FOTBAL  »  LIGA 3  »  

Florentin Petre face dezvăluiri despre perioada din Ștefan cel Mare: ”Așteptam mai mult respect de la Dinamo. S-au petrecut lucruri de neînțeles!”

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2018 00:00

Florentin Petre nu s-a descurajat fiindcă a început cariera de antrenor principal cu o retrogradare în L3 pe banca Forestei, visează să-i pregătească în viitor pe ”câini” și trece în revistă bornele unei cariere și vieți tumultuoase.

- Florentin, ai surprins când ți-ai început cariera de antrenor principal la Suceava, la o echipă cvasicondamnată la retrogradare, căzută finalmente în Liga a 3-a. N-a fost un pas riscant?
- Când eram jucător, am evoluat de câteva ori la Suceava și m-au impresionat mereu suporterii. Asta a contat mult în decizia mea. E adevărat că am preluat echipa cu mari probleme de lot, nici în iarnă n-am reușit să ne întărim, dar am fost mândru de jucătorii cu care am lucrat. A fost însă un sezon greu, iar conducătorii mi-au spus că ar vrea să continuăm și în campionatul viitor. Ne vom întâlni zilele următoare ca să vedem ce facem mai departe. Am și alte oferte, dar Suceava rămâne prima opțiune.

- Ni-l descrii un pic pe antrenorul Florentin Petre?
- Sunt la fel ca în perioada de jucător. Profesionist, serios, muncitor, avid de performanță, mai dur când e nevoie, cer disciplină și respect. Fotbalistul român nu-ți dă randamentul necesar dacă nu-l ții constant sub presiune. Iar cea mai bună metodă de pedeapsă e să-l arzi la buzunar sau să-l dai afară dacă e ceva grav. Niciodată n-o să mă vedeți că înjur sau lovesc pentru a mă impune! Nu asta e rețeta!

- Plecarea ta de la Dinamo a părut să ascundă tensiuni destul de mari. Te-ai simțit dat la o parte sau nebăgat în seamă? Ce s-a întâmplat?
- Am altă personalitate, spun lucrurilor pe nume, iar asta probabil nu e foarte confortabil pentru toată lumea. Aș fi vrut să fiu ascultat mai mult, să mi se acorde încredere, iar acum mă refer la perioada cât am lucrat la Dinamo 2 și apoi cu nea Cornel Țălnar la prima echipă. Am simțit că e ceva în neregulă încă după prima săptămână. Parcă eram pus acolo știindu-se că voi pleca repede. Așteptam mai mult respect. Oamenii m-au apreciat și m-au susținut până la un moment, după care s-au petrecut lucruri de neînțeles. Nu vreau să le detaliez! Dar Dumnezeu le așază cum trebuie și sunt convins că va veni ziua în care voi antrena Dinamo!

- Crezi că a fost un ordin anti-Petre dinspre Negoiță?
- E de apreciat ce a făcut Negoiță, a scos clubul dintr-o situație dramatică, a ajutat după posibilitățile lui. Eu i-am explicat însă mai demult că, atunci când porți în spate istoria imensă a acestui club, e imposibil să faci performanță cu bani puțini. N-ai cum! Îți trebuie jucători serioși, dedicați, nu unii care trec precum cometele prin Ștefan cel Mare și pleacă după șase luni. Nu poți să aduci niște străini de mâna a treia și să nu-i bagi în seamă pe puștii din club, care fac performanță. Și n-ai cum să te bați la vârf dacă nu dai salarii competitive. Păi, la Steaua nu știu dacă e vreunul care să aibă sub 10.000 de euro pe lună!

Interviu complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
705579789543629
Marian Radu  •  21 Iunie 2018, 13:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  21 Iunie 2018, 12:38
Postat de valyomanyd pe 21 Iunie 2018, 08:18

Piticul e suparat , fiul sau Patrick nu e bagat in seama..

Bineinteles, e subiectiv.

306640699727631
Nae Ionescu  •  21 Iunie 2018, 11:14

categoric ca dinamo face greseli impardonabile. jucatori tineri? foarte bine dar nu au personalitate iar cei ce au nu vor fi cooptati. bratu este coleric fara scoala in psihologia sportiva. urla si nu are niciun tact. nu cred ca va merge prea mult la dinamo. se va vedea in meciurile de compionat unde altcumva vor fi jocurile. nistor a atras atentia ca nu se poate merge doar cu pusti. sint destul care au avut noroc in jocuri nearatind nimic. pacat ca unul ca patrick petre nu a fost readus . acest fotbalist iubeste clubul . a facut si el citeva greseli dar cine nu a facut. cind ceilalti jucatori vad ca nu sint abandonati la greu si sint ajutati au incredere in club. ei insa observa ca la prima greseala vor lustrui banca. asa a fost si cu bumba si altii pe care domnul contra geniul de flamingo a facut greseli impardonabile. de mutu nu mai spun pentru ca a face carte sa studieze fotbalul nu iti baga in cap si talentul de fotbalist. dar nu toti sint dobrin care a spus asta cind s-a lasat de antrenorat. si pele la fel. asa ca domnul bratu si chiar si dica nu au staif si nici o pedagogie pe care as vedea-o la ienei la lucescu sr. si cchiar cel tinar. alibec a fost distrus de club. trebuia sa fie lasat sa plece. au vrut bani multi si omul a inteles ca este o vita care poate aduce bani si nu intereseaza pe nimeni ce inseamna sa fi uman. il vedeam pe mutu cu gestul de cartier dindu-i peste cap lui patrick petre la un moment dat gest de cartier. pacat de el. cit despre bratu...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează