FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Opinie GSP: „Și pentru mine Rapidul a murit. Dar nu din același motiv ca al lui Șumudică”

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2019 11:58

Ca microbist mi-a fost dat să mă atașez de o singură echipă. Această echipă a fost Rapidul din Giulești. Am crescut cu generația din finalul anilor '90 cu Chiriță, Lupu, Iencsi sau Pancu și am trăit la maximum bucuria generației EuroFantastice care a ajuns până în sferturile Europa League la mijlocul anilor 2000. În afară de Rapid, niciun alt club nu mi-a mai ajuns la inimă, poate doar câțiva fotbaliști legendari.

Tocmai de asta dispariția definitivă a clubului în vara lui 2016 a fost dificilă. Pierdeam singură echipă de care mă atașasem în fotbal. Unii suporteri au mai multe echipe preferate, din mai multe campionate, așa că rămân mereu cu ceva de iubit. Dispare Rapid, e mai ok, există în continuare Liverpool, Real, Milan, etc.

Dar eu am ținut mereu doar cu Rapidul meu, iar când acesta a intrat în insolvență și ulterior în faliment, a dispărut și pasiunea mea de suporter. La asta a contribuit, bineînțeles și degradarea fotbalului românesc.

Ce echipe din Liga 1 s-ar mai putea ridica astăzi la nivelul fotbalului prestat în anii '90 sau 2000 astfel încât să îmi câștige inima și să mă facă să simt din nou pasiunea de suporter? Să mă facă să merg meci de meci pe stadion și să mă pierd printre zecile de mii de fani care scandează la unison? Mai există măcar mii de fani pe stadioane?

Între pragmatism și adevăratul microbism

Marius Șumudică susține astăzi pe aeroport că „Rapidul a murit!” și că îi este „scârbă”. Marius Șumudică e unul din motivele pentru care am fost rapidist. Dar raționamentul său pentru care Rapidul a murit e unul strict pragmatic: pentru că fiul său nu a fost dorit de noul Rapid care a promovat recent în Liga 2 și ca urmare acesta s-a lăsat de fotbal la doar 21 de ani.

Momentan „nu e pe aceeași lungime de undă cu ce se întâmplă acolo”, dar asta lasă loc de o schimbare de opinie pe viitor. Cine știe, poate va fi din nou pe aceeași lungime de undă, dacă interesul personal sau financiar va fi îndeplinit.

Da, Rapid chiar a murit!

Și eu cred că Rapidul a murit, dar nu pentru că am vreun fiu refuzat de echipă sau alt interes, ci pur și simplu pentru că nu mă regăsesc în noile proiecte apărute după ce adevăratul Rapid a intrat în faliment.

Chiar dacă e Pancu sau Nicolae Grigore, fotbaliști pe care i-am adorat, cum aș putea să mă atașez de un club care cel puțin la început a apărut prin susținere politică, mai exact datorită Primăriei Sectorului 1, iar reprezentanții acestei primării apar uneori în preajma echipei, în ciuda faptului că se încearcă o distanțare?

Pentru mine Rapidul care a promovat în Liga 2 este doar o nouă echipă, care poartă același nume ca echipa pe care am simpatizat-o. În rest, nu a reușit să mă cucerească, la fel cum a făcut-o Rapidul din vremea lui George Copos.

Până și „Frumoștii Nebuni ai Giuleștiului” au o atmosferă mai apropiată de cea cu care eram obișnuit, e o echipă frumoasă, dar nici în spiritul ei nu mă găsesc momentan. Iar alte proiecte de resuscitare a Rapidului au mai fost și mai sunt, dar niciunul nu se ridică la ceea ce a fost Rapidul din Giulești, înainte să intre în faliment.

Acel Rapid a fost unic, iar eu, ca microbist, am rămas alături de el până ce și-a dat ultima suflare.

Citește și:

Marius Șumudică a șocat pe aeroport: „Pentru mine, Rapid a murit! Mi-e scârbă!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (15)
1191575757529655
Tony Huzzupasu  •  23 Mai 2019, 19:23

Nu sunt rapidist ., dar nu inteleg de ce astia nu lasa echipa sa renasca , au falimentat , si ce?? In societatea romaneasca nu sunt destule probleme financiare , acum sa nu se mai joace fotbal in Giulesti, Ghencea sau Craiova din cauza ca pe teren numai sunt Pancu , Stanciu , Lacatus , Rosu sau Gica Craioveanu ..,mai lasa-ti naibii carcaoteala si duceti-va la stadion si urmariti o partida de fotbal ..bucurati-va !.. pana la urma e vorba de un club de sportiv, care isi propune sa scoata fotbalisti , parintii sa aiba unde isi trimite baiatul , pentru a face sport, miscare si a se dezvolta., ca e in liga 10 ca e in liga 1 scopul in prioritar asta ar trebui sa fie : educarea prin sport. Restul e can-can

adriann_
adriann_  •  23 Mai 2019, 18:28
Postat de adriann_ pe 23 Mai 2019, 14:40

Iar GSP publica o asemenea "opinie" bazata pe nimic pentru ca...? Din punct de vedere juridic la Rapid a falimentat SOCIETATEA COMERCIALA PE CARE FUNCTIONA CLUBUL, noua societate a cumparat LEGAL LA LICITATIE ORGANIZATA DE STATUL ROMAN tot ce inseamna activele necorporale (NUME, CULORI, PALMARES samd) si CONTINUA ACTIVITATEA CLUBULUI INFIINTAT IN 1923. ACELASI LUCRU, la virgula, s-a intamplat la GLASGOW RANGERS si UEFA a conformat clar, oficial, ca e vorba de ACELASI CLUB, nu de vreo clona etc. In schimb GSP nu publica nici o opinie despre faptul STIUT DE TOATA LUMEA ca la FCSB s-a mutat in 2003 activitatea de pe ONG-ul infiintat de Paunescu si armata, in felul asta FIIND FRAUDAT STATUL ROMAN, ADICA NOI TOTI, DE SUMELE DATORATE CA TAXE SAMD. Doar ca tot in felul asta ciobanul a pierdut dreptul de a folosi marca, pe care NU L-A MAI PRIMIT DE LA ARMATA. De fapt, in 2003 a murit Steaua, fiind resuscitata prin respiratie gura la gura de Talpan&Co care au reusit sa smulga cadavrul din ghearele puscariasului din Pipera...

Daca va vine sa credeti, un comentariu similar postat la alt articol despre declaratiile lui Sumudica a fost sters in mod repetat. Nu cred ca mai e cazul sa ne intrebam de ce...

ahoe1923
ahoe1923  •  23 Mai 2019, 18:08

Sumudica va fi prezent duminica in Regie si va canta alaturi de noi. A renascut Napoli, Rangers, Parma dupa faliment. Repede te-ai activat tu....vai de tine. Nici argumente nu ai.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează