FOTBAL  »  LIGA 3  »  NUMIRE

Demis de la FC Argeș, Alexandru Pelici și-a găsit echipă » Revine în orașul unde a scris istorie

Alexandru Pelici
Alexandru Pelici

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 16:36 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 16:44

Alexandru Pelici (49 de ani), antrenor demis de FC Argeș la finalul lunii august, va prelua banca tehnică a celor de la CSM Unirea Alba Iulia, formație care ocupă locul 6 în Seria a 9-a din Liga 3. Este prima echipă din divizia a treia pe care acesta o pregătește. A antrenat până acum doar în Liga 1 și Liga 2. 

Pe data de 26 august, FC Argeș anunța despărțirea de Alexandru Pelici, după numai 5 partide conduse de acesta de pe banca tehnică. Eșecul de pe teren propriu în fața Chindiei Târgoviște, scor 0-2, în runda cu numărul 4 din Liga 2, i-a fost fatal acestuia. 

Eric Cantona, opinie dură asupra conflictului din Orientul Mijlociu: „Israel a furat de 75 de ani drepturile omului. Free Palestine înseamnă eliberarea din cea mai mare închisoare”
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Eric Cantona, opinie dură asupra conflictului din Orientul Mijlociu: „Israel a furat de 75 de ani drepturile omului. Free Palestine înseamnă eliberarea din cea mai mare închisoare”

La aproape două luni distanță, fostul selecționer al naționalei U19 a României și-a găsit un nou angajament. El va semna miercuri, 18 octombrie, un contract cu CSM Unirea Alba Iulia, formație din Liga 3, scrie Ziarul Unirea. 

Înțelegerea se va întinde pe un an și jumătate, dar poate fi prelungită dacă antrenorul îndeplinește mai multe obiective. 

Alexandru Pelici, noul antrenor al formației CSM Unirea Alba Iulia

Chiar dacă va parafa înțelegerea cu ardelenii miercuri, el își va începe activitatea peste două săptămâni, pe data de 1 noiembrie. 

Pelici ar fi vrut să vină la Alba Iulia în sezonul viitor, dar a cedat insistențelor conducătorilor clubului, care vor neapărat să salveze ceva din acest sezon, în care obiectivul setat este clasarea pe un loc de play-off. 

CSM Unirea Alba Iulia e pe 6 în seria cu numărul 9 din Liga 3, cu 9 puncte în cont, la 6 distanță de ultima poziție de play-off, ocupată de Gloria 2018 Bistrița. 

„A contat foarte mult faptul că este vorba despre Unirea Alba Iulia, o echipă apropiată sufletului. Am cântărit bine și o să vin din acest an tocmai pentru a mai avea șanse la realizarea obiectivelor. 

Până când o să mă implic efectiv, la începutul lunii viitoare, nu vreau să pun presiune suplimentară pe antrenorii actuali”, a declarat Alexandru Pelici, potrivit sursei citate anterior. 

„Suntem foarte mulțumiți că am reușit să-l aducem pe Alex Pelici. Am insistat, am conversat în numeroase rânduri și asta a contat foarte mult. 

Am reușit să concretizăm cea mai bună variantă. Intenția noastră pe termen mediu este să ajungem în play-off” a precizat și Radu Urcan, directorul grupării. 

Alexandru Pelici și-a început cariera de antrenor chiar la Alba Iulia

Alexandru Pelici s-a retras din activitatea de jucător la sfârșitul sezonului 2001-2002, chiar în Alba Iulia, de la formația Apullum Alba Iulia, la numai 28 de ani. Cauza: o accidentare suferită la genunchi. 

„M-am lăsat repede, deoarece nu am avut minte. Nu am făcut recuperare, iar asta m-a costat. Trebuia să fiu conştient că, în România, nu îţi ridică nimeni statui! Am jucat nerefăcut, am făcut injecţii ca să nu mai simt durerea… 

Degeaba, mi-a recidivat o accidentare gravă la fenunchi şi a trebuit să pun punct”, spunea Pelici la acea vreme, conform arenavalceana.ro. 

La scurt timp după, acesta și-a început cariera de antrenor, iar la finalul stagiunii 2003-2004 el a promovat echipa fanion a orașului, Apullum Alba Iulia, în Liga 1, la numai 30 de ani, cel mai tânăr tehnician al primei divizii la acea vreme. Transilvănenii aveau să revină în Liga 2 după numai un sezon. 

Alexandru Pelici le-a mai pregătit ca „principal” pe FCM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, CSM Reșița, Voința Sibiu, FCM Târgu-Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Snagov, FC Brașov, Bihor Oradea, CS Mioveni, Hermannstadt, Ripensia Timișoara, naționala U19 a României și FC Argeș. 

Ca jucător, el a evoluat pe postul de fundaș central la echipe precum Progresul Timișoara, Electrica Timișoara, Poli Timișoara, CSM Reșița și Apullum Alba Iulia. 

Citește și: 

Aflat într-un moment delicat, Andrei Ivan a mutat strategic: „Suntem încântați să anunțăm că am semnat cu atacantul Universității”

Eugen Neagoe, surprins de ce a găsit la noua echipă: „Puține echipe de Liga 1 au așa ceva!” + rezultatul bifat la debut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  17 Octombrie 2023, 17:59

Accidentarea a fost la fenunchi sau la flezna?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează