FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // New entry pe lista lui Gigi Becali: Walter Zenga! Antrenorul italian l-a informat deja prin intermediari că vrea să revină

Walter Zenga, FCSB
Walter Zenga, FCSB

Articol de , - Publicat vineri, 02 august 2019 19:32

FCSB // Devis Mangia, 45 de ani, și Walter Zenga, 59 de ani, sunt variantele pe care Becali le ia în calcul pentru a numi un antrenor la începutul săptămânii viitoare: primul pe listă e fostul tehnician al Craiovei, în vreme ce Walter l-ar fi informat pe latifundiar, prin intermediari, că e dispus să revină.

"Am fost la biserică. Acum mă apuc de treabă". Aceasta a fost declarația lui Gigi Becali pentru gsp.ro, oferită azi la prânz, atunci când a fost întrebat dacă a decis ceva în privința noului "principal". De fapt, Becali are o listă foarte scurtă, pe care se află numele a doi tehnicieni: Devis Mangia și Walter Zenga. Primul e fostul "principal" al Universității Craiova, pe care Gigi l-a apreciat pentru ceea ce a arătat în cei aproape 2 ani petrecuți în Bănie. 

Becali a primit și o confirmare în plus că Devis e o soluție foarte bună. "Hagi i-a spus lui Teia Sponte că singurul din Liga 1 cu care s-a duelat cu adevărat în tactică a fost Mangia", a spus finanțatorul roș-albaștrilor, care deja i-a transmis lui MM să-l contacteze pe Mangia și să-i propună să preia FCSB.

În acest moment sunt câteva avantaje care fac posibilă venirea antrenorului de 45 de ani:

1. E liber de contract. Deși a fost în tratative cu Pescara și Trapani, nu s-a concretizat nimic și e în continuare fără angajament.
2. Cunoaște foarte bine campionatul Ligii 1.
3. A învățat limba română, pe care o vorbea destul de bine în finalul mandatului său la Craiova.
4. Nu e un antrenor scump, în primul sezon la Craiova a câștigat 100.000 de euro pe an.

Există și un dezavantaj care pare mai puternic decât toate avantajele posibile: Mangia nu e dispus să accepte imixtiunea patronului. Și în Bănie a existat o astfel de negociere, iar italianul a acceptat cel mult să valideze filosofia clubului, de a forța jucători tineri, pe care să-i joace inclusiv titulari, dar a exclus total să-i fie indicați fotbaliști care să dispară din primul 11, care să apară în formula de start sau să facă obiectul înlocuirilor de pe parcursul jocurilor.

Zenga e a doua variantă a lui Becali, dar pare mult mai la îndemână. Motive?

1. Walter și Gigi au mai colaborat.
2. În club e și Mihai Stoica, omul care practic l-a propus pe Zenga la Steaua în 2004, după demisia lui Pițurcă.
3. E liber de contract.
4. Nu e un antrenor care să respingă din start anumite imixtiuni ale patronului, unele dintre ele acceptate chiar și în acel sezon, 2004-2005.

  • Walter Zenga, 59 de ani, a câștigat titlul cu Steaua în 2004-2005, sezon în care a ajuns până în optimile de finală din Cupa UEFA.
  • Devis Mangia, 45 de ani, a dus naționala Italiei U21 în finala Campionatului European din 2013.

Andone intră direct în top :)

Un singur antrenor a rezistat mai puțin decât Bogdan Andone în relația cu Gigi Becali. Victor Pițurcă, în vara lui 2010, a renunțat după numai două partide, deși Becali l-a implorat la acea vreme să continue. În această ierarhie inedită, în care au fost luați în calcul doar tehnicienii care au fost dați afară sau au renunțat prin demisie, nu și cei care au avut statut de interimar, se află nume de lux precum Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu.

ANTRENOR / MECIURI LA FCSB

V. Pițurcă* 2
B. Andone 7
Pedrazzini 7
D. Munteanu 8
I. Dumitrescu 8
Gh. Hagi 11
M. Stoichiță** 11
S. Cârțu 12
Cr. Bergodi 13
R. Levi 14
* mandatul din 2010
** mandatul din 2011

Și urmează o lună de foc

FCSB are aproape o echipă întreagă de jucători accidentați, a rămas fără antrenor și luna august va și aduce meciuri grele. Ar fi "dublele" din Europa League, turul 3 și play-off, dacă va ajunge acolo, plus alte 5 etape de campionat.

DATA / MECIUL / COMPETIȚIA

5 august Astra - FCSB Liga 1
8 august FCSB - Mlada Boleslav Europa League
11 august FCSB - Voluntari Liga 1
15 august Mlada Boleslav - FCSB Europa League
18 august FCSB - Poli Iași Liga 1
22 august play-off* Europa League
25 august Gaz Metan - FCSB Liga 1
29 august play-off* Europa League
1 septembrie FCSB - Viitorul Liga 1
* dacă trece de turul 3 preliminar 

10 absenți cu Mlada

Sarcina noului antrenor va fi una foarte grea, mai ales pe termen scurt. Viitorul tehnician va debuta cu Mlada Boleslav, în Europa League. Cel puțin pentru prima manșă, de pe teren propriu, FCSB va avea nu mai puțin de 9 accidentați: Momcilovici, Pintilii, Nedelcu, Man, Roman, Moruțan, Gnohere, Hora și Moutinho. Va lipsi și Bălașa, care a fost eliminat cu Alașkert și nu va avea drept de joc. În schimb, FCSB va putea pune pe listă noile achiziții: Panțâru, Soiledis și Gikiewicz.

Cum ar putea arăta FCSB la turul cu Mlada

A. Vlad - Belu, Planici, I. Cristea, Panțâru - Vână, Filip, Oaidă - Salomao, Fl. Tănase, Fl. Coman

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (15)
ray51
ray51  •  03 August 2019, 09:23

Vad pe lista de indisponibili jucatori de care habar nu am cand s-au accidentat. In ce lupte, schimburi de 'focuri' s-au accidentat unii din echipa asta neiubibila? Trecand strada la Pitesti sau la Giurgiu?

digei
digei  •  03 August 2019, 08:35

Ia-l pe Poenaru de la Clinceni, este exact pe calapodul FCSB.

miki123
miki123  •  03 August 2019, 07:26

Circ ieftin, de proastă calitate!!! "One man show" care produce greață și dezgust, adică machidonul bufon zis gigi becali!!! Și când te gândești că sunt unii ziariști și moderatori tv care il venerează( bineînțeles contra cost)!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează