FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OUT

Colaps! Astra Giurgiu, campioana din 2016, a retrogradat matematic în Liga 3!

Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 3 / Sursă foto: Imago Images
Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 3 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 14:23 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 15:18

Astra Giurgiu a cedat pe teren propriu în fața Ripensiei, 1-3, și a retrogradat matematic în Liga 3. Cufundată în probleme financiare și depunctată de FRF, campioana din 2016 se îndeaptă cu pași repezi spre dispariție.

Aflată în pragul falimentului, Astra a fost depunctată cu 20 de puncte pe parcursul sezonului, ipostază care a făcut imposibilă evitarea retrogradării. Ultima în clasamentul grupei B din play-out, giurgiuvenii nu mai cum să evite retrogradarea în Liga 3.

Datoriile financiare ale Astrei sunt uriașe, de aproximativ 20 de milioane de euro. Fosta campioană a intrat în insolvență pe 5 octombrie 2021, iar viitorul formației patronate de Ioan Niculae e în ceață. 

Astra, una dintre cele mai importante echipe românești din ultimul deceniu

Astra Giurgiu, fosta Astra Ploiești, a devenit una dintre cele mai bune echipe din Liga 1, odată cu mutarea pe „Stadionul Marin Anastasovici” din Giurgiu. În sezonul 2012-2013, sub comanda lui Daniel Isăilă, Astra a terminat pe locul 4 în Liga 1.

În sezonul următor, giurgiuvenii au terminat pe locul 2, sub FCSB, și au câștigat Cupa României, primul trofeu din istoria clubului. În toamna lui 2014, Astra a mai realizat o premieră în istoria clubului, calificându-se în grupele Europa League, după ce a eliminat-o pe Lyon.

În sezonul următor, cu Marius Șumudică pe bancă și cu Budescu și Alibec în teren, Astra a realizat o nouă surpriză uriașă, eliminând pe West Ham în tururile preliminare din Europa League. Giugiuvenii nu s-au calificat însă în grupe, după ce au fost eliminați de AZ Alkmaar.

Cea mai mare performanță din istoria clubului a venit la capătul sezonului 2015-2016, când sub comanda lui Marius Șumudică, Astra a câștigat titlul în Liga 1. Giurgiuvenii au fost eliminați din tururile preliminare ale Ligii Campionilor, dar s-au calificat în grupele Europa League după ce au trecut din nou de West Ham. Trupa lui Șumudică a reușit să se califice în primăvara europeană, dintr-o grupă cu AS Roma, Viktoria Plzen și Austria Viena.

Colaps! Astra Giurgiu, campioana din 2016, a retrogradat matematic în Liga 3!
Titlul de acum șase ani, o amintire din ce în ce mai îndepărtată. Campioana din 2016 a ajuns în Liga 3 / Arhivă Gazeta Sporturilor

În 2021, patronul Astrei, Ioan Nicolae a fost trimis la închisoare, iar problemele financiare ale clubului au făcut ca cei mai importanți jucători să plece. Giurgiuvenii au retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului, după ce în precedenții 5 ani se calificaseră în play-off-ul Ligii 1.

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO „Găzarii” au luat cu asalt Bucureștiul! Imagini incendiare surprinse în Gara de Nord, în urmă cu puțin timp

EXCLUSIV „Un baraj cu Dinamo? Sincer, noi vrem locul 1!” » Planuri mărețe în Liga 2

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  02 Aprilie 2022, 16:45

baga cineva de seama "tragedia"Astrei? O echipa fara sens, fara nume, fara suporteri, un moft a unui miliardar de carton. Asta e soarta tuturor constructiilor de acest fel, de care s-a umplut prima liga si fotbalul romanesc in ultimele decenii. Si vor reveni incet incet brandurile care inseamna ceva. Timpul e mai puternic decat banii unora. Pe lista *** mai sunt destule nume. E doar o chestiune de timp pana vor disparea. Pentru ca nu au sens

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează