FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA 3-0

Ovidiu Burcă, detalii surprinzătoare despre cel mai bun jucător al lui: „Eram pe punctul să renunț! Mi-a fost un profesor bun”

Ovidiu Burcă, detalii neștiute despre cel mai bun jucător al său: „Eram pe punctul să renunț! Mi-a fost un profesor bun” +4   FOTO
Ovidiu Burcă, detalii neștiute despre cel mai bun jucător al său: „Eram pe punctul să renunț! Mi-a fost un profesor bun”

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 14:08 / Actualizat marti, 16 mai 2023 14:59

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a vorbit după 3-0 cu CSA Steaua despre cel mai în formă jucător al său, Lamine Ghezali.

Extrema de 23 de ani a venit la Dinamo în vară, după ce i-a expirat contractul cu Saint Etienne, unde era din 2014. A înscris 8 goluri pentru „câini”, devenind un jucător exponențial în 2023. 

Ovidiu Burcă despre Ghezali: „Este unul dintre jucătorii cărora le-am acordat cea mai mare atenție”

Tehnicianul de 43 de ani spune că a avut de învățat de la jucătorul francez, care l-a motivat atunci când situația foarte grea de la Dinamo l-a dus aproape de a renunța.

„Povestea lui Ghezali e una interesantă. În primul rând el era un jucător care rămăsese fără contract, se antrena cu selecționata jucătorilor francezi care nu aveau contract. Am avut acolo un scouter care l-a văzut, ni l-a propus, l-am urmărit și noi și am decis să-l luăm.

Este unul dintre jucătorii cărora le-am acordat cea mai mare atenție, are un caracter foarte puternic. Mi-a fost un profesor foarte bun. Au fost foarte multe moment când eram pe punctul să renunț eu, personal. 

Dincolo de capriciozitatea lui și caracterul lui puternic, am descoperit un băiat foarte motivat să reușească. Cred că l-am ajutat și eu puțin, sunt fericit pentru el, și-a găsit echilibrul și a înțeles ce așteptăm de la el. Într-adevăr e un jucător foarte bun”, a spus Ovidiu Burcă la Prima Sport, după meci.

În fotbal, noi nu lucrăm cu fotbaliști, lucrăm cu oameni. Cred ca fotbalul românesc ar trebui să înțeleagă acest aspect. Înainte de a îi învăța pe jucători despre fotbal, ar trebui sa învățăm noi ceea ce reprezintă acești oameni cu adevărat. Să învățăm că ar trebui să îi acceptăm, să le arătăm respect, apreciere și iubire. Asta caută orice om, indiferent de meseria pe care o are.

[...] Un leader, înțelege ca pe lângă expertiză, are nevoie de echipă și acceptă ca are în continuare multe de învățat de la echipa pe care o are iar dezvoltarea se poate face doar împreună. 

Aș vrea sa fim foarte atenți la ceea ce spune Ovidiu Burcă despre Ghezali, un jucător cu caracter puternic, care are nevoie de libertate de exprimare și ca restul oamenilor, de înțelegere. 

Ovidiu spune un lucru care nu ar trebui trecut cu vederea, lucru care arată cu adevărat ceea ce înseamna respectul, curajul și leadershipul: “Ghezali mi-a fost un profesor bun”! Un leader înțelege că dezvoltarea lui vine din dezvoltarea altora si orice challenge reprezintă nu un impas ci un punct de învățare, lucru care arată atât inteligență cognitivă dar și multă inteligență emoțională.

Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo, pe Facebook

VIDEO Reacția eroului lui Dinamo după derby-ul cu CSA Steaua: „Trebuie să credem în continuare”

David Irimia, dezinvolt și la interviuri: „Ne-a zis Mister că o să-i batem, că n-au produs deloc fotbal!”
dinamo - csa steaua 3-0
David Irimia, dezinvolt și la interviuri: „Ne-a zis Mister că o să-i batem, că n-au produs deloc fotbal!”
„GAME OVER” » Gest sfidător la adresa Stelei, după golul de 3-0 marcat de Dinamo
DINAMO - CSA STEAUA
„GAME OVER” » Gest sfidător la adresa Stelei, după golul de 3-0 marcat de Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  16 Mai 2023, 16:34

Bai Burca daca jucai de la inceput cu cei mai buni jucatori , acum erai pe locul 2 !!! Dar tu ai tinut-o in prostia ta cu Oncescu !! Ba baiatule bagi in teren ce ai mai bun , apoi alegi juniorul !!! Cei mai buni sunt jucatorii straini ..fara ei eram in C !!!

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  16 Mai 2023, 14:36

Un băiat extrem de plăcut! Pare a avea o educație desăvârșită combinată cu un caracter puternic! Bravo lui. Un jucător cu adevărat valoros!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează