FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA 1-0

Vocile Gazetei » FCSB - Astra 1-0, comentat de Apostol, Gafiuc și Răureanu: „Lui Tănase simulările i-au intrat în reflex, el cade pe burtă și după ce marchează!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 aprilie 2019 19:10

FCSB - Astra 1-0 // Eduard Apostol (reporter GSP), Justin Gafiuc (reporter special GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP) au comentat derby-ul etapei a 7-a din play-off.

Final, 1-0

  • Eduard Apostol:  FCSB a jucat pentru a rămâne în cursa pentru titlu, Astra ca să-și apere onoarea. Fiecare s-a ales cu ce-a muncit, cu ce-a putut. Și dacă Mike Cestor la ultima fază... Un detaliu ce a arătat de ce roș-albaștrii sunt unde sunt, mereu alergând să prindă locul 1 pe care nu-l mai găsesc de 4 ani: când rețeaua e ocupată, nu se pun de acord nici cu banderola, deși a fost referendum în această privință, asta dacă trecem în revistă schimbul de replici dintre Planici și Tănase la ieșirea lui Filip.

  • Justin Gafiuc: Exact cum anticipam: un succes greoi al trupei lui Teja în fața unei echipe a Astrei care a pus probleme adversarului, dar a lăsat senzația că-i mai lipsește o viteză pentru a și puncta.
    Trei sferturi din golul lui Tănase îi aparține lui Man, a cărui pasă filtrantă îi lasă pe bucureșteni să mai viseze la miracolul unui titlu, care depinde acum și de anvergura Viitorului la Cluj, mâine seară.
    Ce mai poate însă spera o echipă bulversată, la care Tănase si Planici se feresc deopotrivă de banderolă, iar atmosfera de acasă naște în tribunele goale ecouri de cavou?!

  • Remus Răureanu: Astra a jucat din talent, cât a putut. E ciudat că un club pe care patronul mai mult îl torturează decât îl finanțează reușește să recruteze jucători atât de buni. FCSB continuă să calculeze cum ar putea fi campion, grație golului pe care l-a marcat Tănase, atacantul căruia simulările i-au intrat în reflex, el cade pe burtă și după ce marchează! Să se încurce Clujul de Viitorul și FCSB să-l învingă pe Petrescu în ultima etapă. Și să câștige și la Craiova, și la Sfântu Gheorghe...Calcule multe și nici o condiție nu e suficientă.

La pauză, scor 0-0

  • Eduard Apostol: Furios, fiecare cât poate de iute, cu nerv, cu șansă, cu erori, contratimp. Fotbal, da! Clevetitorii și fățarnicii au făcut ochii mari și așteaptă. Mult zgomot pentru (încă) nimic în cele două ofensive, dar sunt sigur că la așa zi mare un proscris al fotbalului sau patronatului va ieși în față și-și va spune răspicat cuvântul. 

  • Justin Gafiuc: Trei idei limpezi după primele 45 de minute:
    1. Astra n-a ieșit la picnic. I-a perpelit în câteva situații pe bucureșteni, cu agilul Begue și cu Alibec în prim-plan. Denis caută însă prea multe faze filozofice în locul unor execuții sau pase simple.
    2. Man e omul în bocancul căruia stă șansa FCSB-ului de a mai continua calculele șirete pentru titlu: o bară, assist-uri din alt film, efort, presiune.
    3. Dacă la contactul Cestor - Tănase nu e penalty pentru FCSB, atunci Radu Petrescu ar trebui să plece de la stadion cu ochelari cu lentilă tip "fund de borcan". Ar avea o scuză plauzibilă.

  • Remus Răureanu: Atmosfera e de amical jucat în ianuarie în Antalya, se aud mai des indicațiile de pe bănci și replicile dintre jucători decât auzim reacții ale suporterilor puțini. Becali mai ține în brațe un ghem pe care l-au deșirat egoismul lui și Talpan. Gigi va rămâne singurul susținător al acestei echipe care depinde de telecomunicații, nu de ideile antrenorului.

Înainte de meci

  • Eduard Apostol: Ce a fost, a fost, ce va fi, va fi... Pentru a elimina orice suspiciune și ca să-și țină obrazul nepătat, astralii sunt obligați să învingă sau să scoată un egal ca să nu fie acuzați din nou că sunt "Les amis de FCSB". Măcar să încerce. În sfânta zi de Paște, după ce au luat Lumină în crucea nopții, nu se umblă cu mișmașuri, roș-albaștrii sunt siliți să câștige, altfel pot pierde titlul și rămân doar cu SMS-urile. Cu onoarea blocată-n telefon, Mihai Teja își joacă postul și demnitatea. Nu se vor ciocni ouă roșii, ci tibii și caractere. Până la inspirația și ajutorul lui Dumnezeu, să vedem cum stau oamenii cu fotbalul și cu conștiința!

  • Justin Gafiuc: Pentru Astra, finalul de play-off mai are o singură miză: să demonstreze că nu e dama de companie a cuplului FCSB - CFR. Prin vocea lui MM Stoica, bucureștenii au luat peste picior înfrângerea giurgiuvenilor la Cluj în sezonul regular, 0-1, sugerând o montare de operetă. Iar Dan Petrescu suspectează că trupa lui Enache va fi în vacanță în această seară. În frunte cu ambiția lui Alibec de a da o palmă pentru mazilirea de la FCSB, Astra are arme pentru a-și păstra onoarea și decența pe Arena Națională. Și apoi, runda viitoare, să combată și "șopârlele" egocentricului Petrescu. Aș miza, deocamdată, pe un succes scrâșnit al lui Coman, Man și compania, cu o Astra reîncărcată cu vigoare și bun simț după calificarea în finala Cupei României.

  • Remus Răureanu: Astra pornește cu cinci jucători de atac, printre care sunt creativii Alibec si Begue și mijlocașul spectaculos, imprevizibil Moise. Doar că nu sunt de luat în seamă caracteristicile astea până la finala Cupei, acela e singurul meci care-i mai interesează pe giurgiuveni. Nu cred că au chef și un interes clar să împiedice FCSB-ul.

FCSB - Astra e liveTEXT AICI!

Click AICI pentru statistici de la meci

Echipele de start

FCSB: Bălgrădean - M. Roman, I. Cristea, Planic, J. Morais - Nedelcu, L. Filip - D. Man, Fl. Tănase, Fl.Coman - Gnohere
Rezerve: A. Vlad, M. Balașa, O. Morutan, I. Hora, F. Matei, R. Rusescu, F. Teixeira
Antrenor: M. Teja

Astra: M. Santos - Butean, Erico, Cestor, Radunovic - Balaure, R. Pires, R. Moise - Begue, Zoua, Alibec
Rezerve: Lazar - C. Dima, Biceanu, N. Roșu, Llullaku, Hambo
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Arena Națională

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
florianveress
florianveress  •  29 Aprilie 2019, 08:05

Unde sunt miliardele de fani gigiști? S-au evaporat! Oricum, decât să vezi un meci din L1, mai bine un Girona-Huesca din Spania!

andrei.f
andrei.f  •  29 Aprilie 2019, 06:47

Rusine pt astel de arbitri, rusne p astfel de comentatori. Hai *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

431516447010175
Nuta Radu  •  29 Aprilie 2019, 06:23

Domnilor dela gazeta ,se vede fff bine ca : Geambasu si R Naom va suflat in gura la toti,cautati numai la STEAUA acul in carul cu fan,FFF JENANT.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează