FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC BUZĂU - DINAMO 2-2

VIDEO + FOTO FC Buzău - Dinamo 2-2 » Pâine, circ și-un punct cam degeaba! Clasamentul actualizat

FC Buzău - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP) +9   FOTO
FC Buzău - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat luni, 01 mai 2023 19:24 / Actualizat luni, 01 mai 2023 19:30

FC Buzău și Dinamo au remizat, scor 2-2, în etapa #6 din play-off-ul Ligii secunde.

Dinamo a revenit cu devotament după 0-2 în minutul 14 și o gafă monumentală a lui Dujmovic, dar remiza de ieri o scoate din cărțile promovării directe, păstrându-și totuși opțiunea principală pentru prima poziție la baraj tocmai în fața Buzăului.

Portarul lui Dinamo, gafă uriașă în meciul cu Gloria Buzău: și-a băgat mingea în poartă!
Buzău - Dinamo
Portarul lui Dinamo, gafă uriașă în meciul cu Gloria Buzău: și-a băgat mingea în poartă!

Dujmovic i-a luat nu doar mânușile de titular lui Oncescu, dar i-a preluat și gafele. Că tot s-a sărbătorit ieri 1 mai, unu" mai slab ca altul la Dinamo! După ce a scăpat de un penalty în minutul 7, când bosniacul l-a tamponat în aer și pe Blejdea, nu doar pe Giafer, "haita" a primit un gol caraghios în fața a 7.000 de spectatori, dintre care peste 600 de "câini". 

Blejdea (9), fost jucător al roș-albilor, a executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, nu foarte tare, dar pe spațiul porții, iar Dujmovic a mângâiat-o până a intrat cu ea în poartă! Debusolați, "câinii" au mai încasat un gol, de la o veche cunoștință a lor, Boiciuc (14), care-i mai curentase și acum un an când juca la U Cluj, în celebrul "baraj". 

În uralele fanilor buzoieni, într-un oraș recunoscut pentru simpatia față de FCSB, Dinamo a avut câteva momente de haos total.

„Câini” de la 0-2

Noroc că a ripostat prin Larrucea (18), gol cu capul după o centrare a lui Bani, iar meciul s-a echilibrat după un start vijelios. Ghezali (37) a rămas singur cu Rusu, din superpoziție, a ratat lamentabil, enervându-i pe sefii dinamoviști la oficială. 

Andrei Nicolescu s-a plimbat nervos toată prima repriză, Eugen Voicu a filmat galeria "câinilor", a zâmbit amar la primul gol încasat de echipa lui, apoi a gustat din celebrii covrigi de Buzău la pauză, în timp ce Vlad Iacob a trăit meciul ca un suporter. În repriza secundă, au explodat nervii într-o atmosferă incandescentă. 

A fost ploaie de "galbene" și pentru cei de pe gazon, și pentru cei de pe bănci. Larrucea l-a obligat pe Ariel Lopez să-l faulteze în careu, nebunie totală pe stadion, dar Bani (67) a avut sânge rece și-a punctat: 2-2, după 0-2 în primul sfert de oră! 

Clsamament play-off Liga 2

FINAL. FC Buzău - Dinamo 2-2

Desfășurare liveTEXT:

  • FINAL
  • Min. 85: Fani Buzăului pleacă deja de la stadion, in corpore. Adrian Mihalcea a acuzat în multe rânduri că echipa nu are parte de susținerea fanilor în momentele importante.
  • Min. 84: Ocazie pentru Buzău. Boiciuc a trimis peste poart[ din voleu, dup[ un carambol ]n urma unui corner.
  • Min. 70: La o centrare în careul lui Dinamo, portarul Dujmovic a sărit să prindă mingea și l-a lovit pe Gaitan. Jucătorul lui FC Buzău a fost umplut de sânge, însă nu s-a acordat penalty, pentru că portarul lui Dinamo a prins mingea. Dujmovic a primit și cartonaș galben, pentru proteste
  • Min. 67: La faza penalty-ului dinamovist, Burcă s-a contrat cu unii spectatori din spatele băncii tehnice, iar buzoienii au început să arunce cu sticle de plastic în direcția lui! Stewarzii au intervenit și l-au evacuat pe un suporter recalcitrant care se suise pe gard pentru a se răfui cu Ovidiu.
  • Min. 67: Gol Dinamo. „Câinii” au revenit de la 0-2. Bani a marcat fără emoții dintr-un penalty comis de Ariel Lopez.
  • Min. 59: Antonio Bordușanu, jucător eligibil U19 pentru roș-albi, a revenit pe teren cu Buzăul după o pauză de 7 luni! Mijlocașul ofensiv de bandă a suferit o operație la ligamentele încrucișate, nu mai evoluase din octombrie 2022.
  • Min. 52: Dinamo controlează începutul reprizei secunde. Elevii lui Burcă au realizat o fază colectivă frumoasă, însă portarul Buzăului a agățat mingea în fața lui Ghezzali
  • A început repriza a doua
  • PAUZĂ la Buzău
  • Min. 43: Ocazie pentru FC Buzău. Blejdea e lansat în adâncime, ajunge înaintea lui Dujmovic, însă trimite peste poartă
  • Min. 37: Ocazie uriașă pentru Dinamo. Ghezzali a scăpat spre poartă, l-a driblat pe Vârtej și a rămas singur cu portarul. Doar că a tras slab, la colțul scurt, iar Rusu a prins mingea din două încercări. Ratarea jucătorului dinamovist l-a exasperat pe Andrei Nicolescu, președintele clubului.
  • Min. 30: După începutul furtunos de meci, jocul s-a mai liniștit. Nu au mai fost ocazii mari la cele două porți, lupta s-a dus cu precădere la centrul terenului.
  • Min. 18: Gol Dinamo. Gorka Laruccea s-a înălțat la un corner executat de Bani și a trimis în poartă cu capul, la colțul lung.
  • Min. 14: Gol FC Buzău. Boiciuc a fost scăpat din marcaj la un corner și a marcat cu dreptul, la colțul lung.
  • Min. 9: Gol FC Buzău. La o centrare din lovitură liberă, portarul Dujmovic a prins mingea și a intrat cu ea în poartă aproximativ jumătate de metru.
  • Min. 7: Dujmovic are o intervenție riscantă, a boxat cu o mână și i-a lovit pe Blejdea și pe coechipierul Giafer.
  • Min. 6: Suporterii continuă să intre în valuri pe stadion, aproximativ 7.000 fiind la meci.
  • Min. 1: A început meciul. 600 de fani ai lui Dinamo sunt în galerie și își susțin echipa. Eugen Voicu, unul dintre acționari, îi filmează pe aceștia, impresionat.
FC Buzău - Dinamo/ foto:  Cristi Preda (GSP)
FC Buzău - Dinamo/ foto:  Cristi Preda (GSP)
FC Buzău - Dinamo/ foto:  Cristi Preda (GSP)
FC Buzău - Dinamo/ foto:  Cristi Preda (GSP)
FC Buzău - Dinamo/ foto:  Cristi Preda (GSP)
+5 FOTO

Voicu și Nicolescu au reacționat imediat după autogolul caraghios al lui Dujmovic. Primul a început să râdă amar, al doilea a căutat să revadă faza.

FC Buzău - Dinamo 2-2 » Pâine, circ și-un punct cam degeaba! Clasamentul actualizat

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, acționarii lui Dinamo, sunt și ei prezenți în tribunele stadionului din Buzău, de unde urmăresc partida.

FC Buzău - Dinamo 2-2 » Pâine, circ și-un punct cam degeaba! Clasamentul actualizat
foto: Eduard Apostol (GSP)

Cu o jumătate de de oră înainte de startul meciului, de-abia intrați pe stadion, fanii lui Dinamo înjură Steaua, iar fanii cu tricouri FCSB si localnicii înjură Dinamo.

FC Buzău - Dinamo 2-2 » Pâine, circ și-un punct cam degeaba! Clasamentul actualizat
foto: Eduard Apostol (GSP)

FC Buzău - Dinamo, echipe de start:

FC Buzău: Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu - Ariel Lopez, Gaitan - Lazăr, Greu, Blejdea - Boiciuc
Rezerve: Horeboiu, Marku, Șuteu, Godwin, V. Alexandru, Trebotic, Munteanu, Pandele, Uțiu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Dinamo: Dujmovic - De Moura, Giafer, Patriche, Amzăr - Larrucea, N. Roșu - Borcea, Alexandru Irimia, Bani - Ghezali
Rezerve: Stoian, Bena, I. Roșu, Demci, David Irimia, Bordușanu, Șerban, Pop, Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

  • Denis Oncescu, goalkeeper-ul care a gafat în ultimele două meciuri ale roș-albilor, nu e în lotul lui Burcă pentru acest meci. Revine între buturi bosniacul Dujmovic, în timp ce rezerva sa e puștiul de 18 ani Stoian.
  • Pentru a îndeplini regula U19, tehnicianul „câinilor” apelează la un alt fotbalist din propria pepinieră. E vorba despre mijlocașul Alexandru Irimia, în vârstă de doar 16 ani.
  • Revine în primul „11” și Răzvan Patriche, suspendat contra lui Poli Iași după eliminarea cu Steaua, însă dinamoviștii nu se bazează nici azi pe Dani Iglesias, accidentat.

Stadion: „Gloria”, Buzău (capacitate - 12.321 locuri)
Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești) / A1: Alexandru Filip (Constanța) / A2: Marius Ionuț Bobe (București) / Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina) / Observator arbitri: Ioan Duma (Sibiu) / Delegat joc: Petre Badea (Tulcea)

VIDEO. Imagini cu atmosfera înaintea partidei dintre Gloria Buzău și DInamo

Clasamentul actualizat din play-off Liga 2

Citește și alte știri despre Dinamo:

Le răspunde fanilor care au huiduit tactica lui Dinamo: „Suntem singura țară din lume unde nu se apreciază asta!”

EXCLUSIV Se pregătesc modificări în conducerea lui Dinamo » Cine negociază cumpărarea acțiunilor

EXCLUSIV Legenda clubului nu crede în revenirea lui Dinamo: „Și Burcă e tot de Divizia B”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (52)
danutcornel
danutcornel  •  04 Mai 2023, 20:43
Postat de FotbalClubSteauaBucurest1 pe 01 Mai 2023, 21:10

Pai mai cornele, tu nu esti decat un ddbeist prost si gretos vocsit in kfrist? ;-))

fortza cfr

danutcornel
danutcornel  •  04 Mai 2023, 20:41
Postat de ios_ge. pe 01 Mai 2023, 22:23

Bey, nu mai sunt gigisti, gata, s'a terminat. Acu's dom'nicani. A zis jijel ca da echipa, a dat'o. Ca i'a dat'o lu' sor'sa, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum, astea's amanunte. Jijel e om de cuvant, ce mai...

vezi ca azi iar a intorso jiji cica e el patron

Alex_alex51
Alex_alex51  •  04 Mai 2023, 10:15
Postat de ios_ge. pe 02 Mai 2023, 12:42

Hopa..., cine vorbeste de mentalitate, un *** care n'are curaj sa'si puna sigla echipei cu care tine. Asa'i ca ti'e rusine, dom'nicanule?

Ești terminat rău ! Succes in liga 2 . Ar fi frumos sa promovați . E nevoie de voi ,, dar cu mentalitatea din ultimii ani , veți fi doar o echipa de pluton spre retrogradare . Mult succes și chiar mi-aș dori sa promovați .

Vezi toate comentariile (52)
Comentează