FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACADEMICA CLINCENI

VIDEO EXCLUSIV Detalii incredibile despre implicarea mafiei pariurilor la Clinceni: „Jucătorii se certau! Scorurile deveneau...”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 mai 2019 21:47

Academica Clinceni a avut mari probleme în urmă cu 3 ani din cauza implicării mafiei pariurilor la clubul ilfovean. Clubul ar fi fost controlat la acea vreme de chinezul Eric Mao, unul dintre liderii cartelurilor asiatice de trucare de meciuri, care prin interpuși a reușit să ajungă la jucători.

„Atunci eu nu eram implicat, eram consilier la Primărie. Dar mi s-a părut foarte dubios. Era o echipă cu jucători bunicei, dar scorurile deveneau... Nu te așteptai. Conduceai cu 2-0, dar pierdeai cu 4-2, 5-2.

Când m-am implicat, am încercat să încheiem contractele pe cale amiabilă cu cei implicați. Treaba lor, nu m-a interesat ce au făcut. Pe toți i-am eliminat! N-a mai rămas niciunul în echipă.

Mi se părea ciudat faptul că antrenorul nu avea niciun cuvânt de spus. Jucătorii făceau ce voiau în teren. Mi-am dat seama și la finalul campionatului, când au început certuri între jucători ”, a zis Constantin Bigan pentru GSP.RO.

„N-am văzut în viața mea vreun chinez pe aici! Pe aici pe la Clinceni n-a fost picior de chinez. Erau zvonuri, dar practic n-am văzut nimic”
Constantin Bigan, președinte Academica Clinceni

„Am auzit că, într-un cantonament în Austria, a venit poliția pentru a demara o acțiune acolo. A cercetat, dar răspunsul a fost că nu există nimic sigur”
Constantin Bigan, președinte Academica Clinceni

În vara lui 2016, echipa a plecat într-un cantonament în Austria, organizat tot de chinezii de la Anping. Alertați, procurorii austrieci au percheziționat hotelul și au extras istoricul convorbirilor telefonice ale fotbaliștilor și oficialilor. O judecătoare a considerat că nu există probe suficiente pentru deschiderea unui dosar penal.

Eric Mao, omul din spatele rețelei 

Următoarele trei cluburi deținute de Mao au fost Academica Clinceni (România), Athlone Town (Irlanda) și Mohelnice (Cehia). Gazeta a scris de-a lungul timpului despre fiecare caz în parte.

La Clinceni, sursele Gazetei susțin că Alex Dragomir, omul lui Eric Mao, momea jucătorii cu sume între 1.000 și 2.000 de euro de meci pentru a truca partide. 

VEZI ȘI:

FOOTBALL LEAKS Eric Mao, fața mafiei asiatice a pariurilor: negocieri cu Maradona, Neymar și Ronaldo, investiții mici, faliment și scandaluri de meciuri trucate în Europa. Românii, rol important în imperiul său ilegal

VIDEO EXCLUSIV Poftiți la Clinceni :) Președintele Academicii a prezentat baza echipei din Ilfov și stadiul lucrărilor pentru Liga 1

VIDEO EXCLUSIV Academica Clinceni explică legătura cu FCSB: „Gigi Becali nu dă niciun ban, iar cu Vasile Geambazi avem o prietenie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 Mai 2019, 10:27

E foarte simplu .....agentiile de pariuri Fortuna si Casa Pariurilor pot sa dea un click in calculatoarele lor in ultimii 3 ani si sa scoata la imprimanta castigurile suspecte ....trimit Copia la Diicot ....Diicot trimite datele la FRF si se exclud echipele din campionat ! Simplu ! Poata ca sunt dosare pe rol la procuratura deja ! La ridicarea castigurilor pot fi CNP+uri ale familiei fotbalistilor ...in mod repetat ...vorba UBERULUI !

427951077389201
Mihai Tanase  •  23 Mai 2019, 09:49

Nu a existat un scandal acum câțiva ani cu trucării de meciuri în care era implicat și Bogdan ?Eu parcă așa îmi aduc aminte .

fanforzastiinta
fanforzastiinta  •  23 Mai 2019, 08:55
Postat de catalynn pe 23 Mai 2019, 01:11

Eee, asta a fost atunci! Acum ca a venit ne-a jjijji, crestinul, cucernicul, prea-cinstitul si Academica devine FC fcsb, pardon, Steaua! :-))) lucrurile s-au schimbat, cinstea si corectitudinea sunt la ele acasa! ;-)))))

Ai descris perfect ça sa inteleaga toti crestinii, la astia si de vad ça e rau tôt pe jiji si dracnea vor sustine ça Asa sunt ei fara multa materiecenusie

Vezi toate comentariile (12)
Comentează