FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ GSP DIN UNGARIA Un fost căpitan al „câinilor” nu uită: „Cortacero? Nici nu l-aș recunoaște pe stradă”

Paul Anton, în stânga // foto: Cristi Preda, GSP
Paul Anton, în stânga // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 17:30 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 17:39

Paul Anton, 32 de ani, a explicat de ce a ajuns în liga a doua maghiară, la Gyor, dar fostul căpitan al ”câinilor” a abordat și teme sensibile pentru dinamoviști, de la Pablo Cortacero la faptul că a plecat ”pe zero” după ultimul mandat

Paul Anton, 32 de ani, a ales să meargă în liga a doua maghiară, la ETO Gyor, așa cum a anunțat Gazeta Sporturilor în urmă cu o săptămână. Fostul internațional a fost sedus, a mărturisit el, de proiectul multiplei campioane a Ungariei, care încearcă să revină în liga de elită. Alți doi români, portarul Eduard Pap și mijlocașul Claudiu Bumba, au semnat și ei cu alb-verzii.

Bistrițeanul a dialogat cu Gazeta Sporturilor și a făcut o incursiune prin etapele petrecute la Dinamo, mai ales în ultimul mandat, ce-a cuprins și "epoca Cortacero", la UTA, spunând că a ales Ungaria pentru seriozitatea maghiarilor. Iată cele mai importante declarații ale lui Paul Anton: 

- "Am semnat un contract pe doi ani plus unul, sper să fie de bun augur. Obiectivul meu, al nostru, al echipei, al celor care conduc clubul este doar unul - promovarea! Nu e vorba că n-am avut loc în fotbalul românesc, au fost 2-3 oferte, dar mi s-a părut la unguri un proiect foarte interesant și am zis să încerc. 

Nu e nici foarte departe de casă. Cred că știți și seriozitatea celor din Ungaria, am zis că vreau un proiect OK și stabil. E un challenge pentru noi, suntem trei români, va fi o chestie bună pentru carierele noastre"

- "La UTA mi s-a terminat contractul, n-am primit nicio ofertă de a continua. OK, nu e bai, am rămas în relații bune cu cei de acolo, fiecare merge pe drumul lui"

14goluri și 9 assist-uri a bifat mijlocașul în 90 de meciuri pentru Dinamo, al cărui căpitan a fost

- "La Dinamo să mă întorc? Deocamdată, sunt problemele care sunt cu transferurile, nu s-a pus problema de nicio mutare. Eu le doresc "câinilor" tot binele din lume, sunt fericit și mulțumit că s-au întors imediat în Liga 1, sper ca de acum înainte lucrurile să meargă tot în sus"

Fundașul adus de Rapid de la CFR Cluj promite să danseze și să cânte o săptămână dacă bucureștenii iau titlul: „Nu-mi pasă de ceea ce va ieși”
RAPID
Fundașul adus de Rapid de la CFR Cluj promite să danseze și să cânte o săptămână dacă bucureștenii iau titlul: „Nu-mi pasă de ceea ce va ieși”

- "Va fi greu ca Dinamo să se mențină, dar va reuși! La ei primează munca și colectivul, eu zic că asta poate să facă diferența. Dacă vor reuși să transfere și vor aduce jucători de calitate, îi va ajuta"

- "Eu zic că a fost un pic surpriză că Dinamo a prins play-off-ul, apoi eu chiar am crezut că poate promova. În dubla cu FC Argeș, nu a mai fost nicio surpriză. Nu mă așteptam la 6-1 în tur, dar mă așteptam ca Dinamo să promoveze până la urmă. Noi, la UTA, am avut un obiectiv să evităm Dinamo, știm ce înseamnă emulația "câinilor" în meciuri cu miză. Diferența s-a făcut pe Național Arena"

- "Eu m-am mai întâlnit cu Borja Valle în Spania, în Segunda, și vorbeam despre perioada de la Dinamo. Pe Pablo Cortacero nu-l cunoaște nimeni în Spania. Nu ne explicăm nici acum, după 3 ani, ce s-a întâmplat. Am suferit cel mai mult, noi, jucătorii. Și clubul, da. Eu cu ce m-am ales? Cu zero! 

10trofee interne are Gyor, dintre care patru campionate, patru Cupe și două Supercupe

Am renunțat la toți banii, i-am cedat către Dinamo! Au fost bani pe hârtie, nu am luat nimic, chiar dacă unii suporteri m-au înjurat, că de ce plec, că de ce mi-am depus memoriu. Voiam să fiu liber, să plec, era o situație în care nu mă regăseam. Când a fost discuția cu domnul Zăvăleanu, în zece minute ne-am înțeles și nu s-a pus problema de bani"

- "Pe numele meu nu a apărut niciodată vreo datorie care să-i pună piedică lui Dinamo. Ce i-aș spune lui Cortacero dacă ne-am vedea pe stradă? Nici nu cred că l-aș cunoaște. Oricum, nu i-aș da importanță! Ce să mai dezgrop lucrurile?! Nu l-am văzut niciodată în persoană".

Rapid cred că are o șansă la titlu, dar depinde cum începe sezonul. Am vorbit și cu Borja Valle, un fotbalist de mare calitate, care va aduce un plus Rapidului și Ligii 1. Giuleștiul are echipă puternică. Farul a început bine și a dus-o până la final, așa ar trebui să facă și Rapid, dacă vrea titlul

La națională, cei de acolo își doresc primii să facă rezultate. Unii i-au criticat pentru joc, dar spuneau că rezultatul primează. Păi, cum vine asta? Eu cred că trebuie și putem să ne calificăm la Euro 2024, doar așa poate crește fotbalul nostru
Paul Anton, mijlocaș Gyor

34de meciuri, un gol și 5 assist-uri a adunat Paul Anton pentru UTA, în sezonul precedent

12selecții a strâns ardeleanul la prima reprezentativă

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dorin Iacob, reacție vehementă la adresa lui Andrei Nicolescu și Eugen Voicu » Și-a pierdut încrederea în oamenii pe care i-a adus la Dinamo

EXCLUSIV Interviu cu speranța lui Dinamo pentru noul sezon din Superligă: „Sunt crescut în spirit antistelist. Nu aș merge la FCSB pentru nicio sumă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Iulie 2023, 21:41

Respect! Și mult succes la noua echipă!

kordell
kordell  •  10 Iulie 2023, 18:32

Multumim Antoane !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează