FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Ionuț Badea, atac la Pochettino: „Am un ghimpe contra lui, nu pot să-l respect. E un dictator. Chiricheș era peste Kyle Walker”

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2019 13:39

Ionuț Badea, antrenorul care l-a avut pe Vlad Chiricheș jucător la Internațional Curtea de Argeș și Pandurii, nu înțelege de ce “dictatorul” Mauricio Pochettino, managerul lui Tottenham, l-a marginalizat pe fundașul român care “era peste Kyle Walker și Eric Dier”. Badea vorbește și despre posibile culise cu impresarii.


În august 2013, Vlad Chiricheș (acum ajuns la 29 de ani) era transferat de la Steaua la Tottenham pentru 8,5 milioane de lire sterline. Tranzacția a fost făcută la recomandarea italianului Franco Baldini, directorul tehnic al clubului londonez și un prieten de-ai fraților impresari Ioan și Victor Becali.

Doar patru luni mai târziu, managerul Andre Villas Boas era demis, iar locul său era luat de Mauricio Pochettino. Jocul lui Chiricheș a început să scadă, iar românul - măcinat tot mai tare de accidentări - a evoluat din ce în ce mai puțin. În 2015, Chiricheș a ajuns la Napoli.

E justificat atacul lui Ionuț Badea la Pochettino?

Da, e îndreptățit să-l critice
Nu, a întrecut măsura

11 meciuricu Andres Villas Boas manager are Chiricheș în tricoul lui Tottenham. În aceste partide, românul a marcat un gol, iar Tottenham a pierdut o singură dată, 0-1 cu Newcastle

Ionuț Badea, antrenorul lui Chiricheș la Internațional Curtea de Argeș și Pandurii, a vorbit la GSP Live despre motivele pentru care fostul lui jucător nu a ajuns mai sus în carieră:

“Ce i-a lipsit? I-a lipsit continuitatea. În momentul în care prindea o situație favorabilă pentru el și avea două-trei meciuri constant bune, se întâmpla o accidentare și ieșea din ritm. La Napoli, a câștigat postul de titular, joacă în prima etapă la Sassuolo pe un teren execrabil, apoi se accidentează. Pierde echipa, reintră după o lună jumate, redevine titular și apoi se accidentează iar”.

Badea l-a criticat dur pe argentinianul Mauricio Pochettino, managerul care i-a succedat lui Villas Boas pe banca lui Tottenham:

“L-am urmărit pe Vlad la Tottenham. Dacă e să am un ghimpe împotriva unui antrenor vreodată, acesta este Pochettino, pe care nu pot să-l respect așa cum ar trebui respectat un coleg de breaslă.

Am urmărit antrenamentele și meciurile de acolo și pot să spun că Vlad era peste Walker și peste Dier. Era peste ei. Și în antrenament, dar mai ales în joc. Ei erau jucători care nu-și asumau prea multe responsabilități, greșeau poziții, duelurile unu la unu, în timp ce Vlad avea peste ei și responsabilitatea, curajul de a-și asuma lucruri. OK, mai și greșea, dar câștiga mereu spațiul dintre linii, crea superioritate la mijlocul terenului”.

chiriche spursDiscuția a ajuns la gafele lui Chiricheș (foto sus, în duel cu Grealish de la Aston Villa), dar Ionuț Badea susține că „publicul îl iubea. Mi-aduc aminte că am fost să discut cu el și am văzut meciul dintre Tottenham și Chelsea, finala Cupei Ligii. După meci am plecat amândoi cu metroul. L-au recunoscut oamenii, a fost o nebunie. Asta m-a făcut să cred că Vlad era iubit acolo”.

  • Reporter: Timpul a arătat că Vlad a coborât, în timp ce Pochettino a urcat cu echipa.
  • Badea: Da, OK. Nu le spun subiectiv.
  • Reporter: Încerc să văd dacă există subiectivism.
  • Badea: Am văzut cu ochii antrenorului ce se întâmpla cu niște jucători în dauna altora. Ori a fost o chestie de impresari, de legături pe care le-ar fi avut mai mult Pochettino…
  • Reporter: Chiricheș fusese adus de un om pe care Pochettino nu l-a vrut, Franco Baldini. 
  • Badea: Bravo, și un semn de întrebare de ce nu juca. Pochettino e tipul de antrenor care nu discută foarte mult cu jucătorii. El dă un program și se așteaptă ca ceilalți, toți, să-l urmeze fără putință de tăgadă, cum spun avocații. Nimeni nu are voie să spună nimic. Dacă vorbim despre dictatori, el e unul dintre ei. 

După plecarea lui Chiricheș, Tottenham și-a consolidat poziția de echipă mare din Premier League. În ultimele trei sezoane, cu Pochettino pe bancă, clubul din nordul Londrei nu a terminat campionatul mai jos de locul 3.

Kyle Walker, fundașul dreapta considerat de Ionuț Badea inferior lui Chiricheș, a fost cumpărat de Guardiola la Manchester City în 2017 pentru 45 de milioane de lire sterline. El a fost unul dintre piesele de bază ale echipei în sezonul trecut, când City a câștigat la pas titlul în Premier League.

 

19 meciuricu Mauricio Pochettino are Chiricheș în tricoul lui Tottenham. În aceste jocuri, românul a marcat un gol, dar Tottenham a pierdut de 7 ori

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (40)
thereem
thereem  •  21 Martie 2019, 15:12

Are dreptate,Chiriches este peste Kyle Walker. Si Ionut Badea este peste Mauricio Pochettino. :))

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  21 Martie 2019, 09:08

Vlad a avut o perioadă bună înainte de a se transfera și niște goluri importante.Ma gandesc in special la Ajax dar și aportul lui la fazele fixe.Avea o anumită finețe și siguranță cand ieșea din aparare cu balonul la picior,dar ceva s a intamplat.Ca și la alti jucători români și nu numai,au intervenit accidentarile.Asta l a scos din formă.Pe lângă accidentari,lipsa jocurilor pentru perioade mai scurte sau mai lungi,concurenta bineinteles,au dus până la urmă la jucătorul blazat care a devenit astăzi.Greselile au apărut în mod constant,siguranța a dispărut,din punctul meu de vedere,nu mai poate performa la nivel prea înalt,oricât am încerca să ne ascundem.Cat despre "nationala"cred că ar fi cazul sa se caute alte soluții și nu mă refer doar la el,mai sunt destui pe acolo care nu prea mai au ce cauta...

10206340845939523
Iulian Anton  •  20 Martie 2019, 10:43

Poate din cauza seriozitatii?... Aha... In Anglia e foarte important...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează