FOTBAL  »  LIGA 3  »  ANTRENOR

Gattuso, la un pas să antreneze în Liga 1 » Negocieri intense după plecarea lui Contra: "Ar fi devenit unul dintre cel mai bine plătiți tehnicieni"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2017 12:45

Fostul director sportiv al ”lupilor”, Marius Nicolae, povestește cum, prin intermedierea lui Contra, a încercat să-l aducă la Ploiești, în 2014, pe actualul antrenor al lui Milan, Gennaro Gattuso. Afacerea nu s-a înfiripat din rațiuni financiare.

După un 2-2 nebun în deplasarea de la Benevento, unde Milanul a fost egalat în prelungiri cu un gol al portarului Brignoli, noul antrenor al "diavolilor", Gennaro Gattuso, e unul dintre personajele zilei în fotbalul continental. Pe traseul său către banca rossonerilor, Rino putea ajunge "principalul" Petrolului, în urmă cu 3 ani!
Nu e o glumă!

Istoria se întâmpla în primăvara lui 2014, când inclusiv site-ul italian sportmediaset.it insera o notă legată de contactele prahovenilor cu fostul mijlocaș milanez.

Povestea e însă mai lungă. În martie 2014, Cosmin Contra pleca de la Ploiești pentru a semna cu Getafe, o provocare specială în LaLiga. Atunci, ploieștenii l-au adus ca înlocuitor pe Răzvan Lucescu. În acel moment, în Italia, Gattuso era liber, după ce-și încheiase în septembrie 2013 aventura pe banca lui Palermo, la capătul a doar șase partide în Serie B, două victorii, o remiză și trei înfrângeri.

"Răzvan nu știa dacă mai continuă"

Mai departe povestește Marius Nicolae, fostul director sportiv al Petrolului: "Răzvan Lucescu venise pentru finalul de sezon, cu o opțiune de prelungire verbală și pentru campionatul 2014-2015. Ne spusese însă că nu va mai continua dacă își găsește ceva mai bun din vară.

Ne aflam în punctul în care Răzvan nu știa dacă mai rămâne și trebuia să ne gândim la o eventuală soluție de back-up". Continuă: "Contra a avut o discuție cu Gattuso, cu care e prieten bun din perioada petrecută la Milan. I-a spus care e situația la Ploiești, i-a explicat că e o echipă pe care o făcuse el împreună cu mine, i-a povestit despre club și atmosferă. După care m-a pus în contact direct cu Rino, cu care am purtat o discuție telefonică, atunci când i-am explicat în primul rând contextul legat de Răzvan Lucescu". 

"Voia să vină cu 5 oameni în staff!"

Mario punctează că încercarea spre Gattuso s-a făcut și "datorită profilului său, asemănător cu al lui Contra. A fost mai mult o tentativă de a lua pulsul și ne-a dat din start înapoi una dintre cerințele lui speciale. Dorea să vină cu un staff de încă patru-cinci oameni, de genul antrenori secunzi pentru fiecare compartiment, antrenor cu portarii, preparator fizic. Nu ne puteam permite un asemenea efort financiar, ajungeam probabil pe la 500.000 de euro pe an. Enorm! Am fi încercat, poate, dacă era vorba de maximum doi oameni aduși de el".

Detaliază: "Dacă băteam palma, era cu siguranță mai scump decât Contra și Răzvan. Ar fi devenit, probabil, unul dintre cel mai bine plătiți tehnicieni din Liga 1. Omul a părut deschis atunci la discuții, mai ales că introducerea o făcuse Cosmin, dar am rămas la acel nivel incipient, fiindcă n-aveam cum să îndeplinim solicitările lui".

La scurt timp, Gattuso semna cu OFI Creta, în prima divizie din Grecia, unde va rezista numai jumătate de an, iunie - decembrie 2014, cu doar 5 victorii și 3 remize în 17 partide. 

5 cluburi se află pe CV-ul de antrenor al lui Gattuso: Sion, Palermo, OFI Creta, Pisa și Milan

13 trofeea adunat Gattuso ca jucător, cele mai importante fiind titlul mondial cu Italia (2006), Champions League ('03, '07) și lo scudetto ('04, '11), toate în tricoul lui Milan

73 de selecții a adunat Gattuso în tricoul Italiei, pentru care a evoluat în perioada 2000-2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează