FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA 3-0

UPDATE Iată sancțiunile! Cât trebuie să plătească Dinamo pentru haosul din tribune + Sesizări pentru consumul de droguri

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 10:27 / Actualizat marti, 16 mai 2023 12:45

După Dinamo - CSA Steaua 3-0, meci întrerupt 7 minute în repriza secundă, din cauza torțelor, Jandarmeria București a prezentat raportul sancțiunilor acordate fanilor.

UPDATE 12:45 » Cresc sancțiunile după Dinamo - CSA Steaua

Jandarmeria a emis un nou raport, în care a crescut numărul amenzilor. Astfel, forțele de ordine spun acum că s-au aplicat 39 de sancțiuni, în valoare totală de 71.800, după ce inițial s-a vorbit de 30 de amenzi, în valoare de 11.550 de lei. 

În plus, alți patru fani au primit interdicție de a intra pe stadioane între 6 luni și un an, numărul total fiind acum de 21.

În urma încălcării cadrului legal în vigoare, fost întocmite 11 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel: 

8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive, cu modificările și completările ulterioare;

2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare; 

un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase). 

De asemenea, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 71.800 de lei, astfel: 

17 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; 

22 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare. 

Totodată, au fost aplicate 21 de sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an. 

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.
b
 

Oprița a dat cărțile pe față! Conflict intern la CSA Steaua: „Nu plec eu când vrea Talpan! Pleacă tu! L-am blocat, nu accept să țipe la mine”
DINAMO - CSA STEAUA 3-0
Oprița a dat cărțile pe față! Conflict intern la CSA Steaua: „Nu plec eu când vrea Talpan! Pleacă tu! L-am blocat, nu accept să țipe la mine”

La capătul unui meci în care ultrașii celor două formații au aprins torțe și au aruncat cu petarde pe teren, Jandarmeria a anunțat ce sanțiuni le-a aplicat suporterilor.

Amenzi dure pentru fani după Dinamo - CSA Steaua

Astfel, forțele de ordine anunță cu aplicat 30 de amenzi, în valoare de 11.550 de lei. Iar 17 fani au primit interdicție de a intra pe stadioane între 6 luni și un an. În plus, Jandarmeria fost sesizată pentru două cazuri de consum de droguri ale unor spectatori.

Jandarmeria a aplicat și sancțiuni clubul Dinamo, în calitate de organizator. Formația alb-roșie a fost amendată cu 45.000 de lei (aproximativ 9.000 de euro), în timp ce firma de pază trebuie să achite 13.000 de lei.

Comunicatul Jandarmeriei după Dinamo - CSA Steaua

Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel: 

7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive

2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;

un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.550 de lei, astfel:

8 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive; 

22 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 45.000 de lei, iar societății specializate de pază i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

VIDEO Imagini cu scenografiile pregătite de cele două formații înainte de Steaua - Dinamo

Citește și: 

Burcă pune sare pe rană după 3-0 cu Steaua: „N-aveau cum să ne scape, ei luptă pentru un obiectiv mic!”

Oprița a dat cărțile pe față! Conflict intern la CSA Steaua: „Nu plec eu când vrea Talpan! Pleacă tu! L-am blocat, nu accept să țipe la mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Mai 2023, 07:59
Postat de creeperno807 pe 16 Mai 2023, 22:58

Ce vina are organizatorul ca paza si jandarmii nu-si fac treaba?

cine a angajat firma de paza? nu organizatorul???

creeperno807
creeperno807  •  16 Mai 2023, 22:58

Ce vina are organizatorul ca paza si jandarmii nu-si fac treaba?

steaua.libera
steaua.libera  •  16 Mai 2023, 19:06

Am fost la meci și a fost pentru prima oară când am fost pipăit în zona chiloților. Mă refer la jandarmii de la primul filtru (BD Basarabia). Cu toate astea, au fost peste 200 de torțe. Câinii n-au avut niciuna. Haha

Vezi toate comentariile (18)
Comentează