FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - ASTRA 1-0

Yesilova sare la gâtul lui Hagi: "Eu i-am spus că e hoț, iar el mi-a strigat o lozincă a neo-naziștilor din Germania"

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2018 13:02

Yuksel Yesilova, 49 de ani, și Gică Hagi, 53 de ani, s-au certat pe finalul meciului dintre Viitorul și Astra, scor 1-0, la faza la care s-a marcat unicul gol al partidei.

Colaboratorul lui Gigi Mulțescu de la Astra recunoaște pentru Fanatik că l-a făcut "hoț" pe Hagi și-l atacă dur pe "Rege".

"Da! Aşa este. Şi îmi menţin părerea, l-am făcut hoţ ieri, îl fac şi astăzi. Şi nu mă refer că e hoţ pentru că a furat bani, ci pentru că a furat munca mea, a jucătorilor, a staff-ului, a tuturor! A fost foarte urât, nu înţeleg cum o personalitate precum Hagi poate face asta şi de aceea l-am făcut hoţ, pentru ne-a furat munca. Când Hagi a venit şi a dat vina pe Vlad Achim, eu i-am spus lui că nu a fost fair-play, şi de aici a pornit".

Reporterul GSP l-a contactat pe turcul Yesilova care a oferit mai multe detalii.

- Domnule Yesilova, cum a fost noaptea de după meci?
- Foarte grea! Am primit zeci de mesaje pe facebook cu înjurături pe care nu le pot reproduce. Mi s-a spus să mă duc înapoi la mine în țară. Când oameni ca Hagi, care sunt modele în societate, vorbesc în acest fel, asta se întâmplă. Alții le iau exemplul.

- Dar ce s-a întâmplat de fapt? De unde a plecat conflictul?
- I-am spus "hârsâz" care înseamnă hoț în turcă. Dar nu m-am referit că fură bani, ci că ne-a furat munca noastră. A mea, antrenorului principal, a jucătorului, a maseurului, a șoferului de autocar.

- Ce a furat exact?
- Când nu dai mingea înapoi și ești lipsit de fair-play și marchezi este furt. Normal era să le zică elevilor săi să dea un autogol, să fie 1-1 și să ne luptăm cu toate forțele cât timp a mai rămas. Așa se face în toată lumea fotbalului dacă ai fairplay. Asta e corectitudine. Hagi a dat-o pe Achim și s-a spălat pe mâini. Nu e normal. Tu ești antrenor!

- După meci, Hagi a declarat...
- Am văzut ce a spus! Eu i-am spus că e hoț, iar el mi-a strigat o lozincă a neo-naziștilor din Germania, care spun "Go home, turks!". Nu e posibil așa ceva. Eu îl respect foarte mult pe Hagi. Dacă ne bătea 5-0 nu mai spuneam nimic, dar să dai gol în ultimul minut după ce nu ne-ai returnat o minge e mare rușine. Tatăl meu spunea că poți să fii un mare jucător, un mare inginer sau politician, nu contează, dar e foarte important să fii în primul rând om. Maseurul nostru a lucrat în continuu 18 ore pentru a fi toți jucătorii în formă pentru această partidă. El cum se simte când vede că munca lui nu a fost răsplătită din cauza unei nedreptăți? Dacă aveau fair-play, spuneam că Hagi e un mare jucător și un mare antrenor. Așa spun doar că e un mare jucător. Și m-a mai durut ceva foarte mult!

- Ce anume?
Când m-am întors cu spatele, cineva din staff-ul lui Hagi m-a înjurat de mamă foarte urât. Sunt curios dacă acel cineva are curaj să intre cu mine într-o cameră, să fim noi doi față în față și să mă înjure din nou așa. Dacă are curaj, eu îi pup mâna. Mama mea a murit acum 4 ani, ce treabă are ea cu meciul și cu ce s-a întâmplat. O mare rușine!

"Hagi mi-a spus să plec din România. Asta este rasism! Dacă spui așa la fiecare ceartă unde ajungi? Poate data viitoare un jucător italian se ceartă cu un român. Trebuie imediat gonit și el din țară?" Yuksel Yesilova

"Când Hagi înjura din autobuz turcii, nu i-a spus nimeni din Turcia nimic. Toți îi spuneanu «we love you Hagi». Nu i-a spus nimeni «du-te acasă Hagi!»" Yuksel Yesilova

În 2005, când Hagi antrena la Galatasaray, "Regele" a fost surprins de camerele video având o altercație verbală cu un suporter. În timp ce urca în autocar după un meci, Hagi acuza atunci că i s-ar fi furat telefonul, folosind la adresa turcilor același termen pe care l-a denunțat ieri: "hârsâz!". 

 

Citește și: VIITORUL - ASTRA 1-0 // VIDEO + FOTO Gică Hagi, conflict pe marginea terenului cu un fost om de la FCSB! » "A strigat «hârsâz!»"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
bettina46
bettina46  •  02 Octombrie 2018, 08:16

Eram sigur a ziaristii de la GSP vor face un caz si ca il vor gasi vinovat pe Hagi ptr cele petrecute De ce nu puneti tunurile pe Achim,cel impricinat ?Daca cineva face lucruri bune in Romania el trebuie desfiintat prin toate mijloacele!Tu te duci sa-ti ceri scuze si esti facut hot iar autorului faptei i se ofera prilejul in paginile GSP sa explice cata dreptate a avut el cind a facut acest lucru Rusine GSP!

zagna
zagna  •  02 Octombrie 2018, 07:58

Turcule, Becali nu e bun, Hagi nu e bun... De ce stai printre romani ? Daca nu sti, in romana cuvantul "hot" inseamna hot, nu conteaza ce zici tu ca a furat ! Cand Astra a furat-o pe Steaua cu doua goluri, unde-ti era cinstea ? Dati titlul de campioana inapoi...

mioriticul
mioriticul  •  01 Octombrie 2018, 22:50
Postat de Manu Ion pe 01 Octombrie 2018, 17:37

A-ti reusit marea performanta sa-l injurati su pe Hagi !!!!! Halal popor si halal ziaristi care le dati apa lamoara tuturor hahalelelor care au vandut aceasta tara !!!! Cine e acest netrebnic turc care ne injura ?????? De ce mai este la aceasta ora in ROMANIA ????? Afara cu asemenea gunoaie din tara si la pachet 1+2 ziaristii gsp . A-ti patat si murdarit destul blazonul sportului din Romania cu aceste articole mincinoase . RUSINE !

Ioane, mincati“a-ti“ sufletul de patriot. Oare n-ar fi bine sa-nveti ceva gramatica?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează