FOTBAL  »  LIGA 2  »  CONTRACT

OFICIAL Clubul din Liga 2 a scăpat de fotbalistul plătit cu un salariu neverosimil » Încasa o sumă la nivel de Top 6 Superligă!

FC Argeș a scăpat de Dorian Bertrand / Sursă foto: Facebook
FC Argeș a scăpat de Dorian Bertrand / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 17:15 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 21:26

FC Argeș s-a despărțit și de ultimul jucător străin care prinsese retrogradarea rușinoasă din vara anului trecut. Dorian Bertrand, internațional de 30 de ani din Madagascar, plătit regește de piteșteni, nu mai este, începând de luni, fotbalistul alb-violeților.

Gata, a plecat din Trivale și ultimul reprezentant al campaniilor de achiziții defectuoase care au expediat-o în „B” pe fosta campioană a României! 

Extrema malgașă, transferată de FC Argeș în vara lui 2022, în timpul „erei Prepeliță - Vlădoiu”, a rezistat la Pitești până în 2024, dar cele două părți au ajuns, până la urmă, la o reziliere amiabilă. Un deziderat pe care clubul îl avea în minte de mult timp, dar pe care abia acum a izbutit să-l pună în practică.

„Clubul nostru și Dorian Bertrand au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă”, a anunțat FC Argeș în cursul zilei de luni, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Stadionul din Pitești e istorie! Totul a fost pus la pământ și va începe ridicarea unei arene de 100 de milioane de euro
ȘANTIER
Stadionul din Pitești e istorie! Totul a fost pus la pământ și va începe ridicarea unei arene de 100 de milioane de euro

Bertrand le-a luat ochii la debut, apoi a devenit „invizibil”!

Bertrand avusese parte de un debut fantastic la FC Argeș, acesta reușind o „dublă” în victoria cu UTA din 16 iulie 2022, 2-0. Era prima etapă a sezonului care le-a adus retrogradarea „vulturilor violeți”, iar conducerea era convinsă că a dat lovitura odată cu aducerea lui Bertrand.

Numai că realitatea a fost alta. Fotbalistul care a mai evoluat în Franța, la nivel de Ligue 2, nu s-a mai ridicat la același nivel, dezamăgind în majoritatea aparițiilor sale. A mai înscris într-un singur meci, o victorie cu Universitatea Craiova în Cupa României, prestațiile sale lăsând de dorit chiar și la nivel de Liga 2.

Clubul din Liga 2 a scăpat de fotbalistul plătit cu un salariu neverosimil » Încasa o sumă la nivel de Top 6 Superligă!
Dorian Bertrand / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Dorian Bertrand „bătea” spre 8.000€ / lună!

Din informațiile Gazetei, clubul a mai avut tentative de a-i desface contractul lui Bertrand, sortite eșecului până în acest moment. Motivul? Fotbalistul refuzase propunerea de micșorare a salariului. 

Fotbalistul cu 5 apariții în naționala Madagascarului avea un salariu excelent pentru nivelul ligii secunde. Surse autorizate dezvăluie pentru GSP că Dorian ar fi fost remunerat cu aproximativ 8.000 de euro pe lună! Un salariu de care se bucură mulți dintre jucătorii echipelor de Top 6 din prima ligă!

FC Argeș a rulat, în total, 19 jucători de peste hotare în sezonul retrogradării în Liga 2. Numele lor: Mike Cestor, Mario Zebic, Lucas Brendon, Fabio Vianna, Facundo Rizzi, Zorhan Bassong, Tony Njike, Martin Raynov, David Meza Colli, Bryan Alceus, Mimito Biai, Wesley Jobello, Boubacar Hanne, Arnold Garita, Kevin Koubemba, Antonio Jakolis, Enzo Celestine, Julio Donisa. Dorian Bertrand era singurul care încă nu părăsise echipa.

Au rămas puțini „supraviețuitori” inclusiv din rândul românilor care au fost pe teren în sezonul de tristă amintire. Doar Straton, Micle, Tofan și Yanis Pîrvu se mai află și astăzi în echipa alb-violeților.

La începutul lui 2024, Gazeta a publicat o radiografie a cheltuielilor efectuate de formațiile din Liga 2 abonate la bani publici. Concluzia stridentă? Cluburile de drept public din Liga 2 cheltuie, în total, spre 20 de milioane de euro pe sezon, conform unor informații puse cap la cap de reporterul Marius Mărgărit.

VIDEO Stadionul din Pitești e istorie! Totul a fost pus la pământ și va începe ridicarea unei arene de 100 de milioane de euro

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu a insistat foarte mult”

Vrea în Superligă » Chipirliu forțează chiar în aceste zile plecarea de la Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
DMA87
DMA87  •  30 Ianuarie 2024, 21:54

La revedere! Drum bun!

Catisr
Catisr  •  30 Ianuarie 2024, 21:32

Atâta timp cât la acest club ”eminența cenușie” este un pseudoziarist care pe unde a trecut a făcut prăpăd, fotbalul argeșean se va zbate în mocirlă ! ”Felicitări” celor ce-a făcut această ”achiziție” ! RIP

Vezi toate comentariile (2)
Comentează