FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

Ioan Mărginean și Ilie Stan, prezentați oficial în Liga 2 » Au la dispoziție 1,5 milioane de euro pentru promovare

Ilie Stan (53 de ani) a fost prezentat oficial pe banca divizionarei secunde ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște.
Ilie Stan (53 de ani) a fost prezentat oficial pe banca divizionarei secunde ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște.

Articol de - Publicat marti, 20 iulie 2021 18:36 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 18:40

Ilie Stan (53 de ani) a fost prezentat oficial pe banca divizionarei secunde ACS Fotbal Club Brașov - Steagul Renaște.

După ce, luni, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat cesiunea dreptului de participare în Liga 2 de la CSM Corona Brașov către ACS Fotbal Club Brașov - Steagul Renaște, primarul Allen Coliban a prezentat, marți, conducerea proiectului cu care se dorește revigorarea fotbalului sub Tâmpa. 

Președintele grupării este Ioan Mărginean, iar antrenor Ilie Stan. Primul meci oficial al „new FC Brașov” va avea loc în prima etapă a ligii secunde, contra Viitorului Pandurii Târgu Jiu.

Ioan Mărginean și Ilie Stan, prezentați oficial în Liga 2 » Au la dispoziție 1,5 milioane de euro pentru promovare
Ioan Mărginean și Ilie Stan, prezentați la noua echipă din Brașov

Ilie Stan cere răbdare la Brașov

Ilie Stan, aflat la a doua experiență la Brașov, după ce a antrenat vechiul FC în Liga 1, în sezonul 2013-2014, a cerut răbdare și încredere din partea iubitorilor de fotbal din oraș.

„Sunt foarte onorat să iau parte la acest proiect al unui oraș mare din țară. Experiențele din trecut m-au făcut să fiu din ce în ce mai puternic și să iau cele mai bune decizii. Mă consider un antrenor pretențios, îmi place disciplina, vreau să le transmit jucătorilor mentalitate de învingător. Trebuie să fac o selecție corectă, din punct de vedere valoric, fără compromisuri, Am rugămintea să fiu susținut, să mi se de încredere și sunt sigur că în urma a ceea ce vom arăta lumea va veni în număr mare la stadion”, a declarat „Iliesta”.

Mărginean: „Suntem, momentan, la baza piramidei!”

Ajuns la Brașov în urmă cu câteva zile, timp în care a asistat la jocurile amicale cu Metaloglobus București și KSE Târgu Secuiesc, noul președinte Ioan Mărginean a făcut primele declarații oficiale și a precizat că se întoarce sub Tâmpa cu o datorie morală față de oraș, după experiența din 2006.

„Am ratat promovarea atunci, a promovat Ceahlăul Piatra Neamț. Am prins și vremurile în care Brașovul avea patru echipe în Liga 2, plus una în Liga I. Brașovul este în topul academiilor de fotbal din țară, dar nu se bucură de rodul acestora. 

Ne dorim să ducem FC Brașov acolo unde îi este locul, din punct de vedere sportiv, managerial și al imaginii. Am venit aici pentru a lăsa ceva în urma noastră. Nu putem face totul peste noapte, vom începe să realizăm compartimente și vi le vom prezenta. Suntem, momentan, la baza piramidei, dar dacă lucrăm bine, în timp putem face profit”, a spus Mărginean. 

Pe locul Coronei! Una dintre cele șapte schimbări de nume din Liga 2

FC Brașov Steagul Renaște va juca în eșalonul secund pe locul obținut prim promovarea CSM Corona, din Seria a 5-a a Ligii 3. Echipa a avut principală rivală, în C5, chiar concitadina SR Brașov, formație înființată de fanii „stegari” în 2017, după falimentul vechiului FC Brașov. 

Corona a terminat pe primul loc, SR pe doi, însă cele două echipe nu au mai apucat să se întâlnească în marea finală pentru promovare. SR a pierdut în primul tur în fața Vediței Colonești, echipă pe care Corona a învins-o după ce trecuse și de ACSO Filiași. De altfel, duelul a reprezentat tabloul ultimilor doi ani în fotbalul brașovean. Membrii Ligii Suporterilor Stegari contestă noul proiect al Primăriei, chiar dacă primarul Coliban spus, inclusiv marți, că speră să se găsească o cale comună, în viitorul apropiat.

În Comitetul Executiv al FRF de luni s-au aprobat modificări ale formelor juridice pentru șapte echipe din Liga 2: 

  • CSM Corona Brașov a devenit ACS FC Brașov Steagul Renaște
  • ACS Dacia Unirea Brăila a devenit AFC 1919 Dacia Unirea Brăila
  • ASU Politehnica Timișoara a devenit SSU Politehnica Timișoara
  • ACS Ripensia Timișoara a devenit SC FC Ripensia Timișoara
  • SCM Gloria Buzău a devenit AS FC Buzău
  • Viitorul Șelimbăr a devenit CS Comunal 1599 Șelimbăr
  • Farul Constanța a devenit Unirea Constanța, după ce FC Viitorul a preluat brandul echipei din Liga 2

1,5 milioane de euro buget, vor calificarea în playoff

„Structura este una de drept privat, iar dacă se va obține pe plan sportiv acest drept, va putea promova în Liga 1. Va fi schimbată componența Consiliului Director, într-un model de management modern. Avem deschidere totală și invităm alături orice partener care dorește să ni se alăture. Există discuții și cu Consiliul Județean în acest sens, invităm și suporterii. 

Financiar, sunt echipe în Liga 2 care au buget de 2-2,5 milioane de euro, suntem mult sub acest nivel, undeva la 1,5 milioane de euro, dar încercăm să nu ardem etapele și să ne raportăm la o logică a eficienței. Pe termen lung, ne propunem ca baza proiectului să o reprezinte o academie. Căutăm soluții și pentru ca tinerii să poată evolua într-o echipă de Liga a III-a. Pe termen scurt, proiectul nu poate fi sustenabil doar din surse proprii, dar ne propunem acest deziderat pe termen lung”, a precizat primarul Allen Coliban, care consideră că un obiectiv realist pentru primul sezon este calificarea în playoff.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

Daniel Oprița a numit cele 4 favorite la promovarea în Liga 1: „Pentru noi nu e comod, să nu avem acest drept”

Impresionează după plecarea de la Dinamo: „E un jucător de mare calitate! Acolo nu avea cum să iasă în evidență”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
popicoo
popicoo  •  20 Iulie 2021, 23:37
Postat de tororosso pe 20 Iulie 2021, 18:51

În sfârșit Brașovul va juca în L2 - Felicitări ! Din păcate vor avea meciuri pe un stadion anost Tineretului în care logofătul țepar Nicolae nu a bătut un cui și a falimentat echipa .

Din păcate aia nu e echipa Brașovului! Este echipa de curling pe iarbă a lui coliBAN, un proiect sută la sută userist, care nu are nicio treabă cu Brașovul fotbalistic. Pe lângă asta, mai mănâncă și banii cetățeanului, într-un municipiu căruia doar fotbalul îi lipsea!

7manuel
7manuel  •  20 Iulie 2021, 19:21

Succes Ilie!!!!!

tororosso
tororosso  •  20 Iulie 2021, 18:51

În sfârșit Brașovul va juca în L2 - Felicitări ! Din păcate vor avea meciuri pe un stadion anost Tineretului în care logofătul țepar Nicolae nu a bătut un cui și a falimentat echipa .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează