FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

VIDEO Sepsi Sf. Gheorghe trece la nivelul următor » Investiție de 40 de milioane de lei într-un proiect uriaș

Așa arată amprenta noului stadion care se va 

construi la Sfântu Gheorghe și cele 3 terenuri de 

antrenament  FOTO: Raed Krishan +2   FOTO
Așa arată amprenta noului stadion care se va construi la Sfântu Gheorghe și cele 3 terenuri de antrenament FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2019 09:24

Sepsi Sfântu Gheorghe va avea din vara anului 2020 un stadion nou, de 8.300 de locuri, și o bază de pregătire modernă, gata să găzduiască cei 350 de juniori ai clubului.

Calificarea în play-off pare să fie doar un prim pas pentru dezvoltarea lui Sepsi Sfântu Gheorghe. Surpriza Ligii 1 din acest sezon nu se oprește, la fel și investiția guvernului maghiar. Echipa lui Eugen Neagoe va beneficia curând de un stadion nou, modern, la standarde care să permită desfășurarea partidelor de Europa League și chiar din preliminariile UEFA Champions League.

Stadion de 4 stele

Gazeta a vizitat locul unde Sepsi a început construcția pentru noul stadion. Este la ieșirea din oraș, la câteva zeci de metri de Sala Polivalentă în care s-au investit 19 milioane de euro. Noua arenă a covăsnenilor va avea 8.300 de locuri, toate acoperite. Se muncește acum la fundație, iar managerul Janos Bokor speră ca din sezonul 2020-2021 Sepsi să poată susține acolo meciurile de acasă. „Noi credem că va fi gata în vara lui 2020. Din ce am înțeles cam 14-18 luni este termenul pentru finalizarea construcției”.

Academie de top și echipă secundă în Liga a 3-a

Investițiile nu se opresc în stadion la Sfântu Gheorghe. Sepsi beneficiază deja și de o bază de antrenament nouă, care are 3 terenuri, două cu iarbă naturală, celălalt cu suprafață sintetică. Mai mult, cel mare, cu iarbă naturală, va avea în curând și două tribune de 400 de locuri. De acestea nu se bucură doar cei de la prima echipă, ci și juniorii. Momentan Academia lui Sepsi numără 350 de copii, de la U6 la U19. Mai mult, începând din această vară, șefii clubului au de gând să înscrie în Liga a 3-a și Sepsi II.

„E un proiect al nostru să avem echipa a doua în Liga a 3-a. Vrem ca vârfurile de generație să aibă unde să facă un prim pas spre fotbalul profesionist. Așa ne asigurăm cu nu ne pierdem talentele”, a mai spus Bokor. 

„Vrem să punem la dispoziția jucătorilor noștri cele mai bune condiții. De aceea vom avea și o sală de forță modernă, utilată la cele mai înalte standarde. Sepsi va fi un club cu care România se va mândri”
Janos Bokor, manager general Sepsi

40.000.000 de leieste investiția totală anunțată pentru noua arenă

Vezi și: 

Dinamo mai stă o tură! Unde a fost aprobată o investiție de 90 de milioane de euro pentru o arenă ultramodernă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
984510541590030
Andras Demeter  •  21 Martie 2019, 21:18
Postat de ray51 pe 20 Martie 2019, 10:19

Atentie la SURSA de finantare! Mai exact, tovarasii de la ANAF trebuie sa verifice temeinic sursa de finantare, clauze contractuale, furnizorul de servicii, proprietarul 'de jure' al terenului pe care se executa, etc.

woooow:)

danny_l
danny_l  •  20 Martie 2019, 15:14

Bravo lor,toate județele ar trebui sa ia exemplu de la ei, dacă o tine tot asa în maximum 2 ani se poate bate la titlu

fabius_2014
fabius_2014  •  20 Martie 2019, 13:58
Postat de Sabin Ellak pe 20 Martie 2019, 13:27

FELICITARI SFANTU GHEORGHE ! Fara investitii nu poti sa faci pasi inainte ! In loc sa furi banii,mai bine sa investesti cu cap,in favoarea tuturor cetatenilor,in vederea educarii sanatoase a tineretului.Ar fi mai bine,ca cei din federatiile sportive sa sustine sportul covasnean,fiind un exemplu pozitiv,si sa nu permite sa bate joc unii oameni si ultrasi needucati de acest tinut,cu rezultate foarte bune in aproape toate sporturile: atletism,fotbal,baschet,karate,tenis de masa,ciclism,lupte,etc...

Ai dreptate si ceea ce spui despre investitii este valabil pentru toata tara. Te sustin si in ceea ce priveste ultrasii care trebuie sa respecte legile, oriunde se deplaseaza in tara. De fapt cred ca normal ar fi ca toti suporterii sa respecte legile Romaniei.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close