FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - SPORTUL SNAGOV 1-0

U CLUJ - SPORTUL SNAGOV 1-0 / Pârvulescu menține suspansul în Liga 2! U Cluj la un pas de barajul pentru promovare

FOTO: Facebook FC Universitatea Cluj
FOTO: Facebook FC Universitatea Cluj

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 21 mai 2019 20:28

U Cluj a avut parte de un meci foarte dificil pe teren propriu, cu Sportul Snagov. Echipa lui Bogdan Lobonț s-a impus la limită, 1-0, grație unui gol marcat de Daniel Pârvulescu, în minutul 88, cu o lovitură de cap bine plasată. 

Pornite ca mari favorite în cursa pentru promovare datorită prestigiului și a siglei ce atârnă greu pe tricourile de joc, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj au ajuns să dea o luptă la baionetă pentru locul 3.

Devansate de Chindia Târgoviște și revelația Academica Clinceni, cele două grupări se agață dramatic de ultima șansă reală care le mai poate aduce tichetele spre prima ligă. Doar una mai poate prinde barajul!

Pe un teren moale, îmbibat cu apă, U și Sportul Snagov au realizat încă de la fluierul de start al lui Sergiu Popa că nu va fi rost de combinații la firul ierbii pe Cluj Arena. Cu un joc aerian superior, ilfovenii lui Eugen Trică au demonstrat că nu degeaba au fost deunăzi angrenați în lupta pentru Liga 1, transformându-l pe Dur-Bozoancă în cel mai bun om al primei reprize pentru U.

Huiban, Cubleșan și Ioniță au format trioul care a înclinat balanța în favoarea Snagovului, în timp ce „studenții”, descumpăniți și fără ocazii clare, au semnat prima ocazie notabilă abia în minutele de prelungire ale primei părți. Un șut violent al fostului pandur Pîrvulescu peste transversala porții lui Marinescu (45+2) a încheiat o primă parte dominată clar de oaspeți.

Nevoit să forțeze cartea atacului, Lobonț mută ofensiv imediat după pauză, iar în locul „ștersului” Chitoșcă intră sărbătoritul zilei, George Florescu. La câteva minute distanță iese și golgheterul Gavra, făcându-i loc fostului „câine” Axente. Tensiunea atinge cote maxime odată cu trecerea timpului, însă jocul Universității nu se leagă, cu toate că presiunea se mută în terenul Snagovului.

Pe margine, Trică și Lobby se întrec în gesticulări, în teren, nou-intratul Axente reia din alunecare puțin pe lângă poarta apărată de Marinescu (66). Elevii lui Trică rămân fără benzină spre finalul jocului, iar Lobonț își împinge băieții în valuri spre poarta adversă. Atmosfera din tribune se încinge, „studenții” cer penalty la o cădere a lui Greu (86) și, miracol!, nou-intratul Hațiegan centrează excelent pentru Pârvulescu, care împinge balonul în plasă cu o lovitură de cap ca la carte (89). Nervii cedează pe margine între oficialii celor două cluburi, însă soarta partidei a fost scrisă, U se impune și, deși sunt deșarte, păstrează speranțele pentru promovarea directă.

***

U Cluj - Sportul Snagov 1-0 (D. Pârvulescu 88)

Vezi aici statistici + clasament Liga 2

ECHIPELE:

Universitatea Cluj (4-3-3)
C. Dur-Bozoancă - Al. Coman, O. Abrudan, D. Berci, C. Taub - R. Greu, S. Chitoșcă (G. Florescu 46), D. Hordouan (I. Hațiegan 73) - D. Goga (cpt.), N. Pîrvulescu, Cr. Gavra (M. Axente 61) / Antrenori: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi

Sportul Snagov (4-4-2)
A. Marinescu - A. Gît, Fl. Ilie, V. Lica, B. Stancu - V. Bărbulescu (cpt.), L. Ion (Cr. Dănălache 90+2), C. Bortoneanu, P. Cubleșan - D. Huiban (A. Tazouti 74), Al. Ioniță / Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 3.000
Marcator: Pîrvulescu 89
Cartonașe galbene: Berci 32, Greu 38 / Gît 4, Ion 22, Stancu 56, Tazouti 79, Lică 81, Ioniță 86
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) - Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț), Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) - Vladimir Andrei Nagy (Aiud)
Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara), Daniel Sabou (Zalău)

***

Clasament Liga 2:

clasament liga 2

Vezi AICI rezultatele etapei #36

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
849116668469409
Andrei Kolozsi  •  22 Mai 2019, 11:23

Ce sa caute U cluj in div.A ..gol in min 88 , gol anulat eronat Snagov-ului ...jale de fotbal , uitati-va pe deal , aproape de Belvedere si veti vedea echipa fanion a clujului ! Hai CFR !

1661261537422411
Mecanicacd Srl  •  22 Mai 2019, 06:18

Cristi Ratiu ,are cliceniul???????????????????

1446428265445235
Cristi Ratiu  •  22 Mai 2019, 00:18

la ce echipa are și ce fotbal prestează U Cluj în momentul de fata... nu are nici o șansă cu nici o echipa de prima liga. oricare ar fi ea

Vezi toate comentariile (8)
Comentează