FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - SPORTUL SNAGOV

U Cluj, moment de reculegere în memoria lui Florian Walter » Omul de afaceri era anchetat pentru delapidare și crimă organizată după ce, în 2012, a lăsat echipa fără 17 jucători!

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2019 20:41

U Cluj o înfruntă pe teren propriu pe Sportul Snagov, în ultimul meci din etapa a 36-a din liga secundă. 

Partida de pe Cluj Arena a fost prefațată de un moment de reculegere ținut în memoria lui Florian Walter, fostul finanțator al „Șepcilor Roșii”, care a murit duminică după ce în urmă cu o săptămână suferise un atac cerebral. 

Inclusiv suporterii, cei care au avut mai multe conflicte cu Florian Walter în timpul șederii acestuia la U Cluj, au afișat un mesaj: „Odihnă veșnică, Walter!”, scria pe banner-ul acestora.

11.000.000 €e suma la care a fost estimată valoarea jucătorilor duși gratis de Walter de la U Cluj la Petrolul

Acuzat de crimă organizată și delapidare

Florian Walter a fost acționarul lui U Cluj până în septembrie 2012, când a migrat, alături de 17 jucători, spre Petrolul Ploiești. Acesta a fost ridicat de DIICOT două luni mai târziu, după ce a refuzat să se prezinte la audieri.

Atunci, procurorii au dispus urmărirea penală pentru Florian Walter, Ioan Mărginean și Dan Capră. Aceștia au fost urmăriți penal pentru fapte de crimă organiztă și delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Ce Spunea Walter în 2012:

„Acest club trebuia să dispară de mult, dar am investit eu. S-a făcut un adevărat show, ca să dea bine pe sticlă. Eu am investit 17 milioane de euro în echipele de fotbal şi acum aud că de fapt am furat 11 milioane. Am primit multe ameninţări la adresa familiei mele. Eu am pază în faţa casei. Eu sînt un ţap ispăşitor. Se vrea înmormîntarea acestui club de tradiţie”

Ce bani a făcut Petrolul cu jucătorii lui Walter

Cei 17 jucători care l-au însoţit pe Walter la Petrolul: Ioan Neag, Vlad Morar, Sebastian Cojocnean, Adrian Cristea, Lukasz Szukala, Laurențiu Marinescu, Gicu Grozav, Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, George Galamaz, Mircea Bornescu, Constantin Grecu, Sebastian Achim, Dorinel Popa, Gaston Mendy, Tony, Andrei Voican.

„Lupii galbeni” au obținut numai 2,75 milioane de euro din vânzarea jucătorilor aduși de Walter. Lovitura a fost vânzarea lui Gicu Grozav la Terek Groznîi, rușii plătind 2,2 milioane de euro în 2013. S-au mai încasat 300.000 pentru Lukasz Szukala (Steaua), 100.000 pentru Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva) și 150.000 pentru Adrian Cristea (împrumut la Standard Liege.

Urmărește aici desfășurarea meciului U Cluj - Sportul Snagov

Vezi și: Familia lui Florian Walter, plângere penală după decesul omului de afaceri: „A primit amenințări cu moartea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vendredi13
vendredi13  •  22 Mai 2019, 02:36

Universitatea Cluj este simbolul Unirii de la 1918. Se mai numește Babeş-Bolyai semn al prieteniei româno-maghiare. Şi al toleranței.

124864391762775
Doru Ungureanu  •  21 Mai 2019, 21:34

Să-i fie țărâna ușoară.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează