FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

VIITORUL // EXCLUSIV Viitorul vrea să dea lovitura și să-l aducă pe „maestrul" Teixeira!

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2019 13:17

MERCATO ÎN LIGA 1 // Liber de contract după ce-a plecat de la FCSB, portughezul Filipe Teixeira e dorit de mai multe echipe din L2, printre care Rapid și Petrolul, dar și din prima ligă. Una dintre ele, chiar Viitorul Constanța!

Viitorul încearcă să-l transfere în aceste zile și pe Steliano Filip (Detalii)

Chiar dacă are 38 de ani, mijlocașul este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din România, iar Gică Hagi consideră că Teixeira ar putea fi o soluție pentru sezonul viitor, ținând cont de experiența foarte mare pe care acesta o are.

"Pe lângă jucătorii tineri pe care îi avem, e clar că trebuie să fie și fotbaliști mult mai experimentați, care să facă diferența și să aducă un plus echipei. Teixeira este un jucător interesant, care ne-ar putea ajuta", au dezvăluit surse din cadrul clubului.

La 38 ani Filipe vrea să mai joace fotbal și nu se gândește să pună ghetele în cui: "Nu știu ce voi face mai departe, dar ceea ce pot să susțin e că îmi doresc să joc în continuare fotbal. Și o voi face!".

6 goluria înscris Filipe în 40 de partide înregistrate în Liga 1 în tricoul Rapidului. A jucat în Giulești între 2011 și 2013, pentru clubul ce a falimentat între timp și a fost înlocuit cu echipa pe care o va conduce Pancu în stagiunea viitoare din L2

Dan Petrescu: „L-aș urca direct în autocar cu mine"

Nu doar Viitorul este interesată de serviciile lui Teixeira din Liga 1. Și Dan Petrescu declara la finalul sezonului că l-ar vrea pe portughez: "Am pierdut dintr-un gol extraordinar, marcat de un fotbalist extraordinar", a spus "Burscul" după ultimul meci al sezonului cu FCSB, de la București. Întrebat apoi dacă l-ar dori pe Teixeira, Petrescu a continuat: "Acum, pe loc, l-aș urca în autocar cu mine și l-aș lua la Cluj. E un fotbalist adevărat".

În lotul CFR-ului există deja doi jucători care au fost confirmați și pentru sezonul următor, la solicitarea lui Petrescu, deși se apropie de vârsta lui Teixeira: Culio face 36 de ani în august, iar Hoban va împlini în decembrie 37 de ani!

Ar fi veteranul viitorului sezon

Dacă va rămâne în România, Teixeira va deveni liderul de vârstă al următorului campionat. Era devansat de un singur nume, Attila Hadnagy, care e născut cu o lună mai devreme decât Felipe, dar atacantul lui Sepsi a anunțat că s-a retras din activitate.

Jucător Echipă Vârstă*
Teixeira FCSB 38 ani și 8 luni
Dâlbea Hermannstadt 37 ani și 6 luni
Vâtcă FC Voluntari 36 ani și 11 luni
Pleșca Gaz Metan 36 ani și 5 luni
Hoban CFR Cluj 36 ani și 4 luni

* la startul sezonului 2019-2020

54 de meciuria bifat Teixeira la FCSB din 2017 până acum. În fiecare dintre cele două sezoane a strâns câte 13 apariții ca titular și 14 din postura de rezervă utilizată pe parcurs

A jucat 116 minute alături de Ronaldinho ;)

Filipe a jucat în două perioade diferite la un mare club european, PSG. Mai întâi în 2002-2003, apoi în 2004-2005. În primul sezon a fost coechipier cu Ronaldinho. Chiar dacă portughezul a evoluat puţin, tot a bifat 4 jocuri în care s-a aflat pe teren în acelaşi timp cu starul brazilian, dintre care o partidă a fost returul PSG - FC Naţional 1-0, din turul 2 al Cupei UEFA.

În total, Teixeira a evoluat 116 minute alături de Ronaldinho în tricoul parizienilor. Ronaldinho nu e singurul nume mare de fost fotbalist alături de care Teixeira a evoluat în carieră. Tot din perioada PSG a mai bifat la acest CV inedit şi alţi foşti jucători importanţi: Mauricio Pochettino, fostul mare atacant portughez Pauleta, argentinienii Heinze şi Juan Pablo Sorin şi mijlocaşul lusitan Hugo Leal. 

Doarme de fiecare dată la prânz

Filipe este unul dintre jucătorii cu un program foarte bine pus la punct de la care nu se abate niciodată. Surse din cadrul echipei au dezvăluit lucruri inedite despre jucătorul portughez: "Este unul dintre cei mai conștincioși jucători pe care îi are Steaua în lot. Dacă nu doarme în fiecare zi la prânz, după masă, înnebunește! Face scandal, așa cum făcea și Sânmărtean dacă nu era lăsat să doarmă".

Teixeira e și propriul preparator fizic și nutriționist, el urmează în alimentație și în pregătire reguli proprii. Nu ajunge niciodată să aibă kilograme în plus, pentru că nu e tentat de mâncăruri grele, sunt și mese la care alege doar o salată.

viitorul
BURSA TRANSFERURILOR LA VIITORUL 

Antrenor: Gheorghe Hagi (confirmat)
Veniri: Gabi Iancu (Călărași), Hamidou Keita (Călărași)
Plecări: Tudor Băluță (Brighton)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
103218647204174
Robokup Doru  •  16 Iunie 2019, 11:06
Postat de bazinga pe 15 Iunie 2019, 13:19

E in floarea varstei si a talentului!O sclipire-2 pe meci,sunt sificiente ca sa rastoarne un rezultat in favoarea echipei lui!

Teixeira este un fotbalist extraordinar La Viitorul sar putea sa strălucească mai mult ca la FCSB unde trebuia sa stea in umbra celor pe care Becali dorea sa-i scoată in fata pentru a obține un preț bun pe ei

rumunek
rumunek  •  15 Iunie 2019, 13:34

As fi vrut sa văd o statistica a cartonașelor luate in minutele jucate, comparativ cu sezoanele trecute.

bazinga
bazinga  •  15 Iunie 2019, 13:19

E in floarea varstei si a talentului!O sclipire-2 pe meci,sunt sificiente ca sa rastoarne un rezultat in favoarea echipei lui!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează