FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA TÂRGOVIȘTE

EXCLUSIV Dus cu „preșul” luni bune, în care n-a fost deloc plătit, un jucător e blocat de club prin Recurs, chiar dacă mai are restanțe de luat

Portarul Justin Popescu
Portarul Justin Popescu

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 15:09 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 15:11

Nesiguranța domnește la Chindia Târgoviște, mai ales după ultima conferință de presă organizată de președintele Lorin Petrescu și de vicepreședintele Nicu Croitoru, care și-au anunțat iminenta plecare. În timp ce memoriile continuă să curgă, din cauza restanțelor către jucători din fostul lot, din sezonul precedent, dar chiar și către mulți componenți actuali ai echipei.

Pentru că sunt jucători care nu sunt plătiți pe jumătate din septembrie, octombrie, jumătate de noiembrie, care au plecat acasă de Sărbători fără să fi primit nimic altceva decât promisiuni. 

Portarul Justin Popescu și veteranul Cornel Dinu se numără printre cei care urmează chiar să notifice clubul pentru aceste datorii.

Un club din Superligă vrea să transfere de la FCSB! Fotbalistul e nemulțumit de situația sa
FCSB
Un club din Superligă vrea să transfere de la FCSB! Fotbalistul e nemulțumit de situația sa

I-au achitat salarii lui Andrei Șerban după ce demarase litigiul la FRF

Un caz special este cel al mijlocașului ofensiv Andrei Șerban (23 de ani), târgoviștean, crescut la Chindia, component al echipei de seniori din 2018. 

În octombrie ajunsese să adune salarii neîncasate pe aprilie, mai, iunie, jumătate de septembrie și octombrie. Era decis să notifice clubul și să încerce să plece liber, deși în vara lui 2022 semnase un nou contract, pe trei ani.

Surse apropiate clubului susțin că "băiatul n-a vrut să facă rău echipei, să se lase cu depunctări, așa că s-a dus la președintele Lorin Petrescu să discute o variantă în care să-și primească totuși banii. Nu a dat termene, dar a făcut-o chiar președintele. I-a promis că într-o săptămână va primi o sumă, următoarea săptămână o alta și tot așa. Și l-a asigurat că într-o lună și jumătate va ajunge cu salariile la zi. 

A trecut o săptămână și n-a primit nimic. Iar în următoarea a încasat doar o fracție din ce i se promisese pentru prima rată. Abia atunci a înțeles că a fost păcălit și s-a decis să depună memoriu".

Șerban a câștigat pe fond, la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL). Era chiar în discuții pentru un transfer la o echipă de Liga 1. Dar Chindia a făcut recurs și, între timp, după ce jucătorul demarase procedurile, i-a achitat o mare parte din restanțe. Nu însă și salariul pe octombrie.

12meciuri în Liga 2 a bifat Șerban pentru Chindia, reușind să marcheze o singură dată, în remiza cu FC Buzău (1-1), la pe terenul echipei din Târgoviște

Aceleași surse explică: "Acum, jucătorul este blocat, pentru că abia după 15 ianuarie se mai întrunesc comisiile jurisdicționale să judece cazurile de pe rol. E anormal, regulamentele prevăd că nu poți obține suspendarea sau anularea unei decizii în acest gen de cazuri dacă ai făcut plăți după începerea litigiului. 

Chindia se reunește abia pe 11 ianuarie, dar multe echipe pleacă deja în cantonamente imediat, în primele zile ale lunii. Iar Andrei nu se poate duce să se pregătească cu o altă formație fiindcă nu e liber, cazul său fiind încă pe rol. Deși luni bune Chindia și-a bătut joc de el!".

Se pregătește o nouă schimbare importantă în regulamente: se modifică regulile de la 16 ani și de la 19 ani

Surse federale susțin că se pregătește o nouă schimbare importantă în regulamente. Este vorba despre prevederea care obliga un jucător ca la 16 ani să semneze cu clubul la care juca pe 3 ani, iar la 19 ani să parafeze o nouă înțelegere, pe alți 5 ani. 

O regulă care nu mai există de câțiva ani la UEFA și FIFA, jucătorii în aceste situații fiind liberi să semneze cu orice altă echipă. Forul european trimisese o recomandare către FRF, dar forul de la Casa Fotbalului n-a ținut cont de ea până acum. 

În ultimii ani, au fost jucători care au mers la TAS și au avut câștig de cauză, tocmai pentru că respectivele paragrafe din regulament erau considerate abuzive.

VIDEO De ce a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia. Renzo Rossi: „Nu puteam să-i oferim timp. Trebuie să asculte și de oamenii de lângă el”

Citește și alte articole:

Prima ofertă pentru Ovidiu Burcă după despărțirea de Dinamo » Dorit de un club aflat în degringoladă
INTERES
Prima ofertă pentru Ovidiu Burcă după despărțirea de Dinamo » Dorit de un club aflat în degringoladă
Cutremur în fotbalul românesc » Președintele și vicepreședintele și-au anunțat demisiile, iar clubul e în pragul depunctării
PROBLEME
Cutremur în fotbalul românesc » Președintele și vicepreședintele și-au anunțat demisiile, iar clubul e în pragul depunctării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
istet10
istet10  •  29 Decembrie 2023, 20:09
Postat de gicab pe 29 Decembrie 2023, 15:49

Nimeni nu are nevoie de echipă asta în afară de primar și angajații clubului… nici măcar localnicii

Daaa, ca fara dinamo se surpa tara, nu altceva!

VanBasten1989
VanBasten1989  •  29 Decembrie 2023, 16:35

De ce ati scris "recurs" cu litera mare?! E vreun substantiv propriu, cumva?! "Si la anul cand venim Marut Margaritar Mai bogati (gramatical) sa va gasim"

thefirstman
thefirstman  •  29 Decembrie 2023, 16:07

Câtă mizerie facuta de asa zisii actionari care au *** si nu au ajutat clubul. Stefan presedintele CJ si Stan primarul, ambii de la psd, au *** de au rupt. Acum se concentreaza sa fure de la noul stadion care nu se justifica intr-un oras cu 60000 de locuitori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează