FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV A plecat de la Dinamo după 6 luni și acuză: „Am rămas cu sufletul zdrobit după experiența de acolo”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 08:08 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 08:24

Portarul Thomas Chesneau, 23 de ani, a revenit la Chiajna după împrumutul la Dinamo, se luptă cu Concordia pentru promovare, și a povestit ce a învățat după ce s-a școlit printre vedetele lui PSG.

Thomas Chesneau este de doi ani în România, dar, cu toate că s-a educat la PSG, nu doar la Academie, ci și la antrenamentele primei echipe, nu a avut posibilitatea să impresioneze aici. Portarul de 23 de ani a fost împrumutat în prima jumătate a lui 2022 la Dinamo, însă a apărat doar două meciuri. 

Unul de tristă amintire, cu CSU Craiova (1-6). Dinamo a retrogradat, Chesneau s-a întors la Chiajna şi speră să revină în Liga 1.

Incredibil: Negoiță cere o sumă uriașă! Contractul-surpriză care blochează totul la Dinamo
Dinamo
Incredibil: Negoiță cere o sumă uriașă! Contractul-surpriză care blochează totul la Dinamo

- Thomas, care este obiectivul tău în acest sezon cu Concordia Chiajna?
- Să promovăm, să luăm cât mai puține goluri, să mențin poarta neperforată în fața atacurilor adversarilor. 

- Crezi că vei avea parte de încredere pentru a fi titularul echipei?
 - Da, da, cred că da. Oricum, în primul rând, depinde de mine. Apoi, contează și echipa să fie bine, conjunctura, o doză de noroc, nu doar munca, talentul, devotamentul.

- Cu cine vă veți lupta pentru promovare? 
- CSA Steaua, deși nu știu dacă va avea din nou posibilitatea de a promova, Buzău, sper ca și Dinamo să se lupte, dacă va putea, Csikszereda... Am văzut că și Timișoara s-a mișcat bine pe piața transferurilor. Probabil, vor mai fi și alte surprize, Iașiul, de asemenea, va fi în cursă.

Thomas Chesneau: „Cavani mi-a zis să-l sun oricând"

- Ce ai învățat școlindu-te printre starurile lui PSG? 
- Să fiu competitiv în fiecare zi, să lucrez cât mai mult posibil, în fiecare zi mai mult, fiindcă nimic nu vine de-a gata. 

- Cum ai descrie experiența pe care ai avut-o la PSG? 
- M-am antrenat de multe ori cu prima echipă, cu unii dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii. Am și jucat un meci amical, în condițiile în care m-am antrenat aproape un an cu PSG. Îți dai seama că este ceva deosebit, chiar dacă tu nu apari în formula de start sau pe bancă. Să fii în compania unor fotbaliști de Champions League, adică oameni ce au cucerit sau pot cuceri marele trofeu, alături de campioni mondiali și europeni, să-i vezi pe acești uriași lângă tine, este colosal.

- Cu cine ai rămas prieten? 
- Cu Sankharé, cu Ariola, cu Diaby. 

- Ce impresie ți-au lăsat vedetele lui PSG?
 - În primul rând, nu sunt cu nasul pe sus. Sunt niște oameni umili, smeriți. Cavani, de exemplu, este un om cât se poate de normal, am vorbit o dată o oră și jumătate, m-a impresionat cum gândește viața. Mi-a și zis: „Oricând, dacă ai vreo problemă, vino, te ajut" sau „Sună-mă, dacă e ceva, rezolvăm". Apoi, tot la fel, mulți băieți care-ți zic, direct: „Dacă ai vreodată nevoie de ceva, tu, familia, să ne zici". Chiar sunt niște oameni deosebiți. Sunt oameni buni, serios.

Da, fiind și parizian, normal, țin cu PSG, mai ales că am fost acolo. Dacă vorbim strict de spirit și de fotbal, sunt suporter Liverpool, care vine cu o altă idee de fotbal
- Thomas Chesneau, portar Chiajna

Ce îi urează Chesneau lui Dinamo

 - Cu ce ai rămas după experiența la Dinamo? Chiar în sezonul în care echipa a retrogradat.
 - Pfff, am rămas cu sufletul zdrobit. Cum să te simți după ce-ai retrogradat? Și cu un nume mare. Nu a fost deloc frumos, din contră, foarte urât. Dar, sincer, sper că mă veți înțelege, nu vreau să vorbesc despre această experiență. 

- De ce? 
- Totul este încă prea devreme după dramă, mă gândesc la fani, prea curând ca să vorbesc eu. Și ce-aș putea vorbi? Eu am apărat doar în două meciuri, a fost ce-a fost... Și să nu credeți că aș vrea să acuz pe cineva. 

- Ce sentimente îți vin în minte dacă te gândești la Dinamo?
- Sper să-și revină, pe cuvânt, chiar îmi doresc ca clubul să găsească soluții, să facă rost de bani, să ajungă din nou acolo, în topul României. Mai multe nu vreau să dezvolt despre Dinamo, te rog.

A plecat de la Dinamo după 6 luni și acuză: „Am rămas cu sufletul zdrobit după experiența de acolo”
Thomas Chesneau

Thomas Chesneau: „Mă motivează responsabilitatea" 

- Cum te caracterizezi tu? 
- Sunt un tip care trăiește viața, vreau să vorbesc cu toți, să fiu normal, simplu, să dau ce-i mai bun la fotbal. Lucrez mult, mult, mult, sunt genul de om care vine devreme la antrenamente și pleacă ultimul. Îmi place să petrec mult timp la sala de forță. Vreau să lucrez ca să-mi îmbunătățesc toate calitățile de fotbalist. 

- Ce te motivează în viață?
 - Responsabilitatea. Nu doar pentru că am fost la PSG, ci pentru că sunt angajat la un loc de muncă. Vreau să fiu cel mai bun ca să-i ajut pe ceilalți colegi din formația mea. Dacă eu sunt bun, echipa e bună. Dacă echipa e bună, atunci și mie îmi merge bine.

A învățat orele „bune" de trafic 

- Ești de doi ani în România, ai o iubită româncă, v-ați cunoscut la Paris, cum este viața ta aici?
 - M-am adaptat rapid. Iubita mea mi-a spus diverse lucruri despre România, mi-e creat tabloul vieții de aici, nu mi-a fost greu. Pot spune că-mi place foarte mult capitala voastră, îmi place că este curată, cel puțin în zonele pe care le frecventez eu, are parcuri multe, am unde să fac și un picnic, de exemplu, la Mogoșoaia.

 - Unde locuiești? 
- În zona Floreasca. 

- Și nu te stresează drumul zilnic până la Chiajna, la antrenament? Mă refer la trafic. 
- Ideea este că am învățat care sunt orele „bune" pentru a traversa Bucureștiul. Și dacă ajung prea devreme, mă antrenez la sală. Decât să stau cu mașina în trafic, mai bine ajung mai devreme și lucrez. Câștig de două ori, nici nu mă enervez, lucrez și pentru mine. 

- Cum ți se pare România după doi ani aici? 
- Nu am avut idei preconcepute despre această țară, fiindcă știam de la iubita mea adevărurile. Sunt chestii reale, cu bune, cu rele. Ca peste tot. Voi știți despre Paris, de exemplu, doar lucrurile pozitive, de aceea oricine de pe planetă vrea să vină acolo, vrea să-și îndeplinească un vis. Orice oraș, mare, mic, orice țară, mare, mică, are chestii pe plus și pe minus. România mi se pare o țară care se dezvoltă, are unele zone foarte bogate, altele foarte sărace. Când trag linie, spun că îmi place România, cu totul, așa cum este.

Thomas Chesneau: „Micii, Doamne, ce buni sunt!" 

- O chestie care-ți place să mănânci? Mai ales că voi, francezii, aveți stilul vostru. 
- Aveți multe supe, ciorbe, foarte gustoase. Și micii, Doamne, ce buni sunt! Șnițelul este iar foarte gustos. Salata de varza îmi place foarte, foarte mult, de asemenea. 

- Poți face o comparație între Paris și București, în care capitala României să iasă „bine", pe plus? 
- Sunt mai multe, crede-mă. Poftim, una la repezeală, prețurile. Nu se poate compara viața de la Paris cu cea de la București. În România, poți trăi, nu să achiți niște prețuri „umflate". Nu știu câți turiști din clasa medie doresc să revină la Paris, fiindcă plătesc foarte mult pentru niște chestii... În București, pot să ies la un restaurant de top, cu mâncare bună, cu un stil deosebit, fără să plâng după. La Paris, nu te apropii!

17 meciuria adunat Chesneau în Liga 2 pentru ilfoveni, încasând 14 goluri

Știu că CFR Cluj nu a pornit sezonul cu cele mai bune rezultate, dar este una dintre echipele mari ale României, sunt sigur că se va remonta din mers, are două garnituri pentru a se lupta la campionat. Bătaia pentru lauri va fi între CFR Cluj și FCSB, poate cu avantajul primeia 
- Thomas Chesneau, portar Chiajna cifre

VIDEO Ionuț Chirilă știe strategia care ar salva Dinamo: „Se poate construi o echipă, există jucători talentați”

Citește și: 

Discurs nemilos despre colapsul lui Dinamo: „Cine răspunde pentru acest măcel?” + Soluția găsită pentru ieșirea din criză

Legături periculoase: fan-angajat la Dinamo, condamnat pentru crimă! Scene de groază într-o parcare + Surse acuză: „E instrumentul PCH”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează