FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIVERSITATEA CLUJ

Bogdan Lobonț spune cum ar reacționa dacă ar fi în locul lui Minteuan: „Nu ne putem ascunde după degete”

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2019 15:59

Ajuns la 41 de ani, Bogdan Lobonț, fostul portar al echipei naționale, are un debut perfect în cariera de antrenor: cinci victorii din tot atâtea partide pe banca Universității Cluj.

La doar câțiva kilometri distanță, cu doar câteva ore înainte, un alt tehnician cu un parcurs similar a fost schimbat de conducerea echipei pe care o antrena. Dan Petrescu a revenit în Gruia și îi va lua locul lui Alin Minteuan, „Bursucul” fiind acum în pole-position pentru al doilea titlu consecutiv în Liga 1.

Întrebat despre mișcarea rivalei din oraș și cum ar reacționa dacă ar fi înlăturat după o serie de victorii pe linie, Lobby a replicat cu o radiografie succintă a meseriei de antrenor în România.

„Îi urez succes (n.red. lui Dan Petrescu), ce pot să spun? Pot să comentez ce apare în presă, ce scrieți voi, dar energia și atenția mea se canalizează pe ceea ce trebuie să fac, simplu!

Asta este meseria pe care noi am ales-o, nu ne putem ascunde după degete! Am ales-o, știm că sunt plusuri și minusuri, depinde de capacitatea fiecăruia să gestioneze momentele și situațiile în timp real. La un moment dat, din lipsă de comunicare iarăși se ajunge la chestiile astea”, a declarat antrenorul „studenților” înaintea duelului de duminică seară cu FC Argeș.

Cu gândul la meserie, nu la garanții

„Pisica” mărturisește că nu a existat nicio garanție atunci când a semnat contractul cu ”U” Cluj, la finele anului trecut.

„Nu este vorba de vreo garanție, eu am ales să mă întorc acasă. A fost cel mai normal lucru pe care puteam să-l fac, aici (n.r. în România) m-am format ca jucător, aici am învățat «ABC»-ul, abia apoi mi-am dezvoltat «vocabularul» fotbalistic la Amsterdam, la Fiorentina, la Roma. Dar primii pași i-am făcut la Hunedoara, la Rapid, la Dinamo. E o chestie perfect normală, era cel mai natural lucru pe care puteam să-l fac, după tot ceea ce am acumulat să vin să încep acolo unde am început.

Dacă stai și te gândești la garanții... Energia, atenția trebuie să o canalizezi pe ceea ce faci tu! După aceea, absolut ce se întâmplă, fie câștigi sau pierzi, fie îți câștigi sau nu un vestiar, astea sunt consecințele. Cine poate să-ți garanteze că ai un post la o echipă pe viață? Voi (n.r. jurnaliștii) când ați încheiat contractele de muncă v-a spus cineva, «gata, ești pe viață aici»?”, a replicat fostul portar.

„Sunt de părere că, în orice contract între două părți, indiferent cum se semnează, există drepturi și obligații. Simplu! La mine acasă așa se fac contractele, cu drepturi și obligații, nu știu cum se fac în altă parte. Doar că noi, ca nație, ca mentalitate, când semnăm un contract pornim cu ideea că vrea să ne păcălească cel care mă angajează, din start plecăm cu un handicap” Bogdan Lobonț, antrenor Universitatea Cluj

Citește și:

Bogdan Mara confirmă revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Va sta pe bancă la următorul meci”

Click AICI pentru statistici din Liga 1 și clasamente play-off / play-out!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
cneius
cneius  •  22 Martie 2019, 18:56

Oricit ar incerca sa puna, presa, gaz pe foc, nu iese ! Minteuan stia de la inceput ca va sta doar pina va veni Dan Petrescu, situatia nu este ca in cazul lui Radu Niculescu!

albalbastru72
albalbastru72  •  22 Martie 2019, 18:16

Foarte corect ce spune Lobont,nu aveam o parere buna despre intelectul fostilor fotbalisti cu mici exceptii, dar cu el m-am inselat.

knuty
knuty  •  22 Martie 2019, 18:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează