FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - DINAMO 2-0

FOTO+VIDEO ȘOCANT! „Piromanii” de la Dinamo au „recidivat”: au vrut să dea iar foc stadionului din Ghencea!

Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan +13   FOTO
Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 18 aprilie 2023 22:10 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 08:09

Steaua - Dinamo 2-0. Scene desprinse din Vestul Sălbatic au fost surprinse la finalul derby-ului din Ghencea! Ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan au fost eroii negativi și au oferit imagini revoltătoare.

Furioși, cel mai probabil, din cauza eșecului suferit în fața rivalei, dinamoviștii au ales să se răzbune pe arena ultramodernă din Ghencea! „Câinii” au început să incendieze diverse bannere afișate în timpul meciului, precum și câteva scaune din peluză, într-un tablou reprobabil ce a adus aminte de imaginile din urmă cu 26 de ani, când galeria roș-albă a dat foc peluzei de pe vechiul stadion din Ghencea.

Fotoreporterii Gazetei au surprins mai multe cadre cu debandada produsă de galeria oaspeților. Pompierii au intervenit de urgență pentru a stinge incendiul care a provocat pagube materiale vizibile.

Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan
Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan
Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan
Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan
Imagini cu incendiul provocat de galeria dinamovistă / Sursă foto: Cristi Preda, Raed Krishan
+9 FOTO

VIDEO Suporterii dinamoviști au încercat să dea foc peluzei din Ghencea

Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu
CSA STEAUA - DINAMO 2-0
Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu

Derby-ul din '97, marcat de incidentele provocate de fani

Poate cel mai șocant episod din istoria Derby de România a fost acel Steaua – Dinamo din 10 mai 1997, când fanii „câinilor” au incendiat peluza din Ghencea.

Dacă steliştii sărbătoresc pe 7 mai cel mai mare eveniment fotbalistic din România, câştigarea Cupei Campionilor Europeni, la Sevilla, dinamoviştii își aduc aminte anual, pe 10 mai, de evenimentul reprobabil din 1997, când au incendiat o parte a peluzei rivalei.

Rivalitatea Steaua - Dinamo era în acea perioadă la cote maxime. Un stadion arhiplin fremăta în așteptarea derbyului, 24.000 de steliști și aproape 2.000 de dinamoviști asigurau fondul sonor al confruntării.

Dar, când echipele erau la încălzire, din peluza ocupată de suporterii roș-albilor a început să iasă fum. Până să apară pompierii, incendiul s-a extins repede, s-au aprins 2-3 sectoare și o pâclă neagră a acoperit întreg stadionul. Jandarmii au intervenit și ei, evacuându-i în forță pe ultrașii oaspeți, în timp ce mai mulți suporteri steliști smulgeau de pe garduri steagurile galeriei rivale.

Citește și alte știri despre derby-ul Steaua - Dinamo:

Le-au aflat scenografia! Umilință majoră pentru „câini”: mesajul afișat de Peluza Sud Steaua + Duelul mesajelor

VIDEO + FOTO I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap! Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (41)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Aprilie 2023, 15:26
Postat de catalin.palcu pe 19 Aprilie 2023, 09:59

Mi se parea ca esti mai intelept de atat, dar toti ne mai inselam. Cateva acte f regretabile de vandalism a unui grup de ultrasi veniti exclusiv pt scandal si nu pt fotbal , nu pot anula tot ce fac bine suporterii dinamovisti. Am fost 5000 la Sibiu, zero incidente! La fel 1-2 mii de caini la Dej, la Brasov, la Iasi, nu au fost probleme. Vreo 3-4 sold-out pe Arc, nici vorba de scandal. Acuma vreti sa faceti din cal armasar. Da, exista o mana de ultrasi care au fantezii de ars stadioane. S-a intrat numai pe baza de buletin, banuiesc ca sunt usor de identificat. Au fost suporteri ai Romei, ai lui Galata samd care au injunghiat suporteri adversi, i-au omorat! Si nu s-a mai cerut retrogradarea lor, desfiintarea samd

Amice, apreciez punctual ceea ce este bun și taxez ceea ce nu-i în regulă. Problema cu acești ultrași nu o reprezintă meciurile cu Sibiul sau Dejul, ci derby-urile. Ca peste tot în lume. N-am cerut desființarea vreunei echipe( astea-s aberațiile altora) ci punerea la punct a facțiunilor dure din galerii. Adică exact treaba structurilor statului( paralel!) care se ocupă cu alte lucruri, de toți știute. Revenirea în prima ligă a așa-ziselor cluburi de tradiție a înmulțit incidentele. Rapidul, FCUCraiova, Ploieștiul, Aradul, "U" Cluj au readus pe prima scenă rivalități care degenerează, din păcate. Eu te apreciez în continuare, îmi plac comentariile tale. Toate cele bune!

istet10
istet10  •  19 Aprilie 2023, 13:37
Postat de cpt.ahab pe 19 Aprilie 2023, 07:04

Atât îi duce capul pe unii. Să vandalizeze, să se bată, să dea foc, să aprindă materiale pirotehnice pe care să le arunce în teren, să înjure. Iar presa să-i laude pentru "spectacol" și să le ducă dorul, în cazul în care nu mai sunt în prima ligă! Decât cu derbedei din ăștia "spectaculoși", mai bine cu echipe gen Voluntari!

Corect! Si sunt peste tot, pe la toti!

tristan
tristan  •  19 Aprilie 2023, 11:56
Postat de NeaGica pe 18 Aprilie 2023, 22:36

Erau gigisti sub acoperire turbați că nu pot juca pe Ghencea :))

*** sunteti voi cu Talpan ca nu sunteti in stare sa ajungeti in liga 1..doar modificand legi...legile erau bune cand v au dat palmaresul dar nu mai sunt bune ca nu putet voi promova...ar trebui sa se faca toate legile dupa gandirea voastra si a lui Talpan..nu producti nimic dar vreti mereu favoruri

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează