii s-au retras, le-au permis gazdelor să domine și au așteptat contre cu mingi pe care să le filtreze Denis. Alibec e ca un truc. Cu el pe teren, echipa nu mai e forțată să joace foarte repede, pentru că atacantul reușește să încetinească în bine jocul. N

u sună tocmai firesc, însă contribuția jucătorului adus de la Astra așa ceva presupune, el preia baloanele și face ordine, păstrează mingea suficient încât colegii să ajungă în poziții mai bune sau continuă el însuși acțiunile.

Distrugător

Partea luminoasă a lui Alibec e încântătoare, te face să te întrebi de ce un asemenea talent nu evoluează într-un campionat mai bun? Apoi apare Denis "golanul" și-și face un rol în locul fotbalistului. Și el răspunde întrebării despre talentul prea puțin valorificat.

Șeptarul cu rol de număr 9 se comportă și la Steaua ca la Astra, nu era vorba despre statutul special pe care-l avea la Giurgiu.

Gesticulează supărat că arbitrul nu fluieră fault când se oprește el, nemulțumit că adversarul l-a jenat și i-a oprit acțiunea.

Nu contează că n-aude fluierul, pune mâinile în șold sau le întoarce spatele tuturor de pe teren. Arbitrul Cojocaru nu-l tratează ca pe un copil, nu-i tolerează protestele pline de nervi, nu-l iartă nici pentru o simulare jenantă și-i arată două " galbene" încă din prima repriză. Steaua rămâne în inferioritate din cauza lui Alibec.

Noroc cu Niță, ghinion cu Denis

Clujul avusese atacuri importante și cât se jucase 11 la 11, inclusiv un penalty ratat de Nascimento cu o execuție neglijentă. 11 la 10, vișiniii îndrăznesc mai mult și evoluează cu pretenția că li s-ar și cuveni mai multe, agresivi și hotărâți să beneficieze de avantajul oferit de Alibec.

Steaua nu poate scăpa până la sfârșit fără să ia gol, absoarbe greu presiunea, cu o defensivă în care Moke nu rezistă în dueluri, iar Tamaș joacă tot mai dur, speriat și că apărarea rămâne pe umerii lui. Camora urcă pe stânga, pe partea ocupată de achiziția stelistă Bălașa, centrează și Deac marchează din două încercări. După gol, Ciprian îl imită pe Alibec cu o serie simulare-proteste și e eliminat și el.

Niță salvase primul șut la faza în care a înscris Deac. Apropo de talent neutilizat la maximum, nu doar cazul lui Denis. Unde a fost Niță până la 28-29 de ani?! Goalkeeperul și-a consumat inexplicabil cariera în ligi inferioare fără să-l remarce nimeni.

Penalty-ul salvat de el în prima repriză rămâne o graniță între egal și înfrângere, cele două opțiuni care le-au mai rămas roș-albaștrilor în partea a doua a meciului. Prima graniță o trasase Alibec. Eliminarea lui a făcut imposibilă victoria Stelei.

Eliminat în 6 minute!

Alibec a încheiat îngrozitor prima repriză. Atacantul a protestat după o semnalizare de ofsaid, la un atac promițător al Stelei, și s-a ales cu un "galben" pentru gesturile și comentariile cu care a contestat decizia asistentului. Era minutul 37.

În minutul 43, a dat mingea pe lângă un adversar și a plonjat pe lângă piciorul acestuia, care evita contactul. Încă un "galben", pentru simulare, și eliminare. "Decizie corectă a arbitrului Cojocaru", a comentat fostul arbitru Cristi Balaj la Dolce.

Două penalty-uri corecte

Arbitrii au avut de luat decizii care au influențat rezultatul. Brigada nu a greșit. Alibec a fost faultat în careu de Camora și steliștii au beneficiat de un penalty pe care tot Denis l-a transformat.

Reluările au arătat că atacantul era un pic în spatele liniei de fundași când a primit mingea respinsă cu capul de un coechipier, dar un jucător al clujenilor intră în contact cu balonul înainte ca acesta să ajungă la Alibec.

"Probabil a considerat c-a fost minge de la adversar. Oricum, a fost o fază la limită", crede Balaj. Asistentul Mitruți a permis continuarea fazei, a urmat un schimb de pase Alibec-Achim și apoi faultul de penalty.

Cum a comentat Reghecampf:

  • "Au fost foarte multe greșeli de arbitraj, asta a contat. I-a dat prea ușor cartonașele galbene lui Alibec, am impresia că Denis e vânat fiindcă i s-a creat o imagine proastă"
  • "Achim are o lovitură pe tibie din duelul cu Larie, în faza la care s-a dat penalty pentru CFR. N-avea cum să lovească Achim!"
  • "Am avut penalty neacordat la De Amorim. Jakolis a rămas de trei ori singur cu portarul, Enache a ratat și el din apropiere"
  • "E altceva cu Alibec pe teren, se vede diferența! A intrat OK și Gnohere, poate îi vom folosi pe amândoi în alte meciuri"
  • "Ne batem cu Viitorul pentru titlu. Oamenii lui Hagi merită să fie pe primul loc, au demonstrat și contra lui Dinamo, din moment ce au revenit de la 0-1 și au câștigat"

Cum a comentat Vasile Miriuță:

  • "E normal să existe momente tensionate, dar eu l-am îmbrățișat pe Reghe după meci, zilele viitoare vom vorbi și la telefon, nu există supărare"
  • "Suporterii ne-au susținut 90 de minute, a fost o atmosferă foarte bună. E adevărat că au venit și steliști la meci, dar e normal, Steaua are suporteri și în Ardeal"
  • "Nu sunt mulțumit de arbitraj. Nu zic mai multe, nu comentez, că vreau să stau pe bancă în meciurile viitoare, n-am chef să fiu suspendat"
  • "Am făcut o echipă superofensivă, cu șase oameni de atac. În loc de închizători au jucat Nascimento cu Deac, oameni ofensivi. Steaua ne-a surprins în debut, recunosc, apoi ne-am revenit"

40de goluri și 5 cartonașe roșii are Alibec în 106 partide în Liga 1. "Centralul" care l-a eliminat aseară, Cojocaru, e specialist în eliminări: 40 de "roșii" în 75 de partide conduse de el în campionat

cfr steaua 1 1

Save

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
baddog2
baddog2  •  06 Februarie 2017, 11:53

In primul rand a fost penalty in minutul 3 la Momcilovic,la golul Stelei intradevar e un pic de offside dar și mie mi.se pare că înainte ca mingea să ajungă la Alibec este atinsă de un jucător al gazdelor.La penalty-ul ratat de clujeni intradevar Nită iese 1-2 m dar cedem astfel de faze tot timpul peste tot si doar rareori se repetă lovitura.Apoi a fost din nou penalty clar la Amorim.Alibec a fost eliminat ușor dar corect.In a doua repriză arbitrul a arbitrat in compensație,i. A dat galben lui Deac in loc de penalty,i.a dat al doilea galben foarte ușor aceluiași Deac .Dar dacă o luăm cronologic si arbitrul dădea ce era de dat la pauză bucureștenii puteau avea 3-0 si repriza secundă ar fi contat doar pentru statistici.

1923692577852788
Sorin Ghita  •  06 Februarie 2017, 11:49

arbitrul asta nici nu merita liga 3 sa arbitreze dar in liga 1 nu inteleg federatia nu vede asta,numai cine sa vada burleanu?

whiteredarad
whiteredarad  •  06 Februarie 2017, 11:17

!. La penaltyul stelist Nita a fost 2-3 m in fata portii (trebuia repetat), la Deac a fost penalty clarisim ( Dl Balaj a intrat deja "in ....spalatorie" ?), unde mai pui ca ia si galben 3 Al doilea galben la Deac fortat , in compensatie 4 Penalty clar la De Amorim 4 Daca la asta mai pui si droaia de decizii in compensatie, prestatia un pic isterica a arbitrului sa ii dai 7 arata ori nepricepere, ori partizanat. Meci frumos stricat de arbitru, chiar daca Balaj vede altceva

Vezi toate comentariile (10)
Comentează